ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μπόλονι: "Πάμε καλύτερα, ο Βιγιαφάνιες θα επιστρέψει όταν είναι 100% έτοιμος"

Ο Λάζλο Μπολόνι στον αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στο Βόλο
Ο Λάζλο Μπολόνι EUROKINISSΙ

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπολόνι, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την πορεία των Πράσινων, τόνισε πως θέλει να καταρρίψει το αρνητικό ρεκόρ με τη Λαμία, ενώ δήλωσε πως ο Βιγιαφάνιες θα επανέλθει όταν είναι έτοιμος.

Τα εύσημα προς τους παίκτες του για τη δουλειά που κάνουν τις τελευταίες ημέρες στο "Γ. Καλαφάτης", προκειμένου να ανεβάσουν τον πήχη και να αλλάξουν την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο, απένειμε ο Λάζλο Μπόλονι στη συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (29/10) στη NOVA.

Ο 67χρονος τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στην ψυχολογική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μετά το 1-1 του περασμένου Σαββάτου (24/10) κόντρα στο Βόλο, όπου δέχθηκαν την ισοφάριση στο 92ο λεπτό. "Δε θα έλεγα ότι είναι... σοκ. Συμβαίνει να δέχεσαι γκολ στο τελευταίο λεπτό, συμβαίναι σε αρκετές ομάδες. Ακολούθησε μια θλίψη και στεναχωρηθήκαμε στα αποδυτήρια. Οι παίκτες μου όμως είναι επαγγελματίες, το ξεπέρασαν και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα".

Ερωτηθείς για το τι προσπαθεί να αλλάξει στον Παναθηναϊκό, ο Μπόλονι σε αυτές τις λίγες μέρες υπογράμμισε πως "...αυτό που θα ήθελα σχετικά με αυτό να διευκρινίσω. Όσον αφορά την επικοινωνία μου και την επαφή με τους παίκτες, τα πράγματα είναι εντάξει. Επίσης όσον αφορά στις προπονήσεις, αυτά που θέλω από εκείνους, η προσπάθειά τους, ο στόχος να ανεβάσουν τον πήχη. Τα πάνε πολύ καλά και θέλω να τους συγχαρώ.

Ξέρω επίσης ότι η κουλτούρα του Παναθηναϊκού ζητάει περισσότερα και διαφορετικά πράγματα. Και βέβαια πρέπει να είναι αφελής κάποιος, για να πιστεύει ότι οι δυσκολίες έρχονται από τον ουρανό. Επειδή ρωτήσατε τι κάνουμε, αυξάνουμε την ποσότητα και την ποιότητα της δουλειάς μας και είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα δημιουργήσει μια αλλαγή και είναι σαφές πως όλες οι δυσκολίες δε θα λυθούν μονομιάς" τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στο συνδρομητικό κανάλι και πρόσθεσε:

"Είμαι αισιόδοξος, διότι οι απαντήσεις που παίρνω μέχρι το σημείο που μπορώ να της πάρω είναι θετικές κι αυτή είναι η στιγμή που τεστάρεται ο ίδιος ο προπονητής. Αν μιλήσουμε παραπάνω από αυτά, νομίζω ότι θα κάνουμε κακό. Μπορώ να διαβεβαιώσω τους φιλάθλους πως αρχίζω και αισθάνομαι μια βελτίωση. Πάμε προς το καλύτερο. Εμείς όλοι όσοι βρισκόμαστε πέριξ του Παναθηναϊκού, από το ανώτατο ως το κατώτατο σημείο, έχουμε τη θέληση να αλλάξουμε τα πράγματα".

Κάνετε αρκετές δοκιμές στις προπονήσεις, έχετε πλέον μια πλήρη εικόνα για το ρόστερ της ομάδας; "Θεωρώ πως είστε ένας έμπειρος δημοσιογράφος και επιθυμείτε να με σπρώξετε σε κάποιες δηλώσεις που δεν μένουν ούτε καν μέσα στα αποδυτήρια αλλά μένουν μέσα στην ψυχή μου. Και ξέρω ότι με την ντρίπλα που προσπαθώ να σας κάνω έχετε ήδη την απάντηση".

Αναφορικά για την πολύ κακή παράδοση που έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Λαμία και την εικόνα της ομάδας, ο Μπόλονι είπε πως "...γνωρίζω τις δυσκολίες που αναφέρεται, αλλά τα ρεκόρ έχουν φτιαχτεί για να καταρρίπτονται και ακριβώς για το λόγο αυτό μπορώ να πω ότι θα τα πάμε καλύτερα".

Κι ολοκλήρωσε τις τοποθετήσεις του, αναλύοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Λούκας Βιγιαφάνιες, με την επισήμανση πως δεν σκοπεύει να πάρει ρίσκο, μέχρι ο Αργεντινός να είναι απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί. "Είναι ιατρικό το ερώτημα, δεν είναι αθλητικό. Ξέρω ότι είναι ένας δημοφιλής και αγαπητός παίκτης, ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό έκανε πολύ λίγες προπονήσεις και ξέρω ότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα για δύο λόγους.

Πρώτον διότι πριν από τρία-τέσσερα χρόνια κέρδισε την καρδιά των φιλάθλων και για να συνεχίσει έτσι, κατανοώντας το συναίσθημα των φιλάθλων, υπάρχει μια αλήθεια: Με μένα προπονήθηκε μόλις δύο φορές, μερικές φορές καλύτερα, μερικές όχι και τόσο, αλλά θέλει να προοδεύσει. Και υπάρχει και η άλλη δυσκολία που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Όταν θα επανέλθει ο παίκτης θέλω να είναι 100% των δυνατοτήτων του και αυτό οι φίλαθλοι ίσως να μην το γνωρίζουν. Θέλω να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο υποτροπής, γιατί αν υποτροπιάσει δε θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ