ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Προκηρύχθηκε η νέα ΑΜΚ ύψους 5 εκατ. ευρώ

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος EUROKINISSI SPORTS

Άνοιξε κι επίσημα η νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που θα έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη Αυγούστου και θα καλύψει τις καλοκαιρινές, χρηματοδοτικές ανάγκες του ποδοσφαιρικού "τριφυλλιού".

Άνοιξε κι επίσημα, μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (05/05), η νέα αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Οι πράσινοι, με ανακοίνωση που "ανέβασαν" την Παρασκευή (07/05) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), δημοσιοποίησαν όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, στην οποία θα έχουν δικαίωμα προτίμησης δύο εβδομάδων, οι παλιοί μέτοχοι της ΠΑΕ.

Η νέα ΑΜΚ θα έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη Αυγούστου και θα καλύψει τις καλοκαιρινές χρηματοδοτικές ανάγκες του ποδοσφαιρικού "τριφυλλιού".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

"Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ‘ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Π.Α.Ε.’ και αρ. Μ.Α.Ε. 99126/06/Β/86/80, ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 000330401000, ανακοινώνει ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατά τη συνεδρίαση της 05-05-2021, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 5.000.010,00 ευρώ με καταβολή μετρητών στον ειδικό λογαριασμό της εταιρείας, ή εάν το ποσό δεν καταβληθεί στον ειδικό λογαριασμό, με κατάθεση ποσού που δαπανήθηκε για τους σκοπούς της εταιρείας και με συμψηφισμό χρέους της εταιρείας προς τον καταβάλλοντα εισφορά διά εκδόσεως 16.666.700 νέων ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστης. Η τιμή διάθεσης των ως άνω νέων 16.666.700 μετοχών θα γίνει στο ποσό των 0,30 ευρώ ανά μετοχή δηλαδή στην ονομαστική αξία των εκδοθησομένων μετοχών.

Δεδομένου ότι ποσοστό 10% εκ των νέων μετοχών που θα διατεθούν θα περιέλθει στο ιδρυτικό αθλητικό σωματείο της ΠΑΕ σύμφωνα με τον Ν. 2725/99, οι υπόλοιπες μετοχές, ήτοι ποσοστό 90% των προς έκδοση μετοχών, θα διατεθούν με τελική τιμή 0,3333333 ευρώ ανά μετοχή και κατά στρογγυλοποίηση 0,34 ευρώ ανά μετοχή στην οποία (τελική τιμή των 0,34 ευρώ) συμπεριλαμβάνεται και η αξία των μετοχών του ιδρυτικού αθλητικού σωματείου.

Το δικαίωμα προτίμησης στην ανωτέρω αύξηση μπορούν να ασκήσουν οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι στο βιβλίο μετόχων της εταιρείας κατά την ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 05-05-2021 εφόσον καταθέσουν το ποσό των 100.200,00 ευρώ τουλάχιστον στο λογαριασμό Νο 5041-006257-514 που τηρεί η Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ για τουλάχιστον 334.000 μετοχές.

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται οι μέτοχοι της εταιρείας να ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησης στην πιο πάνω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εντός 14 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσης, ήτοι έως 22 Μαΐου 2021.

Οι μέτοχοι για την άσκηση των δικαιωμάτων τους θα προσκομίζουν τις μετοχές τους και το δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας, στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και θα καταθέτουν το αντίτιμο της αξίας των μετοχών για τις οποίες εγγράφονται στο λογαριασμό της εταιρείας με αριθμό Νο 5041-006257-514, παραλαμβάνοντας από την Τράπεζα σχετική απόδειξη.

Μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας και εφόσον οι παλαιοί μέτοχοι, δεν καλύψουν σύμφωνα με τα παραπάνω το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο θα διαθέσει σύμφωνα με το Νόμο, το μη αναληφθέν ποσό, ελεύθερα κατά την κρίση του, είτε σε παλαιούς μετόχους που εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν στην αύξηση μετά την παρέλευση της ως άνω προθεσμίας, είτε σε τρίτους.

Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν τις μετοχές τους από τα γραφεία της εταιρείας, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης, με την προσκόμιση του δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας και της σχετικής απόδειξης της Τράπεζας. Μπορούν επίσης να παραλάβουν τις μετοχές με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ