ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η τρίμηνη παράταση των συμβάσεων για τη Διπλή Ανάπλαση και ο διαγωνισμός στα τέλη Δεκεμβρίου

Η μακέτα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό
Η μακέτα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό INTIME

Το SPORT24 καταγράφει τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το γηπεδικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού: η απαραίτητη παράταση για τις συμβάσεις που υπέγραψαν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, τα δεδομένα με τις διμερείς συμβάσεις του Ερασιτέχνη και το πλάνο για την προκήρυξη του διαγωνισμού του ποδοσφαιρικού γηπέδου πριν φύγει το 2021.

Για αρκετούς μήνες το θέμα της "Διπλής Ανάπλασης" έμοιαζε... παγωμένο. Λίγα πράγματα έβγαιναν προς τα έξω, ακόμη λιγότερες σημαντικές εξελίξεις καταγράφονταν και υπήρχαν αρκετά ερωτηματικά, ως προς το που βαδίζει το όλο πρότζεκτ, περίπου 11 μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών (Κυβέρνηση, Δήμος Αθηναίων, Περιφέρεια Αττικής, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΠ Ελαιώνα).

Το "κλειδί" όλων των επόμενων εξελίξεων ήταν και παραμένει οι διμερείς συμβάσεις, με πρώτες αυτές του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με τον Δήμο Αθηναίων/Κυβέρνηση και την ΑΕΠ Ελαιώνα, την τραπεζική κοινοπραξία των Alpha Bank και Πειραιώς, που έχουν και την ευθύνη ανέγερσης των εγκαταστάσεών του στην περιοχή του Βοτανικού.

Η αρχική προθεσμία της 30ής Ιουνίου που είχε μπει ως πρώτο "όριο" για τις υπογραφές των συμβάσεων -όπως περιγραφόταν μέσα από το άρθρο 14 του MoU- οδήγησε σε πρώτη "παράταση" έως τα τέλη Σεπτεμβρίου κι από τις αρχές Οκτωβρίου -όπως είναι σε θέση να γνωρίζει και να καταθέτει ρεπορταζιακά το SPORT24- υπογράφηκε άλλη μία παράταση απ' όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου (για το τυπικό σκέλος της όλης διαδικασίας) να υπάρχει η απαιτούμενη χρονική ευελιξία για να προετοιμαστούν οι συμβάσεις. Απ' τη στιγμή άλλωστε, που άπαντες παραμένουν "εντός" του πρότζεκτ και δεν έχουν δείξει κάποια διάθεση... αποδέσμευσης απ’ το σχέδιο.

Το θεμελιώδες όλων των επόμενων εξελίξεων είναι οι συμβάσεις και δη αυτές στις οποίες εμπλέκεται ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, διότι πάνω σ' αυτές πατούν πολλά σημεία και των άλλων συμβάσεων, ανάμεσα σε Ερασιτέχνη-ΠΑΕ και ΠΑΕ με Δήμο Αθηναίων-Πολιτεία.

Οι συμβάσεις του Αθλητικού Ομίλου είναι πια σε τελικό στάδιο και τα βασικά σημεία των drafts είναι ήδη αποτυπωμένα και διασφαλισμένα νομικά απ' όλες τις απόψεις, προκειμένου να μην "χτυπήσει" κάπου μελλοντικά όλο το πρότζεκτ.

Αυτό που επί της ουσίας απομένει είναι να διευθετηθούν και να αποτυπωθούν εγγράφως ορισμένες λεπτομέρειες που αφορούν τα κόστη των έργων, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ελαφρώς αυξηθεί, λόγω της αλλαγής στις τιμές των υλικών εξαιτίας της πανδημίας.

Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει μία νεότερη πρόβλεψη και αναπροσαρμογή για το πώς, αλλά κυρίως το από πού, θα αντληθούν αυτά τα χρήματα του επιπλέον κόστους.

Υπάρχει, εντούτοις, η πεποίθηση πως έως το τέλος Οκτωβρίου όλες οι διμερείς συμβάσεις -και δη αυτές που αφορούν άμεσα τον Ερασιτέχνη- θα είναι πλέον απόλυτα έτοιμες, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν από τον Α.Ο. ενόψει της καθοριστικής Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη, η οποία προσδιορίζεται χρονικά για τον Νοέμβριο και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει με τα συγκεκριμένα δεδομένα η "Διπλή Ανάπλαση".

Από εκεί και πέρα, η πρόθεση που υπάρχει απ’ τους εμπλεκόμενους φορείς -εφόσον βεβαίως οι διμερείς συμβάσεις με τις οποίες συνδέεται ο Ερασιτέχνης περάσουν απ’ τη Γ.Σ. τον Νοέμβριο- είναι μέχρι το τέλος του 2021 (δηλαδή πριν φτάσουμε στα Χριστούγεννα) να προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Θυμηθείτε την αυτοψία του SPORT24 στην περιοχή του Βοτανικού: Ο χώρος του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου χωρητικότητας 35.000 θέσεων, το σημείο των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη και το όμορο οικόπεδο της μπασκετικής σάλας 14.000 θέσεων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPER LEAGUE INTERWETTEN ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ