FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι των ομάδων που δεν απειλούν

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι των ομάδων που δεν απειλούν
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Η ισχνή επιθετική απειλή των δύο ομάδων και κακή αμυντική λειτουργία του Δικεφάλου. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει με τα στοιχεία της Opta τις κατηγορίες που Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ "κερδίζουν" ο ένας τον άλλον.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο "Απόστολος Νικολαϊδης" τον ΠΑΟΚ ((7/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE στο SPORT24) στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Ακολουθεί διακοπή για τους αγώνες των εθνικών ομάδων, με το πρωτάθλημα να επιστρέφει στις 20/11 με ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Η Ένωση άφησε δύο βαθμούς στη Ριζούπολη και ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία με νίκη να την πλησιάσει στον έναν βαθμό, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν θέλει για δεύτερο σερί ματς στην έδρα του να μείνει χωρίς νίκη όπως έγινε στο 0-0 με τον ΟΦΗ

Η σύγκριση των ομάδων μετά από οκτώ αγωνιστικές

Πάμε να δούμε το πως πάνε οι δύο ομάδες στη μάχη. Δείτε στο infographic τις επιδόσεις των δύο ομάδων στις επτά πρώτες αγωνιστικές. Με το κόκκινο πλαίσιο είναι η ομάδα με την καλύτερη επίδοση σε κάθε κατηγορία.

Οι επιδόσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ ανά αγώνα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της Super League Interwetten
Οι επιδόσεις Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ ανά αγώνα στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της Super League Interwetten

Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και οριακά απειλεί περισσότερο από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει 0.99 xGoals ανά αγώνα, ο Παναθηναϊκός έχει 0.96, επιδόσεις απογοητευτικές, αφού κανένας από τους δύο δεν περνάει τη μονάδα.

Ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον έχει καλή επίδοση στην άμυνα: δέχεται 0.72 xGoals ανά αγώνα, την ώρα ο ΠΑΟΚ είναι στο 1.15. Μόνο Παναιτωλικός, Βόλος και Ατρόμητος απειλούνται περισσότερο από τον ΠΑΟΚ σ'αυτές τις πρώτες οκτώ αγωνιστικές.

Ο ΠΑΟΚ σουτάρει περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, που μέχρι στιγμής έχει δεχθεί περισσότερες τελικές απ'αυτές που έχει κάνει.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς κερδίζει οριακά τη μάχη στις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ ο Δικέφαλος κυκλοφορεί περισσότερο την μπάλα στην επίθεση (72-91), με μεγαλύτερη ευστοχία στις μεταβιβάσεις (66%-71%) και πιο συχνή παρουσία στη μεγάλη περιοχή (15-24).

Ο ΠΑΟΚ κάνει πολύ περισσότερα στην επίθεση...

Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει ανώτερους δείκτες στην επίθεση, που όμως δεν μετουσιώνονται σε πραγματική απειλή για τον αντίπαλο.

Ο Δικέφαλος είναι από πάνω σε κατοχή, τελικές, πάσες στην επίθεση, ευστοχία στις πάσες στην επίθεση, ενέργειες στην αντίπαλη περιοχή και με όλα αυτά η διαφορά στα xGoals είναι 0.99-0.96 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Πάμε σε ένα ντέρμπι με καμία από τις δύο ομάδες πάνω από τη μονάδα στα expected goals.

...αλλά δεν απειλεί όσο θα έπρεπε κι έχει θέμα στην άμυνα

Η ομάδα του Λουτσέσκου δυσκολεύεται να απειλήσει, την ώρα που απειλείται πάρα πολύ για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Το 1.15 των xG που δέχεται ο ΠΑΟΚ σε σχέση με το 0.72 του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι το κλειδί του ντέρμπι.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, καθώς και το Ολυμπιακός - Ιωνικός για την 9η αγωνιστική της Super League Interwetten.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ