ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς κρατάει τους πάντες στην τσίτα για τη διαβολοβδομάδα που θα κρίνει τον μισό τίτλο

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς INTIME

Το "break" των Εθνικών ομάδων ολοκληρώνεται κι από σήμερα (28/3) άπαντες στον Παναθηναϊκό ξαναμπαίνουν σε "mode playoffs", ενόψει των επόμενων καθοριστικών παιχνιδιών και δη της διαβολοβδομάδας που ακολουθεί με τον Βόλο (2/4, Λεωφόρος), τον Άρη (5/4, "Κλεάνθης Βικελίδης") και το clasico με τον Ολυμπιακό (9/4, Λεωφόρος). Κρίνονται πολλά για το πρωτάθλημα.

Μία σειρά αγώνων που μέχρι την επόμενη (πολύ πιο σύντομη) διακοπή για τον εορτασμό του Πάσχα, είναι μισός... τίτλος για τους "πράσινους", καθώς εάν καταφέρουν να διατηρήσουν την πρωτιά και μετά απ’ αυτά τα ματς, θα έχουν κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα για το πρώτο πρωτάθλημά τους μετά από 13 χρόνια.

Σε μια περίοδο μάλιστα, όπου -εκτός όλων των άλλων- οι άμεσοι ανταγωνιστές τους (ειδικά η ΑΕΚ κι ο Ολυμπιακός) θα έχουν επιπλέον "φθορά" λόγω των κυπελλικών ρεβάνς στις 12 και 13 Απριλίου.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό σε πρώτη φάση είναι τα ματς της εβδομάδας που ακολουθεί και το πώς θα μπορέσει να διαχειριστεί με επιτυχία την πίεση και την κόπωση που δεδομένα θα υπάρξει, διατηρώντας στο ίδιο επίπεδο την ένταση και την απαιτούμενη φρεσκάδα που θα πρέπει να παρουσιάσει όλη η ομάδα σε τρία πολύ ανταγωνιστικά ματς.

Και είναι ξεκάθαρο πως σ’ αυτή την τριάδα αγώνων ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα "ανοίξει" περισσότερο το rotation για να ενισχύσει -και να "φρεσκάρει"- τον σκληρό "πυρήνα" του βασικού κορμού που έχει ήδη τραβήξει το... κουπί τον τελευταίο μήνα.

Ο Κλεϊνχέισλερ, ο Σάρλια και οι μπακ

Διότι εκτός των άλλων υπάρχει και η φθορά. Μάνι-μάνι στο κυριακάτικο (2/4) ματς με τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει διαθέσιμους τον "λαβωμένο" στον τετρακέφαλο Δημήτρη Κουρμπέλη και τον τιμωρημένο Ένις Τσόκαϊ, ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Ως εκ τούτου θεωρείται δεδομένο πως θα έχει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ, ο οποίος την τελευταία εβδομάδα έπαιξε ως αλλαγή και στους δύο αγώνες της Εθνικής Ουγγαρίας ως καθαρό "8άρι" στο 3-4-2-1 του Μάρκο Ρόσι.

Το ίδιο ισχύει και για τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος πήρε χρόνο και ρυθμό ως βασικός (72’ και 80’ λεπτά) στα δύο τελευταία ματς της Εθνικής Σλοβενίας και θα κληθεί να δώσει έξτρα επιλογές πίσω απ’ τους Μαντσίνι και Παλάσιος, που δεν θα μπορούν να βγάλουν με την ίδια ένταση τρία σερί 90λεπτα "φωτιά".

Αντίστοιχα η επιστροφή του Ζβόνιμιρ Σάρλια προσφέρει στον Σέρβο τεχνικό μία επιπλέον λύση στα μετόπισθεν, όπου πιθανότατα θα χρειαστεί σε κάποιο σημείο να δώσει "ανάσες" στους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον και ειδικά στον Ισλανδό, ο οποίος προέρχεται από αποχή δύο μηνών και μετράει σερί αγώνων, έχοντας παίξει και 155 λεπτά (και) στα δύο παιχνίδια της Εθνικής του.

Το ίδιο ισχύει και με τους μπακ, όπου οι Βαγιαννίδης και Πούχατς θα πρέπει να είναι stand-by για να "ξεκουράσουν" σε κάποια διαστήματα τους Κώτσιρα και Χουάνκαρ, οι οποίοι επίσης έχουν παίξει σερί παιχνίδια.

Γενικά εδώ και μέρες ο Γιοβάνοβιτς κρατάει τους πάντες στην "τσίτα" στο "Γ. Καλαφάτης", διότι είναι δεδομένο πως όλοι θα έχουν το ρόλο τους και θα χρειαστεί να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για να αγωνιστούν και να βοηθήσουν τόσο στην "διαβολοβδομάδα" όσο και στο υπερσυμπιεσμένο πρόγραμμα που θα ακολουθήσει αμέσως μετά το Πάσχα.

Κάτι που το τονίζει καθημερινά ο Σέρβος τεχνικός σε όλο το γκρουπ, ζητώντας στις προπονήσεις ένταση και υψηλό βαθμό ετοιμότητας και υπενθυμίζοντας πως ακολουθούν οι πιο μεγάλες μέρες του "πολέμου" για τον τίτλο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ