ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1: Του έσπασε το αήττητο με Σανκαρέ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1: Του έσπασε το αήττητο με Σανκαρέ
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο "Απ. Νικολαΐδης" για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten και υποχρέωσε τους "ερυθρόλευκους" στην πρώτη τους ήττα για φέτος. Γκολ και ασίστ ο Σανκαρέ, μείωσε ο Αραμπί, αποβλήθηκε ο Μπα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 22η αγωνιστική της Super League Interwetten. Επικράτησε 2-1 στη Λεωφόρο και υποχρέωσε τους "ερυθρόλευκους" στην πρώτη τους ήττα για φέτος.

Καθοριστικός για τους "πράσινους" ήταν ο Σανκαρέ με γκολ και ασίστ. Ο Μαουρίσιο είχε ανοίξει το σκορ, μείωσε ο Αραμπί στο 82'. Το τριφύλλι άντεξε στην πίεση που δέχτηκε και έφτασε στο τρίποντο.

ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ Ο ΣΑΝΚΑΡΕ

Ο Μαρτίνς έβαλε τον Βαλμπουενά με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου αντί του Βρουσάι, αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού δεν βελτιώθηκε. Γι' αυτό στο 56' ακολούθησε διπλή αλλαγή. Ο Αραμπί μπήκε αντί του Φορτούνη και ο Μπα αντί του Σωκράτη. Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιζαν πια με 4-4-2 και όχι με 4-3-3. Ο Παναθηναϊκός αμυνόταν συνεχώς, ο Ρέαμπτσιουκ ήταν διαρκώς στο "φτερό" και συνεργαζόταν αρχικά με τον Τιάγκο Σίλβα και ακολούθως με τον Βαλμπουενά, όταν ο Γάλλος πέρασε αριστερά (και ο Σίλβα δεξιά). Η μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων για το 1-1 χάθηκε στο 64', όταν το πλασέ του Χασάν μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 66' ο Μπόλονι έβγαλε τον Καμπετσή και έβαλε τον Καρλίτος, με αποτέλεσμα ο Ιωαννίδης να περάσει αριστερά και ο Ισπανός στην κορυφή. Ο Αραμπί απείλησε στο 70' με κεφαλιά που πέρασε άουτ και ο Παναθηναϊκός στην πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε δίχτυα. Στο 73' ο Χουάνκαρ εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέλεθ στο δεύτερο δοκάρι έπιασε τη κεφαλιάλ, ο Σα απέτυχε να μπλοκάρει σταθερά. Η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια, έφτασε στον Σανκαρέ που ήταν αμαρκάριστος μετά την αδράνεια του Χασάν και πλάσαρε από κοντά για το 2-0. Είχε πια γκολ και ασίστ.

ΜΕΙΩΣΕ ΜΕ ΤΟ 17ο Ο ΑΡΑΜΠΙ

Ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να πιέζει τον Παναθηναϊκό. Ο Μασούρας μπήκε στο 76' αντί του Καμαρά και έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Στο 81' έδωσε στον Ανδρούτσο, ο οποίος ήταν αφύλαχτος και από θέση βολής έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι. Η πίστη των φιλοξενούμενων για γκολ έφερε αποτέλεσμα στο 82'.

Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Κάιπερς έβαλε το πόδι στην πορεία της μπάλας. Ο Νιάς προσπάθησε να απομακρύνει, ο Αραμπί έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι, επέστρεψε στον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΥΔΗ ΚΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑ

Ο Ολυμπιακός με διαρκές passing game συνέχιζε να πιέζει ασφυκτικά τον Παναθηναϊκό. Στο 88'ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ και ζήτησε πέναλτι, για χέρι στο τείχος.

Στο 89' ο Διούδης με φοβερή απόκρουση σταμάτησε τον Μασούρα, επέμβαση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση των "ερυθρόλευκων".

Στο 90'+4' ο Μπα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Καρλίτος και αποβλήθηκε. Ήταν έξαλλος ο Σενεγαλέζος στόπερ και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει ο Σεμέδο.

Μέχρι το 90'+8' δεν άλλαξε το 2-1 και ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρίποντο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ 5' "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΣΤΟ 6'

Ο Παναθηναϊκός που κατέβηκε με 4-3-3 μπήκε καλύτερα στο ματς και απείλησε στο 5' με το άστοχο πλασέ του Ενγκμπακοτό, φάση στην οποία όλα τα λεφτά ήταν η κάθετη πάσα του Μαουρίσιο, που έκοψε στη μέση την άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο επόμενο λεπτό ο Σεμέδο δεν κατάφερε να κάνει τη μπάλα δική του, ο Ιωαννίδης πέρασε αριστερά στον Σανκαρέ, ο οποίος έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Μαουρίσιο στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Από το γκολ και μετά οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να κυκλοφορούν τη μπάλα και να ψάχνουν τρόπο να ισοφαρίσουν. Ο Ανδρούτσος πήρε πολλές προσπάθειες από δεξιά, ο Μπουχαλάκης ήταν αυτός που έπαιρνε την πρώτη πάσα από την άμυνα και επεδίωκε να ξεκινήσει το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του. Από το 14' ο Βρουσάι πήγε δεξιά, ο Τιάγκο Σίλβα πέρασε στο αριστερό άκρο και ο Φορτούνης πήγε να παίξει πιο κοντά στον Χασάν. Από το 25' και μετά ο Παπασταθόπουλος πέρασε δεξιός στόπερ και αριστερός ο Σεμέδο.

Η καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων έγινε στο 18', όταν ο Φορτούνης έδωσε στον Μπουχαλάκη, αυτός εξαιρετικά στον Βρουσάι, το σουτ του οποίου μέσα από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι. Ο Ολυμπιακός ξεδιπλώθηκε με πολύ ωραίο τρόπο στην κόντρα, αλλά απέτυχε να ισοφαρίσει.

Έκαναν κι άλλες τελικές οι παίκτες του Μαρτίνς, με Καμαρά (33'), Βρουσάι (42') και Χασάν (44'), χωρίς να σκοράρουν. Στο 29' είχε ζητήσει πέναλτι ο Χασάν μετά από μονομαχία με τον Σένκεφελντ, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση. Έτσι κι αλλιώς ο Σκωτσέζος σφύριζε ελάχιστα και επέτρεπε τις δυνατές μονομαχίες.

Ο Παναθηναϊκός που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο μετά το γκολ που έβαλε, απείλησε για πρώτη φορά μετά το τέρμα του Μαουρίσιο στο 45'+1', πάλι με τον Βραζιλιάνο, το σουτ του οποίου εκτός περιοχής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ