ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Σένκεφελντ βγαίνει μπροστά στη μετά-Βέλεθ εποχή της άμυνας

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ
Ο Μπαρτ Σένκεφελντ INTIME SPORTS

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ, μετά την πώληση του Φραν Βέλεθ, αναμένεται να βγει μπροστά για τον Παναθηναϊκό, ενόψει και της επικείμενης απόκτησης του παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας.

Ακόμα δεν έχει παίξει κάποιο παιχνίδι με άλλον παρτενέρ στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας, απ’ την στιγμή που ο Φραν Βέλεθ επέλεξε να πάει στη Σαουδική Αραβία, δελεασμένος από το συμβόλαιο... ζωής της Αλ Φατέχ (2,2 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια). Θα γίνει κι αυτό, λίαν συντόμως, έστω κι αν το αυριανό (7/7, 19:00, COSMOTE SPORT 1 HD) φιλικό με την Κιτσμπούχελ, δεν θα είναι κάτι περισσότερο από ένα... ξεμούδιασμα για τον Παναθηναϊκό, πριν περάσει στα πιο δυνατά τεστ με τη Γουότφορντ (10/7), την Αλ Ντουχαΐλ (14/7) και την Μπάγερ Λεβερκούζεν (17/7).

Ο Σένκεφελντ και το ζήτημα της χημείας

Το σίγουρο είναι πως σ’ αυτό το πρώτο διάστημα μετά την αποχώρηση του Ισπανού κεντρικού αμυντικού, ο Μπαρτ Σένκεφελντ (περί ου ο λόγος) βγαίνει μπροστά ακόμη πιο έντονα στη μετά-Βέλεθ εποχή της άμυνας του Παναθηναϊκού. Εν αναμονή της απόκτησης του αντικαταστάτη του Φραν (βασικός, έμπειρος αριστεροπόδαρος στόπερ), κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Ολλανδός αμυντικός έδειξε απ’ την πρώτη κιόλας προπόνηση του "τριφυλλιού" στο Βάλχζε-Κόσεν έντονη διάθεση για να ηγηθεί στα "πράσινα" μετόπισθεν και να βοηθήσει την ομάδα να περάσει ομαλά στη μετάβαση της επόμενης μέρας (και) στην άμυνά της.

Θα ήταν ευλογία για τον Γιοβάνοβιτς, ο στόπερ που θα αποκτηθεί το προσεχές διάστημα να μπορέσει να βρει σταδιακά την ίδια "χημεία" με τον Σένκεφελντ και να καταγράψει τις εντυπωσιακές επιδόσεις που έπιασε πέρσι το δίδυμο του Ολλανδού με τον Ισπανό, απ’ την στιγμή που επανήλθε ο Μπαρτ σε φουλ δράση στις 12 Δεκεμβρίου. Ήτοι μόλις 11 γκολ παθητικό στα 23 ματς (0,48 μ.ο.) που έπαιξαν μαζί ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού ή ακόμη περισσότερο 17 clean sheets σ’ αυτούς τους 23 αγώνες (73,9%).

Έτοιμος γι' άλλο ένα step-up

Μέχρι να γίνει αυτό (να "μπει" δηλαδή το νέο απόκτημα της "πράσινης" άμυνας στο αγωνιστικό πλάνο), ο Σέρβος τεχνικός έχει την ασφάλεια της παρουσίας του Σένκεφελντ, ο οποίος δείχνει έτοιμος κι αποφασισμένος για να κάνει -άλλο ένα- step-up. Στην πρώτη προπόνηση επί αυστριακού εδάφους, μολονότι το πρόγραμμα δεν είχε δίτερμα ή κάποιες ασκήσεις τακτικής και σεταρίσματος της αμυντικής γραμμής, ο 31χρονος ήταν ακόμη πιο "ενεργός", δίνοντας οδηγίες ακόμα και στις ασκήσεις του "κορόιδου". Επιβράβευε, φώναζε, συμμετείχε έντονα, έβγαζε ένα ακόμη πιο ηγετικό προφίλ... Τον ένιωθες, τον καταλάβαινες στην προπόνηση...

Είναι πολύ έμπειρος πλέον για να αντιληφθεί πως πρέπει να καλυφθεί άμεσα αυτό το κενό που άφησε (συνολικά) πίσω του ο Βέλεθ εντός των αποδυτηρίων. Κι ο ίδιος, στον 4ο χρόνο του πια στον Παναθηναϊκό, δείχνει διάθεση να κάνει ότι χρειάζεται για να βοηθήσει την ομάδα του να προσπεράσει κι αυτό το δύσκολο κομμάτι, της ανασυγκρότησης μίας αμυντικής γραμμής, που πρέπει να αποτελέσει ένα απ’ τα βασικά "όπλα" του "τριφυλλιού" στα πρώτα προκριματικά παιχνίδια του Αυγούστου.

Απόλυτα λογική και η διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για να δώσει ένα απ’ τα περιβραχιόνια της νέας σεζόν -πίσω απ’ τον πρώτο "κάπτεν" Δημήτρη Κουρμπέλη- στον Ολλανδό στόπερ, ο οποίος φαίνεται, νιώθει κι αισθάνεται έτοιμος για να πάρει πάνω του ακόμη περισσότερες ευθύνες...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ