ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πάει για τρεις συν μία μεταγραφές το τριφύλλι

Παναθηναϊκός: Πάει για τρεις συν μία μεταγραφές το τριφύλλι
PETER POWELL/POOL VIA AP

Το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού δεν αλλάζει παρά τον αποκλεισμό από τη Σλάβια με τους πράσινους να θέλουν να ενισχύσουν και άλλο το ρόστερ τους με ποιοτικές λύσεις ώστε η ομάδα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού πριν από το παιχνίδι με τη Σλάβια Πράγας όταν ρωτήθηκε για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και αν αυτός θα αλλάξει σε περίπτωση αποκλεισμού.

Η απάντηση του Σέρβου τεχνικού την περασμένη Τετάρτη ήταν η εξής: "Δεν έχει καμία σχέση το αποτέλεσμα όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι της ομάδας. Σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί θα έχουμε περισσότερα σημαντικά παιχνίδια, καλύτερη ατμόσφαιρα, αλλά το πλάνο για το τι μας χρειάζεται δεν αλλάζει".

Και τα όσα είπε την Τετάρτη (10/8) ο 60χρονος προπονητής προκύπτουν και από το ρεπορτάζ των μεταγραφικών κινήσεων του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι θα μείνουν πιστοί στο πλάνο που είχαν πριν τη ρεβάνς με τη Σλάβια, θα συνεχίσουν πάνω σε αυτό και ανάλογα με τυχόν αποχωρήσεις όπως για παράδειγμα του Καρλίτος θα γίνουν επιπλέον κινήσεις και όχι λιγότερες.

Δεκάρι, οκτάρι και επιθετικός

Πριν από τα δύο παιχνίδια με τους Τσέχους είχε διαπιστωθεί πως η ομάδα θέλει ένα δημιουργικό δεκάρι και έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει τόσο στο "οκτώ" όσο και στο "δέκα". Επίσης ο Σέρβος τεχνικός ήθελε να έχει έναν ακόμη εξτρέμ, να γίνουν τέσσερις και κάπου εκεί θα έκλειναν οι μεταγραφές για τη φετινή σεζόν.

Βέβαια με την αποχώρηση του Καρλίτος για τη Λέγκια ο Παναθηναϊκός πρέπει να κινηθεί και για την απόκτηση ενός επιθετικού, την ώρα που για λίγο ο τραυματισμός του Σένκεφελντ και το γεγονός πως μπορεί να μείνει για περισσότερο από ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης έριξαν στο τραπέζι το ενδεχόμενο απόκτησης ακόμη ενός στόπερ. Σκέψη που όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν θα προχωρήσει καθώς αν αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός και γυρίσει και ο Ολλανδός τότε θα υπάρχουν πάρα πολλοί διαθέσιμοι και τα παιχνίδια θα είναι λίγα. Πάμε να δούμε αναλυτικά κάθε περίπτωση.

Ο Μπερνάρντ και ο Φερνάντες

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα κάνει τρεις συν μια μεταγραφές ακόμα. Αρχικά αναμένεται να πάρει έναν παίκτη που θα μπορεί να παίξει στο "10". Με τον Μπερνάρντ, στον οποίο έχει καταθέσει πρόταση να είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα, αλλά ίσως και ο δυσκολότερος στόχος. Βέβαια αν αποκτηθεί ο βιρτουόζος Βραζιλιάνος, ο οποίος μπορεί να παίξει και να προσφέρει και στα πλάγια, το πιθανότερο είναι πως δεν θα αποκτηθεί άλλος εξτρέμ.

Για τη θέση στο "8" όπως έχουμε γράψει στο τριφύλλι επιθυμούν να κάνουν δικό τους τον Πάολο Φερνάντες που αγωνίζεται στο Βόλο. Ένας ποδοσφαιριστής που επίσης μπορεί να προσφέρει τόσο στο "8" όσο και στο "10" και υπό συνθήκες και ως εξτρέμ. Άρα και οι δύο προαναφερθέντες μπορούν να βοηθήσουν τους πράσινους σε περισσότερες από μια θέσεις και "κλείσουν" τα κενά που υπάρχουν μεσοεπιθετικά. Ο μέσος του Βόλου βέβαια δεν είναι ο μοναδικός στη λίστα των πράσινων για τη θέση το "8".

Ο "διαφορετικός" φορ και ο στόπερ

Η πώληση του Καρλίτος στη Λέγκια δεδομένα θα φέρει και άλλον επιθετικό στον Παναθηναϊκό. Έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Σπόραρ και τον Ιωαννίδη. Έναν παίκτη ο οποίος θα μπορούσε και να παίξει μόνος του στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και ως δίδυμο μαζί με έναν εκ των δύο.

Ο Γιοβάνοβιτς θα ήθελε έναν ποδοσφαιριστή γρηγορότερο που θα μπορούσε να χτυπήσει με την ταχύτητα του τις αντίπαλες άμυνες.

Η συζήτηση για στόπερ δεν έχει να κάνει μόνο με τον τραυματισμό του Σένκεφελντ. Αν τυχόν υπάρξει κάποια αποχώρηση ενός εκ των Σάρλια ή Πούγγουρα (σ.σ. λέει πως περιμένει πρόταση από ομάδα από την Πολωνία) τις επόμενες μέρες, τότε δεδομένα θα αποκτηθεί ένας ακόμη κεντρικός αμυντικός. Αν δεν φύγει κανείς όμως το κενό του Ολλανδού μέχρι να επιστρέψει μπορεί να καλυφθεί και εκ των έσω με τη χρησιμοποίηση του Κουρμπέλη στα μετόπισθεν.

Οπότε δεδομένα ο Παναθηναϊκός θα κάνει τρεις μεταγραφές και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα κινηθεί για άλλον έναν ποδοσφαιριστή έως το φινάλε της μεταγραφικής σεζόν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ