ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι τρεις αλλαγές για πρόκριση στο Περιστέρι και ο "μαύρος" κύκλος των εκτός έδρας αγώνων

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο παιχνίδι με τον Αστέρα
Ο Φώτης Ιωαννίδης στο παιχνίδι με τον Αστέρα INTIME

Ο Παναθηναϊκός δίνει απόψε (19:00, COSMOTESPORT 2HD) τον πρώτο "τελικό" της εφετινής σεζόν κόντρα στον Ατρόμητο, με "έπαθλα" την πρόκριση, το τέλος του αρνητικού σερί μακριά απ’ την έδρα του και την... ηρεμία του

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δίμηνο επίσημων αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο να δίνει απόψε (Τετάρτη 27/10, 19:00 COSMOTESPORT 2HD, LIVE από το SPORT24) τον πρώτο "τελικό" του. Ένα νοκ-άουτ παιχνίδι, ένα ματς "do or die" με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου δεν υπάρχει περιθώριο... λάθους.

Οι "πράσινοι" παίζουν σε μια ζαριά τον ένα (και ίσως μεγαλύτερο) στόχο της εφετινής σεζόν και καλούνται να ξεπεράσουν τις μεγάλες αδυναμίες που παρουσιάζουν (σταθερά) στους εκτός έδρας αγώνες τους και να φτάσουν στο διπλό και στην πρόκριση, αποφεύγοντας τους δεδομένους (και μεγάλους) κλυδωνισμούς μίας ενδεχόμενης -νέας- αποτυχίας.

Στο γήπεδο (Δημοτικό Περιστερίου) που κατέγραψε την τελευταία νίκη μακριά απ’ το "σπίτι" του στις 6 του περασμένου Φλεβάρη (3-2), το "τριφύλλι" θέλει να κλείσει απόψε τον "μαύρο" κύκλο των αποτυχημένων εκτός έδρας αγώνων του, που τον "σημάδεψαν" σ’ αυτές τις 263 ημέρες που μεσολάβησαν απ’ το γκολ του Σανκαρέ στο φινάλε του τελευταίου αγώνα με τον Ατρόμητο, μέχρι σήμερα. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά μια... ντουζίνα αρνητικά αποτελέσματα κατέγραψε ο Παναθηναϊκός σε Super League (5 ισοπαλίες, 6 ήττες) και Κύπελλο Ελλάδας (μία ήττα) μετά από εκείνο το διπλό στο Περιστέρι και σε κάθε περίπτωση θέλει να αποφύγει το... 13άρι στο αποψινό νοκ-άουτ παιχνίδι με τον Ατρόμητο, παίρνοντας το εισιτήριο για την 6η φάση του Κυπέλλου (φάση των "16", με διπλά ματς).

Απέναντι σε μία ομάδα που αγκομαχάει στην εκκίνηση της σεζόν και δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά (μολονότι ενισχύθηκε σημαντικά το περασμένο καλοκαίρι), αλλά θα έχει πολύ υψηλά κίνητρα απόψε για να κάνει το δικό της restart, ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τις λύσεις και τις "απαντήσεις", μα πάνω απ’ όλα την ψυχολογία που χρειάζεται ένα ματς στο οποίο κυριαρχεί το "πρέπει" και το "νίκη με κάθε τρόπο".

Τουλάχιστον τρεις αλλαγές

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ολοκλήρωσε χωρίς (νέα) προβλήματα την προετοιμασία των παικτών του το απόγευμα της Τρίτης (26/10) κι επιχείρησε στις δύο και κάτι ημέρες προετοιμασίας που είχε, μετά το ματς στην Τρίπολη, να αποφορτίσει το μυαλό των παικτών του από την πίεση που βγάζουν σε όλα τα εκτός έδρας ματς.

Αγωνιστικά δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τους ανέτοιμους Φεντερίκο Μακέντα, Μπαρτ Σένκεφελντ, Ραμόν Λούντκβιστ και τον Κουρμπέλη κι όπως όλα δείχνουν θα κάνει τουλάχιστον τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την τελευταία τριάδα αγώνων, όπου είχε εμπιστευτεί τα ίδια πρόσωπα.

Η μία αλλαγή αναμένεται να είναι ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης έχοντας λίγο πιο πίσω του τον Καρλίτος, ενώ στην άμυνα οι Φραν Βέλεθ και Γιάννης Κώτσιρας αναμένεται να πάρουν τις θέσεις των Αχιλλέα Πούγγουρα και Φακούντο Σάντσες αντίστοιχα. Αντίθετα οι Ζβόνιμιρ Σάρλια και Χουάνκαρ θα παραμείνουν βασικοί.

Υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή και τη θέση του τερματοφύλακα με τον Σωκράτη Διούδη να επιστρέφει αντί του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής το δίδυμο θα αποτελείται ξανά από τους Ρούμπεν Πέρεθ και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ενώ στα άκρα της επίθεσης τις δύο θέσεις διεκδικούν οι Σεμπαστιάν Παλάσιος, Τάσος Χατζηγιοβάνης και Ματέους Βιτάλ.

Στην 22μελή αποστολή που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Γιοβάνοβιτς συμπεριλήφθηκε κι ο 19χρονος Γιώργος Σιδεράς (βάσει κανονισμού πρέπει να βρίσκονται στην τελική 20άδα δύο παίκτες κάτω των 20), ενώ έμεινε εκτός για άλλο ένα παιχνίδι ο Γενί Ενγκμπακοτό.

Στη λίστα για τον αγώνα των "πράσινων" στο Περιστέρι βρίσκονται οι Διούδης, Ξενόπουλος, Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ