STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 2-1: Βελτιώθηκε και νίκησε χωρίς αντίσταση

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού ευκολότερα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ με το τριφύλλι να εμφανίζεται βελτιωμένο κατά διαστήματα στην λειτουργία του και στην αποτελεσματικότητα του. Τρία γκολ ακυρώθηκαν σωστά για τους πράσινους με τη χρήση του VAR

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκού και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία παρά το 2-1 επί του Παναιτωλικού. Οι πράσινοι που είχαν να κερδίσουν από το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης αν και είχαν δύο σημαντικές απουσίες επικράτησαν της ομάδας του Αγρινίου δείχνοντας ένα βελτιωμένο πρόσωπο κατά διαστήματα.

Το τριφύλλι έφτασε άνετα στη νίκη, πέτυχε πέντε γκολ, εκ των οποίων τα τρία ακυρώθηκαν σωστά με τη χρήση του VAR και είδε τους φιλοξενούμενους να απειλούν την εστία του μόλις μια φορά, στο 90+3' με το πέναλτι με το οποίο μείωσαν το σκορ.

Ο "ΒΙΓΙΑ" ΤΟΝ ΒΕΛΤΙΩΣΕ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο "Γ. Καραϊσκάκης". πριν μια εβδομάδα Οι Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης και Σαβιέρ έμειναν εκτός με τους Αλεξανδρόπουλο, Αϊτόρ και Βιγιαφάνιες να περνάνε στις θέσεις τους. Μάλιστα για τον Αργεντινό αυτή ήταν η πρώτη του παρουσία ως βασικός και η συμβολή του στο παιχνίδι των πράσινων ήταν καθοριστική. Ζήτησε αρκετά τη μπάλα και προσπάθησε να κάνει καλύτερο το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τις εμπνεύσεις του και το κάθετο ποδόσφαιρο του.

Από την άλλη και ο Παναιτωλικός είχε δύο αλλαγές σε σχέση με την ήττα του κόντρα στον Άρη ενώ και πάλι ο Ντάλσιο έπαιξε ως αριστερό μπακ. Από εκεί προσπάθησε να χτυπήσει περισσότερο το τριφύλλι στο πρώτο ημίχρονο με βαθιές μπαλιές την πλάτη του.

Σε μια εξ αυτών ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Αϊτόρ μετά τη χρήση του VAR αλλά οι πράσινοι συνέχισαν να χτυπάνε από εκείνη την πλευρά.

Από εκεί άλλωστε ήρθε και το πρώτο γκολ των πράσινων στο 19'. Ο Βιγιαφάνιες άνοιξε το παιχνίδι προς τα δεξιά, ο Σάντσες με δυσκολία έκανε την παράλληλη και διαγώνια μπαλιά και ήρθε ο Μακέντα για να πλασάρει και να πετύχει το τρίτο φετινό του τέρμα, το οποίο ήταν και το πέμπτο κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.

Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι πήρε από νωρίς το προβάδισμα δεν το εκμεταλλεύτηκε και δεν συνέχισε να πιέζει. Αντίθετα κράτησε τη μπάλα στην κατοχή του και προσπάθησε να χτυπήσει σε καθαρές ευκαιρίες. Βέβαια και οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Παναθηναϊκού.

Η μόνη τους καλή στιγμή ήταν πριν το γκολ, στο 9' με την κεφαλιά του Αζάντι να περνάει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος κατάφερε να πετύχει ένα ακόμη τέρμα στο 43' μετά από μια ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά και γρήγορο τρανζίσιον. Οι γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα ο Βιγιαφάνιες έδωσε στον Καρλίτος αυτός περίμενε την κίνηση του Ζαγαρίτη στο χώρο και στο κατάλληλο σημείο του πέρασε τη μπάλα, ο 19χρονος μπακ την γύρισε παράλληλα και ο Λιάβας που ήθελε να κόψει πριν γίνει αποδέκτης ο Μακέντα πλάσαρε τον Κνετ και σκόραρε εις βάρος της ομάδας του.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο 45λεπτο. Κατάφερε να πετύχει ένα γκολ εκ νέου με τον Αϊτόρ στο 49' το οποίο επίσης ακυρώθηκε. Σε μια υπέροχη φάση, και μια τρομερή έμπνευση του Καρλίτος πριν σκοράρει ο Αϊτόρ στην αρχή της φάσης στη σέντρα του Βιγιαφάνιες η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Αργεντινού.

Οι φιλοξενούμενοι παρά τις αλλαγές δεν μπορούσαν να απειλήσουν το τριφύλλι. Και ο Παναθηναϊκός βρήκε και άλλο γκολ στο 65 με τον Μαουρίσιου σε ανοιχτό παιχνίδι. Το οποίο επίσης ακυρώθηκε με χρήση του VAR ως οφσάιντ του Αϊτόρ.

Η καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο 45λεπτο χάθηκε στο 77' όταν ο Αγιούμπ, στην πρώτη του εμφάνιση με τον Μπόλονι στον πάγκο, έδωσε στον Ζαγαρίτη αυτός βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε αλλά ο Κνετ απομάκρυνε τη μπάλα σωτήρια. Ενώ και στο 88' ο Αγιούμπ έδωσε στον Μολό που έκανε το σουτ και η μπάλα κόντραρε στα σώματα.

Ο Παναιτωλικός κατόρθωσε να μειώσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Σάντσες έκανε χέρι μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Μεντόσα εκτέλεσε και νίκησε τον Διούδη για το τελικό 2-1.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε έτσι στη νίκη και τους δώδεκα βαθμούς και πλην της άνετης επικράτησης παρά το τελικό 2-1 είχε και άλλα κέρδη. Πλην της παρουσίας του Βιγιαφάνιες που από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι και καλύτερος, αρκετά καλή παρουσία είχαν και πάλι οι Αλεξανδρόπουλος, με τον Ζαγαρίτη. Ο Μακέντα βρήκε πάλι δίχτυα και αγωνίστηκαν ξανά οι Αγιούμπ και Μπουζούκης.

Παράλληλα ο Μπόλονι έδωσε ανάσες στους Κουρμπέλη και Χατζηγιοβάνη ενόψει της συνέχειας.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ