ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Ντρεοσί "κρατάει" για την ώρα τον Μπόλονι

Ο Λάζλο Μπόλονι από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Λάζλο Μπόλονι από το παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Οι δεύτερες σκέψεις του Αλαφούζου μετά τις συζητήσεις με τον Ντρεοσί το μεσημέρι της Κυριακής (07/03) και το... βελάκι που "έστριψε" πλέον προς την παραμονή του Λάζλο Μπόλονι στον "Παναθηναϊκό. Στο Κορωπί το μεσημέρι της Δευτέρας (08/03) ο 68χρονος τεχνικός με... μήνυμα στήριξής του απ’ την ιδιοκτησία

Στον ο χωρισμός με τον Λάζλο Μπόλονι, όπου εδώ και πολλά χρόνια, πολλές κεντρικές αποφάσεις αλλάζουν σε χρόνο... dt, οδεύει προς θεαματική αλλαγή δεδομένων (και) το θέμα του προπονητή. Και παρά το γεγονός ότι το βράδυ του Σαββάτου (6/3) -μετά τη νέα ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες" έδειχνε σχεδόν σίγουρος Λάζλο Μπόλονι, την Κυριακή (7/3) υπήρξε μεταστροφή σκέψεων κι αποφάσεων από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος δεν έχει πλέον τη διάθεση να απομακρύνει άμεσα τον 68χρονο τεχνικό!

Την Κυριακή (7/3) υπήρξε πολύωρη σύσκεψη κορυφής στο Κορωπί, ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ, με τον ίδιο να βρίσκεται σε "ανοικτή γραμμή", ακούγοντας με προσοχή όλες τις απόψεις.

Η πρώτη "τάση" που υπήρχε ήταν υπέρ του "διαζυγίου" με τον Ρουμάνο τεχνικό, προκειμένου να "αποφορτιστεί" η κατάσταση στα αποδυτήρια και το πολύ τεταμένο κλίμα στις σχέσεις προπονητή παικτών. Και μολονότι οι περισσότεροι δεν "χρεώνουν" τα πάντα στον Κύπελλο Ελλάδας, έφεραν το θέμα της απομάκρυνσής του σε πρώτο πλάνο, προκειμένου να γίνει μία προσπάθεια να σωθεί ο τελευταίος στόχος της σεζόν, δηλαδή η κατάκτηση μίας θέσης στην πρώτη τετράδα που θα δώσει τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (αν βεβαίως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατακτήσει το Super League Interwetten).

Η δεύτερη "τάση", που μεταφέρθηκε από τον Πιέρ Ντρεοσί, ήταν ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής του Μπόλονι. Με τον Γάλλο general manager να τονίζει πως θα ήταν λάθος για το κλαμπ να διώξει τον προπονητή σ’ αυτή τη φάση του πρωταθλήματος, υποστηρίζοντας πως εκείνος κατάφερε να επαναφέρει την ομάδα απ’ τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας σε θέση να διεκδικεί ξανά την ευρωπαϊκή έξοδό της. Τόνισε δε, πως για την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης ανήκει στους ποδοσφαιριστές.

Από την πλευρά του ο Αλαφούζος, από εκεί που μέχρι (και) τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν στη "γραμμή" του προπονητή, θεωρώντας πως μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει στους παίκτες, μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΣ Γιάννινα και η δεύτερη ήττα στους "Ζωσιμάδες" το βράδυ του Σαββάτου (06/03) "κλονίστηκε". Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που άρχισε να κερδίζει πόντους το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του 68χρονου τεχνικού, αρχικό σενάριο επόμενης μέρας την παραμονή του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου ως πρώτου προπονητή, όσο θα αναζητείται ο επόμενος.

Ο Ντρεοσί ωστόσο, άλλαξε την άποψη του Αλαφούζου, που άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις από το μεσημέρι της Κυριακής (07/03). Κι επί της ουσίας ο Γάλλος "GM" είναι εκείνος που "κρατάει" τον Μπόλονι για την ώρα στον Παναθηναϊκό.

Έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα (διότι στον Παναθηναϊκό τα πάντα αλλάζουν με μεγάλη... ευκολία), ο Μπόλονι αναμένεται να δώσει κανονικά το "παρών" το μεσημέρι της Δευτέρας (08/03) στο "Γ. Καλαφάτης" για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή (14/3) στη Λεωφόρο. Κι αν δεν υπάρξει κάποια άλλη θεαματική μεταστροφή, θα καθίσει στον πάγκο των πράσινων στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής της Super League Interwetten.

Είναι πολύ πιθανό δε, στην προπόνηση να μεταφερθεί και μήνυμα από την ιδιοκτησία (εάν τελικά δεν δώσει το "παρών" ο ίδιος ο Αλαφούζος), στο οποίο θα γίνεται σαφές προς τους παίκτες πως στηρίζεται ο προπονητής. Για πόσο; Θα φανεί.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, να υπάρξει κι απόφαση ακόμη και να "τελειώσουν" κάποιοι ποδοσφαιριστές απ’ το ρόστερ, ως μήνυμα προς τους υπόλοιπους παίκτες που έχουν κόντρα ή διαφωνούν με τον Λάζλο Μπόλονι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ