STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 2-0: Ουσία, σερί και γκολάρα οι πράσινοι

Οι Αλεξανδρόπουλος, Σένκεφελντ, Εμμανουηλίδης πανηγυρίζουν το 1-0 επί του ΟΦΗ
Οι Αλεξανδρόπουλος, Σένκεφελντ, Εμμανουηλίδης πανηγυρίζουν το 1-0 επί του ΟΦΗ EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ, συνέχισε το νικηφόρο σερί του, και πέτυχε μια τρομερή γκολάρα μετά τη δημιουργία του 19χρονου Αλεξανδρόπουλου για να κλειδώσει τη νίκη και το τρίποντο που διατηρεί το τριφύλλι κοντά στην πρώτη τετράδα. (VIDEOS)

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια ακόμη νίκη επικρατώντας αυτή τη φορά του ΟΦΗ στη Λεωφόρο με 2-0 έχοντας ουσία στο παιχνίδι του και βρίσκοντας μια τρομερή γκολάρα με την οποία "κλείδωσε" το τρίποντο στο 87' της αναμέτρησης με τον Καμπετσή μετά από εξαιρετική ενέργεια του 19χρονου Αλεξανδρόπουλου.

Οι πράσινοι έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες, παραμένουν αήττητοι και χωρίς να δεχτούν γκολ στο 2021 και εξακολουθούν να βρίσκονται κοντά στην πρώτη τετράδα στη μάχη που δίνουν για ευρωπαϊκη έξοδο την επόμενη σεζόν.

Βέβαια και πάλι ο Παναθηναϊκός έδειξε όπως και σε προηγούμενα παιχνίδια πως μετά το τέρμα που πετυχαίνει οπισθοχωρεί και δίνει χώρο στον αντίπαλο αλλά ευτυχώς για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι δεν το έχει πληρώσει. Και όλα αυτά κόντρα στον ΟΦΗ που έπαιξε με αρκετές απουσίες και έχοντας περάσει μεγάλη ταλαιπωρία της προηγούμενες μέρες.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, ίσως στο καλύτερο ξεκίνημα με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο, έπαιξε από τις δύο πλευρές με δραστήριους τους Εμμανουηλίδη και Καμπετσή και πίεσε την άμυνα του ΟΦΗ και προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις. Από τα πόδια του Εμμανουηλίδη μάλιστα ήρθαν οι περισσότερες τελικές των πράσινων στα πρώτα είκοσι λεπτά.

Την ίδια ώρα το τριφύλλι κρατούσε αρκετά μακριά από την εστία του τον ΟΦΗ που δεν μπορούσε να φτάσει στην άμυνα του Παναθηναϊκού και να απειλήσει τον Διούδη.

Το γκολ που έψαχναν οι πράσινοι ήρθε στο 32' όταν ο Εμμανουηλίδης έβγαλε εξαιρετική σέντρα προς τον Σένκεφελντ που είχε μείνει στην περιοχή μετά από κόρνερ για το τριφύλλι και ο Ολλανδός με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Με τη σέντρα το τριφύλλι αδράνησε και δέχτηκε γκολ από τον Σαρδινέρο το οποίο ακυρώθηκε σωστά λόγω VAR καθώς ο επιθετικός του ΟΦΗ ήταν σε θέση οφσάιντ όταν πήρε τη μπάλα.

ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ

Ο Παναθηναϊκός όπως έχει κάνει σε πολλά παιχνίδια φέτος έδωσε και άλλο χώρο στην ομάδα του ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο και οι Κρητικοί όπως είχε κάνει και η ΑΕΛ αλλά και ο Άρης δημιούργησαν, απείλησαν αλλά δεν μπόρεσαν να βγάλουν τελική προς την εστία του Διούδη. Ότι καλό έκαναν το χαλούσαν στην τελική τους ενέργεια με αποτέλεσμα η πρώτη επέμβαση του Διούδη στο ματς να γίνει στο 82'.

Όλες οι προηγούμενες καλές στιγμές του ΟΦΗ, είτε από σουτ του Νέιρα, είτε από όμορφη ενέργεια του Στάικου στο 75' έφυγαν έξω και από τύχη το τριφύλλι κράτησε για πέμπτο σερί ματς το μηδέν στην άμυνα του.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΜΕΣΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μπόλονι μετά το 65' άρχισε να κάνει αλλαγές, να προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού και στο 79' ο Αϊτόρ που είχε περάσει στο ματς είδε το σουτ του να σταματάει στο δεξί δοκάρι. Στο 87' όμως ο Αλεξανδρόπουλος έδειξε την τεράστια κλάση του και με μια εκπληκτική ενέργεια που θύμισε τον Μέσι σε έμπνευση και δημιουργεία έδωσε έτοιμο γκολ στον Καμπετσή.

Ο 19χρονος μέσος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και με ένα εκπληκτικό τακουνάκι έδωσε στον 21χρονο επιθετικό ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το δεύτερο συνεχόμενο γκολ του.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΦΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ