ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Κωδικός: Χτυπήστε τους στα ‘φτερά’"

Ο Αϊτόρ έχει σκοράρει στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα και πανηγυρίζει
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Το σημείο που θέλει να "χτυπήσει" ο Μπόλονι την ΑΕΚ στο αυριανό (28/02, 19:30, Novasports 1HD) ντέρμπι της Λεωφόρου και η λογική της χρησιμοποίησης του Αϊτόρ αντί του Καμπετσή απ’ την αρχή.

Το ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή (28/02, 19:30, Novasports 1HD και LIVE στο Sport24.gr.) στο "Απόστολος Νικολαΐδης" έχει αποκτήσει πλέον χαρακτήρα πρώτου "τελικού" για τον Παναθηναϊκό, που σπατάλησε την περασμένη Δευτέρα (22/02) στο Αγρίνιο την ευκαιρία να ανέβει στην 3η θέση, ισόβαθμος με την "Ένωση" και τον Άρη. Και σίγουρα δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να (ξανα)δει τη διαφορά του απ’ την πρώτη ευρώ-τετράδα να αυξάνεται, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της Super League Interwetten.

Όλα τα ματς από εδώ και πέρα είναι λίγο-πολύ "τελικοί" για τον Παναθηναϊκό, που μετά το αυριανό αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα χρειαστεί να εστιάσει σε ακόμη έναν αγώνα "φωτιά" το οποίο ακολουθεί μετά από 69 ώρες: Τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο (Τετάρτη 03/03, 20:00) και την ανατροπή της ήττας του με 2-1 στο γήπεδο του Αγρινίου.

Για τον Λάζλο Μπόλονι τα ζητούμενα, όπως τα περιέγραψε και στις δηλώσεις που έκανε στη Nova, είναι δύο: Η καλύτερη δυνατή αγωνιστική "ισορροπία" μέσα από ουκ ολίγες απουσίες (εκτός ο Σανκαρέ, με πρόβλημα κι εκτός πλάνου ο Σένκεφελντ, προερχόμενοι από διάφορα "θέματα" μικροτραυματισμών τις τελευταίες οι Πούγγουρας, Καρλίτος, Ιωαννίδης) και η διατήρηση της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης, μετά από δύο σερί ήττες που "τσαλάκωσαν" το ηθικό.

Η κεντρική ιδέα του αγωνιστικού πλάνου δεν θα αλλάξει: "Σφικτή" τακτική στα μετόπισθεν, κοντά οι γραμμές, άμεσο ποδόσφαιρο και γρήγορες κινήσεις στο επιθετικό transition, όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Μόνο που στις τελευταίες προπονήσεις, ο 68χρονος τεχνικός άρχισε να προσθέτει κι άλλα "κομμάτια", όπως η καλύτερη κυκλοφορία και η κατοχή μπάλας με περισσότερες ασκήσεις στην "πράσινη" καθημερινότητα. Στοιχεία που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναιτωλικό και μολονότι δεν συνοδεύτηκε από γκολ -ελέω της απίστευτης αστοχίας του στο επιθετικό τρίτο- αποτελεί "οδηγό" για τα δύο ματς που έρχονται.

Στο επιθετικό κομμάτι, η βασική στόχευση του Μπόλονι θα είναι τα άκρα. Εκεί που θεωρεί ότι η ΑΕΚ εμφανίζει τις μεγαλύτερες ανασταλτικές αδυναμίες της, τις οποίες έχει πληρώσει πολλάκις στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της, όπου δέχεται σταθερά δύο γκολ ανά ματς: Έχασε 2-1 από τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Κύπελλο, νίκησε με 4-2 το Βόλο, νίκησε με 4-2 την ΑΕΛ στο "Αλκαζάρ", έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, ο προπονητής του Παναθηναϊκού σκέφτεται να αφήσει έξω για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό τον Καμπετσή και να χρησιμοποιήσει στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, αναζητώντας μεγαλύτερη ταχύτητα και ικανότητα στο ένας με έναν (και) απ’ την αριστερή πλευρά. Ο Καταλανός εξτρέμ έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση στο Αγρίνιο, καθώς μετά την είσοδό του στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έγινε πολύ πιο απειλητικός και είχε περισσότερους τρόπους και ιδέες για να επιτεθεί.

Δεξιά θα παραμείνει βασικός ο Γενί Ενγκμπακοτό, με τον Μπόλονι να ποντάρει στην ταχύτητά του και στην τακτική πειθαρχία του στα αμυντικά ντουμπλαρίσματα προς τον Μολό, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, απ’ τη στιγμή που είναι "ΟΚ" ο Ιωαννίδης, λογικά θα διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Το δεύτερο σημείο που θέλει να "χτυπήσει" ο Μπόλονι είναι οι στατικές φάσεις. Η άμυνα της ΑΕΚ έχει πολύ αργές αντιδράσεις, όταν η μπάλα έρχεται στην περιοχή της από κόρνερ ή φάουλ και στο συγκεκριμένο κομμάτι, ο Ρουμάνος τεχνικός επέμενε με έξτρα δουλειά μέχρι και την τελευταία προπόνηση...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ