ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο "σκληρός δίσκος" του Πιέρ Ντρεοσί

Ο Πιέρ Ντρεοσί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό
Ο Πιέρ Ντρεοσί στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό EUROKINISSI

Η μεγάλη "βάση δεδομένων" και πληροφοριών του Πιερ Ντρεοσί με παίκτες απ’ όλη την "αγορά", η αναδιοργάνωση του τμήματος scouting με Έλληνες και ξένους scouts κι ο τρόπος με τον οποίο σκοπεύει να κινηθεί ο Γάλλος το Γενάρη, αλλά και το καλοκαίρι.

Η έλευση του Πιέρ Ντρεοσί στον Παναθηναϊκό, δεν θα συνοδευτεί απαραίτητα κι από ακόμη ένα extreme makeover στο ρόστερ του "τριφυλλιού", όπως γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν σε αντίστοιχες αλλαγές στην "κεφαλή" του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αλλαγές σαφώς και θα γίνουν σταδιακά σε όλα τα επίπεδα, όμως η κεντρική ιδέα (και) της ιδιοκτησίας των "πράσινων", είναι να μην υπάρξει κι άλλο ένα "ξήλωνε-ράβε", τόσο στο δυναμικό της ομάδας, όσο και στη λειτουργία της ΠΑΕ. Αλλά οι όποιες αλλαγές να προχωρήσουν με αργά και σταθερά βήματα και αφού πρώτα γίνει μία συνολική (και δίκαιη) αξιολόγηση των πάντων.

Σ’ αυτή την πρώτη του εβδομάδα ως General Manager του Παναθηναϊκού, ο Ντρεοσί παρακολουθεί, καταγράφει, ενημερώνεται, αξιολογεί. Τους πάντες και τα πάντα. Σε ότι αφορά τη διαχείριση του υλικού του "τριφυλλιού", η πρώτη δουλειά του θα είναι το "άδειασμα" του ρόστερ απ’ τους παίκτες που δεν υπολογίζει ο Λάζλο Μπόλονι, όταν ολοκληρωθεί η τελική αξιολόγηση του δυναμικού της ομάδας, περί τις 15 με 20 Δεκεμβρίου.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αυτή θα είναι και η πρώτη δύσκολη "αποστολή" του, αφού υπολογίζεται πως θα υπάρξουν τουλάχιστον 9-10 αποχωρήσεις, είτε με λύσεις συμβολαίων (θα προσπαθήσει δεδομένα να "σπάσει" το συμβόλαιο του Μπεκ), είτε με δανεισμούς, είτε ακόμη και με πωλήσεις, έχοντας πολύ καλύτερα "περάσματα" στις αγορές.

Από εκεί και πέρα, ανεξάρτητα από τις ενισχυτικές μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν τον Γενάρη, ο Ντρεοσί έχει βάλει στις άμεσες προτεραιότητες, την πλήρη αναδιοργάνωση του τμήματος scouting του Παναθηναϊκού. Τόσο σε επίπεδο πρώτης ομάδας, όσο και στην Ακαδημία, δημιουργώντας μέρα με τη μέρα ένα "δίκτυο" που θα επεκτείνεται στην Ευρώπη και την Αφρική και μελλοντικά και σε άλλες "αγορές", όπως αυτή της Λ. Αμερικής.

Ο 61χρονος Γάλλος, φέρνει επίσης στον Παναθηναϊκό κι ένα πολύ σημαντικό αβαντάζ: Μία πολύ μεγάλη "βάση δεδομένων" και πληροφοριών, που έχει "χτίσει" προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής στο ποδόσφαιρο ως διευθυντής ομάδων και δη στις Ρεν και Παρί FC.

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Στο "σκληρό δίσκο" του Ντρεοσί, υπάρχουν παίκτες από πάρα πολλά πρωταθλήματα, αλλά και χαμηλότερες κατηγορίες της ευρωπαϊκής "ζώνης", καθώς επίσης και από χώρες της Αφρικής. Εκεί όπου βρίσκονται "δικοί" του άνθρωποι που τον ενημερώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για νεαρούς παίκτες, που δεν έχουν "χαρτογραφηθεί" ακόμα.

Τα παραπάνω βρίσκονται πλέον (και) στη… διάθεση του Παναθηναϊκού, με τον Γάλλο GM να προετοιμάζει παράλληλα (και) την αναδιοργάνωση του τμήματος scouting της ομάδας. Σ’ αυτό αναμένεται να "μπουν" τόσο Έλληνες scouts, οι οποίοι θα τσεκάρουν περιπτώσεις νεαρών και ταλαντούχων παικτών απ’ όλη την ελληνική περιφέρεια, όσο και ξένοι scouts για τις αγορές του εξωτερικού, με τον Ντρεοσί να κινείται σε πρόσωπα που γνωρίζει καλά και εμπιστεύεται απόλυτα απ’ τη θητεία του στα γαλλικά γήπεδα.

Το συνολικό πλάνο του νέου "πράσινου" GM, περιλαμβάνει τον σταδιακό εμπλουτισμό (και) του δυναμικού της Ακαδημίας με παίκτες νεαρών ηλικιών 14-17 από την Ελλάδα, αλλά -αυτή τη φορά- και απ’ το εξωτερικό, ενώ θα ξεκινήσει παράλληλα και η προετοιμασία της μεταγραφικής "βάσης" για το καλοκαίρι.

Με συνεχές "τσεκάρισμα" παικτών, προκειμένου να "ανανεώνονται" διαρκώς οι μεταγραφικές λίστες, προσφέροντας πολλαπλάσιες επιλογές, ανάλογα με τις θέσεις που θα κινηθεί μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός τους επόμενους μήνες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ