ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μάθε παιδί μου στατικές φάσεις

Ο Λάζλο Μπόλονι στην προπόνηση του Παναθηναϊκού
Ο Λάζλο Μπόλονι IN TIME/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Λάζλο Μπόλονι εστίασε στις στημένες φάσεις το πρωί της Πέμπτης (22/10) και επανέφερε το man to man αντί της "ζώνης" με την οποία έπαιζε έως τώρα ο Παναθηναϊκός. Πάει για ντεμπούτοκόντρα στο Βόλο ο Μαουρίσιο.

Αν κάτι προκάλεσε... θλίψη στον Λάζλο Μπόλονι, βλέποντας το βίντεο του αγώνα των "πράσινων" με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ήταν η κάκιστη αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του στις στατικές φάσεις. Μία φάση μπορεί να συμβεί κι ο αντίπαλος να πάρει μία καλύτερη τοποθέτηση. Δύο μπορεί.

Το "πάρτι" που έγινε, ωστόσο, στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού από το 60’ και μετά, όπου οι Κρητικοί έπαιζαν μπάσκετ στην "καρδιά" της άμυνας του "τριφυλλιού" (μέχρι και το γκολ του Μεγιάδο στο 77’), ήταν κάτι που δεν δικαιολογείτο. Ειδικά για επίπεδο Παναθηναϊκού. Ο Ρουμάνος τεχνικός επιχειρεί να το "γιατρέψει" όλο αυτό από πολύ νωρίς.

Μάθημα πρώτον: Τέλος η "ζώνη" στις αμυντικές στατικές φάσεις κι επιστροφή, στο ωραίο, "πατροπαράδοτο", αλλά -σχεδόν πάντα- αποτελεσματικό man-to-man, το οποίο δημιουργεί πολύ πιο συμπαγείς καταστάσεις, ειδικά όταν η "χημεία" στα μετόπισθεν δεν είναι ακόμη ιδιαίτερα υψηλή.

Ο Μπόλονι δούλεψε πάρα πολύ το πρωί της Πέμπτης (22/10) στα αμυντικά "στημένα" του Παναθηναϊκού. Διέκοπτε, παρατηρούσε, διόρθωνε. Και πολύ συχνά προέβλεπε. "Θα σου φύγει ο παίκτης, πρόσεχε τον χάνεις θα σου φύγει..." φώναζε σε έναν από τους στόπερ και δευτερόλεπτα μετά, όντως του είχε... φύγει.

Η γενική οδηγία ήταν τα μάτια στον προσωπικό αντίπαλο και σωστές θέσεις. Με οδηγία προς τους γκολκίπερ να δίνουν κατευθύνσεις προς την άμυνα και το πώς θα πρέπει να μένει ισορροπημένη η αμυντική σύνθεση της ομάδας.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Από εκεί και πέρα ο Μπόλονι δούλεψε για δεύτερη σερί μέρα στο 4-4-2. Με μία μικρή έκπληξη. Την παρουσία του Ζοσέ Μαουρίσιο στους βασικούς. Ξεχωρίζει ο Βραζιλιάνος σαν τη μύγα μες στο γάλα, για την ποιότητά του, τις επαφές του με τη μπάλα, το πώς κατευθύνει όλη την ομάδα, πως "βλέπει" το γήπεδο. Στην πρωινή προπόνηση, είχε ως παρτενέρ του στον άξονα τον Αλεξανδρόπουλο, απ’ τη στιγμή που ο Κουρμπέλης έκανε "αποφόρτιση" απ’ τα συνεχόμενα ματς.

Το μοναδικό που προβληματίζει τον Μπόλονι είναι το γεγονός πως το ιατρικό τιμ έχει τονίσει πως ο "Μάου" δεν είναι για περισσότερα από 35’-40’ λεπτά αγώνα, προκειμένου να μην ρισκάρουν ενδεχόμενο τραυματισμού του, λόγω της μεγάλης αποχής του. Θα περιμένει και την αυριανή (Παρασκευή 23/10) προπόνηση και θα αποφασίσει. Αν κριθεί πως μπορεί να "βγάλει" ένα ημίχρονο, είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει. Ειδάλλως θα μπει ως αλλαγή στο 55’ με 60’.

Στις άλλες θέσεις, στο flat 4-4-2 που χρησιμοποίησε ξανά ο Ρουμάνος τεχνικός (με την αντίπαλη ομάδα στο 4-2-3-1, δηλαδή όπως παίζει ο Βόλος), οι Αϊτόρ (δεξιά) και Χατζηγιοβάνης (αριστερά) ήταν οι εξτρέμ, ενώ ο Καρλίτος έπαιξε μπροστά μαζί με τον Μακέντα.

Στη δε άμυνα, μετά και τον τραυματισμό του Βέλεθ (διάστρεμμα, μία εβδομάδα εκτός), τα... κουκιά είναι ακόμα πιο "μετρημένα". Σάντσες-Ζαγαρίτης στα δύο άκρα της αμυντικής τετράδας και Σένκεφελντ, Πούγγουρας κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά από τον Διούδη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ