ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Αλ-Ταμάρι, ο Πλάβσιτς κι ο δανεικός Μπατάλια

Ο Αλ Ταμάρι μάχεται για την μπάλα με τον Εσκουδέρο στο Σεβίλλη - ΑΠΟΕΛ για το Europa League.
Ο Αλ Ταμάρι μάχεται για την μπάλα με τον Εσκουδέρο στο Σεβίλλη - ΑΠΟΕΛ © 2021 MIGUEL MORENATTI/ASSOCIATED PRESS

Τα δεδομένα για την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης του Παναθηναϊκού με τους Αλ-Ταμάρι, Σρνταν Πλάβσιτς, η προοπτική του δανεισμού του Μπατάλια απ’ την Σπόρτινγκ και το οριστικό "διαζύγιο" με τον Ντρεοσί

Η επιστροφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην Αθήνα ανεβάζει πλέον τις "στροφές" όλου του σχεδιασμού του Παναθηναϊκού για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο οποίος θα "εκτελεστεί" με υπομονή και με αρκετά διαφορετικά στάδια.

Ο Σέρβος τεχνικός και το τιμ του (ο γυμναστής Δημήτρης Δανιηλίδης "κλειδώνει" πλέον όλο το επιτελείο μαζί με τους Κόντη, Έρακ, Κολομπούρδα, Μουντάκη, Μαρτάκο) θα υπογράψουν τη Δευτέρα (07/06) τα συμβόλαιά τους με το "τριφύλλι" και θα αναλάβουν κι επισήμως... καθήκοντα στον Παναθηναϊκό. Ανεπισήμως βεβαίως η όλη διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, με τον 59χρονο τεχνικό να έχει αποφασίσει την πρώτη σταχυολόγηση του ρόστερ και τους παίκτες που επιθυμεί να είναι μαζί του στην "πρώτη" της 28ης Ιουνίου, προχωρώντας σε 5-6 "κοψίματα" (Αϊτόρ κι όχι μόνο...).

Από την πρώτη συγκέντρωση των "πράσινων" στο Κορωπί, μέχρι (και) την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Ολλανδία στις 18 Ιουλίου, θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος αξιολόγησης ορισμένων ποδοσφαιριστών τους οποίους ο Γιοβάνοβιτς θέλει να τους δει από κοντά για να σχηματίσει ακόμη πιο "καθαρή" εικόνα, για το αν θα παραμείνουν στο δυναμικό της ομάδας την επόμενη σεζόν. Όλα αυτά έχουν ήδη τεθεί επί τάπητος απ’ τον νέο προπονητή του "τριφυλλιού" στις συζητήσεις που είχε το τελευταίο 48ωρο με τον Αλαφούζο και τα στελέχη της ΠΑΕ.

Διαπραγμάτευση για Αλ-Ταμάρι

Εκτός όμως απ’ την "εκκαθάριση" του ρόστερ, έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι και τα πρώτα ονόματα για τη μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Ο Μούσα Αλ-Ταμάρι είναι η πρώτη επιλογή του Σέρβου για τα άκρα της επίθεσης του "τριφυλλιού", όπου θέλει να αποκτηθούν δύο ποδοσφαιριστές. Ένας ως "βασική" επιλογή κι ένας ως μπακ-απ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που θα παλέψει για τη θέση με τον Χατζηγιοβάνη. Με τον Ιορδανό εξτρέμ έχει μιλήσει ήδη ο ίδιος ο Γιοβάνοβιτς και τον έχει "ψήσει" για να έρθει στην Αθήνα. Το θέμα πλέον περνάει στην πλευρά της διοίκησης και στη διαπραγμάτευση που θα πρέπει να γίνει με τη βελγική Λέουβεν, προκειμένου να βρεθεί μία φόρμουλα, είτε με απευθείας αγορά του 23χρονου winger, είτε με δανεισμό και οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι.

Εξετάζεται κι ο Σέρβος Πλάβσιτς

Για την έτερη θέση στους εξτρέμ, έχουν προταθεί πάρα πολλοί παίκτες όλων των κατηγοριών. Κι ένα απ’ τα ονόματα που έχουν κρατήσει στο "τριφύλλι" κι εξετάζουν με προσοχή είναι αυτό του 25χρονου διεθνούς Σέρβου μεσοεπιθετικού, Σρνταν Πλάβσιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος απ’ τη Σπάρτα Πράγας, έπειτα από μία "γεμάτη" τετραετία και 5 γκολ συν 13 ασίστ σε 35 αγώνες την περσινή σεζόν στην Τσεχία. Υπάρχουν ακόμη αρκετές περιπτώσεις που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ωστόσο ο Πλάβσιτς συγκεντρώνει πολλά απ’ τα χαρακτηριστικά που αναζητά ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος τον περνάει ήδη από... κόσκινο.

Μόνο δανεισμός για Μπατάλια

Από το Σάββατο (04/06), τα πορτογαλικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η εφημερίδα Record, έφεραν στο φως της δημοσιότητας το πολύ έντονο "πράσινο" ενδιαφέρον για τον 29χρονο Αργεντινό μεσοαμυντικό, Ροντρίγκο Μπατάλια της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο Παναθηναϊκός έχει όντως ασχοληθεί με την περίπτωση του διεθνούς χαφ, ο οποίος δεν υπολογίζεται απ’ τους πρωταθλητές Πορτογαλίας (είχε δοθεί δανεικός στην Αλαβές, όπου μέτρησε 35 συμμετοχές με 1 γκολ), ωστόσο το οικονομικό "πακέτο" του -για την ώρα- παραμένει πολύ "αλμυρό".

Η Σπόρτινγκ θέλει να "απαλλαγεί" απ’ το συμβόλαιό του (δεσμεύεται έως το 2023) και θέλει να πάει σε μία λύση απευθείας πώλησης. Στον Παναθηναϊκό ψάχνουν μόνο την επιλογή του δανεισμού του 29χρονου αμυντικού μέσου, με μία πιθανή οψιόν αγοράς η οποία θα είναι εντός των οικονομικών δυνατοτήτων του "τριφυλλιού".

Κι εδώ όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης και ίσως απαιτηθεί λίγος χρόνος παραπάνω για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να φανεί αν υπάρχει περιθώριο συμφωνίας ανάμεσα στα δύο κλαμπ, τα οποία είχαν "συνεργαστεί" τελευταία φορά το καλοκαίρι του 2013, στην αποδέσμευση του Ντάνιελ Πράνιτς (χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα), έπειτα από περίπου 40 μέρες συζητήσεων και διαπραγματεύσεων.

Οριστικό "διαζύγιο" με Ντρεοσί

Στον αντίποδα, αυτό που μοιάζει δεδομένο πλέον είναι το "διαζύγιο" του Παναθηναϊκού με τον Πιέρ Ντρεοσί. Ο Γιάννης Αλαφούζος είχε προτείνει προς τον Γάλλο general manager να παραμείνει στην ομάδα σε έναν ρόλο αυστηρά "γραφείου", χωρίς να εμπλέκεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ωστόσο ο Ντρεοσί (που βρίσκεται ήδη εδώ και 10 μέρες στη Γαλλία) δεν φαίνεται να "ψήνεται" με αυτή την προοπτική και θα... χαιρετίσει.

Κάτι που επιβεβαίωσε και το tweet του Γάλλου δημοσιογράφου του Radio Monte Carlo, Λοΐκ Τανζί ο οποίος ανέφερε την Κυριακή (06/06) πως "...ο Πιερ Ντρεοσί δεν θα είναι πλέον ο αθλητικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μετά την έναρξη των μεταγραφών".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ