ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ολοκληρώνονται οι εργασίες στη Λεωφόρο

Πανοραμική εικόνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Πανοραμική εικόνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας EUROKINISSI

Οι οκτώ εργασίες που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα του αγωνιστικού χώρου της Λεωφόρου και θα τον μετατρέψουν σε έναν από τους καλύτερους στην Ελλάδα.

Με τη λήξη της φετινής σεζόν η Λεωφόρος μετετράπη ξανά σε εργοτάξιο προκειμένου να γίνει πλήρης και ολική ανακατασκευή του χλοοτάπητα ενόψει της επόμενης σεζόν και ώστε ο Παναθηναϊκός να αγωνίζεται πλέον σε ένα γήπεδο χαλί.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως οι πράσινοι φιλοδοξούν τη νέα σεζόν να έχουν τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο της κατηγορίας και για αυτό έγιναν ένα σωρό εργασίας στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Με τα έργα να φτάνουν στο τέλος τους ο επιχειρησιακός διευθυντής του συλλόγου, Σπύρος Βλάχος, με μια ανάρτηση του στα social media έκανε γνωστά όλα τα έργα που έγιναν εδώ και είκοσι μέρες στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας αλλά και αυτά που θα ακολουθήσουν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

- Στον αγωνιστικό χώρο αντικαταστάθηκε όλο το εδαφικό υπόστρωμα και τοποθετήθηκε ειδική άμμος που θα διασφαλίζει την ταχύτατη διήθηση του νερού από την επιφάνεια.

- Εγκαταστάθηκε σύγχρονο σύστημα αποστράγγισης με δίκτυο που θα έχει την ικανότητα να παροχετεύει υδάτινα φορτία με ρυθμούς πάνω από 250 mm/h.

- Το αντλητικό συγκρότημά ανανεώθηκε πλήρως και το αρδευτικό σύστημα αλλάζει και τοποθετήθηκε νέο block system που ανταποκρίνεται ακόμη και σε ακραίες συνθήκες ανέμου.

- Τοποθετήθηκε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το κορυφαίο σε χαρακτηριστικά υβρίδιο βερμούδας στον κόσμο με ειδική μέθοδο στολωνοφύτευσης από εξειδικευμένο ιταλικό συνεργείο.

- Τοποθετείται περιμετρικά του γηπέδου τεχνητός χλοοτάπητας ποιότητας FIFA QUALITY PRO ο οποίος θα έχει ακριβώς τα ίδια μηχανικά χαρακτηριστικά με τον φυσικό.

- Ενισχύεται με δεύτερο φωτιστικό σώμα από την Ολλανδία, το σκιασμένο σημείο του γηπέδου και έτσι λύνεται οριστικά το πρόβλημα ανάπτυξης του χλοοτάπητα στην νότια πλευρά του γηπέδου.

- Αγοράζεται εξοπλισμός με ειδικές προδιαγραφές ώστε να μην συμπιέζει τον αγωνιστικό χώρο όπως προβλέπεται από το πιο αυστηρό πρωτόκολλο της UEFA και έτσι το γήπεδο αυτονομείται πλήρως από άποψη μηχανημάτων.

- Διαμορφώνεται πρόγραμμα διαχείρισης του χλοοτάπητα που στοχεύει στην μείωση του περιβαλλοντικού και υδατικού αποτυπώματος του, με απώτερο στόχο τον περιορισμό του συνολικού αποτυπώματος του χλοοτάπητα στο μισό .

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ SUPER LEAGUE INTERWETTEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ