ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι τέσσερις που χτυπούν την πόρτα της ενδεκάδας του Γιοβάνοβιτς για την επιστροφή στις νίκες

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι εξ αυτών που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι εξ αυτών που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού INTIME

Τα πρόσωπα και οι θέσεις που έχει στο μυαλό του ν' αλλάξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον αγώνα - φωτιά με τον Άρη (22/9, 20:30) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και οι ποδοσφαιριστές που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού.

Το πλάνο αυτή τη φορά δεν λειτούργησε στους "Ζωσιμάδες". Και γιατί ο ΠΑΣ δεν ήταν... Απόλλων, αλλά διαθέτει μία αξιοθαύμαστη συνοχή στη μεσοαμυντική γραμμή του με ποδοσφαιριστές που παίζουν ενάμισι χρόνο μαζί. Και γιατί ο Παναθηναϊκός των έξι "νέων" στην ενδεκάδα (εκ των οποίων οι δύο αποκτήθηκαν στο... 90' των μεταγραφών) δεν έχει βρει ακόμη τους απαιτούμενους αυτοματισμούς στη διάσπαση άμυνας με δέκα κορμιά πίσω απ' την μπάλα (ειδικά όταν ο αντίπαλος προηγείται με γκολ από τα... αποδυτήρια) και γιατί υπήρχαν "αδύναμοι κρίκοι" (Αϊτόρ, Σάρλια), αλλά και διότι επιβεβαιώθηκε εκ νέου πως το δίδυμο Ρούμπεν-Μαουρίσιο στον άξονα δεν μπορεί να είναι λειτουργικό κι αποδοτικό σε όλες τις δουλειές της μεσαίας γραμμής, ιδίως σε ματς υψηλής έντασης.

Πλέον το επίπεδο δυσκολίας της... πίστας ανεβαίνει κι άλλο, καθώς ακολουθεί το βράδυ της Τετάρτης (22/09, 20:30 Novasport Prime, LIVE SPORT24) ακόμη ένα "κολασμένο" ματς με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ακόμη πιο απαιτητικό μάλιστα σε όλες τις γραμμές με πολύ πιο σκληρό και ποιοτικό αντίπαλο.

Οι αλλαγές ετούτη τη φορά μοιάζουν επιβεβλημένες και ήδη στο μυαλό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυκλοφορούν διάφορες σκέψεις για τα πρόσωπα που θα ρίξει στη "μάχη" με τους Θεσσαλονικείς. Στους "Ζωσιμάδες" επέλεξε εντέλει να μην "πειράξει" την ενδεκάδα της πρεμιέρας, στη διάρκεια της οποίας είχε βρει ρυθμό από ένα σημείο και μετά, παρά τις αρχικές... ανορθογραφίες στο κράτημα της μπάλας και στο πρέσινγκ του αντιπάλου.

Σ' αυτό το παιχνίδι όμως είναι πολύ πιθανό πια να πάει σε τουλάχιστον τρεις αναπροσαρμογές, με τέσσερις παίκτες να διεκδικούν την είσοδό τους στο αρχικό σχήμα που θα παρατάξει ο Σέρβος προπονητής.

Στο κέντρο της άμυνας, οι -υπό του μετρίου- εμφανίσεις του Ζβόνιμιρ Σάρλια αναμένεται να φέρουν για πρώτη φορά φέτος τον Αχιλλέα Πούγγουρα στο πλευρό του Ισπανού Φραν Βέλεθ, αφού ούτως ή άλλως ο Μπαρτ Σένκεφελντ έχει αρκετό δρόμο μπροστά του έως ότου επανέλθει.

Στο δεξί φτερό της επίθεσης ο Αϊτόρ έδειξε ότι σ' αυτή τη φάση της καριέρας του δεν μπορεί να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στους "πράσινους" και για τη θέση του "ερίζουν" με τις ίδιες πιθανότητες από τη μία ο Τάσος Χατζηγιοβάνης (που σε 20 λεπτά αγώνα στα Ιωάννινα έκανε τέσσερις φορές περισσότερα πράγματα απ’ τον Καταλανό) και ο "Τούκου" Παλάσιος.

Από εκεί και πέρα, είναι ανοικτή η πόρτα της ενδεκάδας και για τον Αλεξανδρόπουλο αντί του Μαουρίσιο, ο οποίος δεν δείχνει να διαθέτει τη φρεσκάδα και την ένταση για να βγάλει δύο σερί απαιτητικά ματς σε ελάχιστα 24ωρα. Φυσικά δεν αποκλείεται να αποκτήσει λίγο πιο "ενεργό" ρόλο κι ο Λούκας Βιγιαφάνιες κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ανάλογα πάντα με την εικόνα του Ραμόν Λούντκβιστ, ο οποίος και στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος με Απόλλωνα και ΠΑΣ (ακόμη περισσότερο με τον δεύτερο) έδειξε "μπλοκαρισμένος" απ’ τις αντίπαλες άμυνες και δεν κατάφερε να "χτίσει" τις συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου, που αποτελούν και το σήμα-κατατεθέν του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ