ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μεταγραφική προτεραιότητα πλέον η απόκτηση κεντρικού αμυντικού

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε στιγμιότυπο της θερινής προετοιμασίας, Χορστ | Τρίτη 20 Ιουλίου 2021
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σε στιγμιότυπο της θερινής προετοιμασίας, Χορστ | Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Η σύσκεψη κορυφής ανάμεσα στη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το ματς του Σαββάτου (11/12) με τον Ατρόμητο και η ανάγκη απόκτησης στόπερ "πρώτης γραμμής".

Το γεγονός πως το δυναμικό του Παναθηναϊκού έχει (ακόμη) τρανταχτά κενά σε όλες τις γραμμές (πλην του τερματοφύλακα) σε αγωνιστικά χαρακτηριστικά, ποιότητα και προσωπικότητα είναι κάτι που "φωνάζει" από μακριά, σε όλη τη διαδρομή του πρώτου τριμήνου της σεζόν. Η σταδιακή αναδόμηση και αναβάθμιση του ρόστερ που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι θα συνεχιστεί και τον Ιανουάριο, ωστόσο, το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που θα πρέπει να βάλει το κλαμπ σε συνεργασία πάντα με τις εισηγήσεις και τα "θέλω" του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι "πράσινοι" δεν προτίθενται να επιστρέψουν στη λογική του... ράβε-ξήλωνε με την οποία πορεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια (και την πλήρωσαν πανάκριβα τόσο οικονομικά, όσο κι αγωνιστικά), αλλά θα προσπαθήσουν να κινηθούν όσο πιο στοχευμένα μπορούν, προκειμένου οι επιλογές που θα γίνουν να αφορούν τη συνολική αναβάθμιση -πρώτα απ’ όλα- της ενδεκάδας. Όπως επιχείρησαν να κάνουν και το περασμένο καλοκαίρι, ασχέτως -αν με βάση την εικόνα στο γήπεδο- υπάρχουν ακόμη ενδοιασμοί για ορισμένες απ’ τις κινήσεις που έγιναν.

Τις πρώτες 1-2 μέρες μετά τον σαββατιάτικο (11/12) αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο για τη 13η αγωνιστική της Super League Interwetten (ματς με το οποίο θα κλείσει ο πρώτος γύρος για το "τριφύλλι"), αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία εφ’ όλης της ύλης σύσκεψη ανάμεσα στη διοίκηση των "πράσινων" και τον Γιοβάνοβιτς, προκειμένου να γίνει ένας πρώτος απολογισμός του πρώτο μισού της σεζόν και μία συνολική κουβέντα γύρω απ’ το ρόστερ. Για τους παίκτες που δεν υπολογίζονται σ’ αυτή τη φάση απ’ τον ίδιο, αλλά και τις ενισχυτικές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Απ’ αυτή την κουβέντα κι έπειτα θα αρχίσουν να οριοθετούνται πολύ πιο συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις του Παναθηναϊκού στην αγορά του Γενάρη, σε μία διαδικασία που ούτως ή άλλως είναι "δυναμική" καθότι τα δεδομένα αλλάζουν, ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται, αλλά και τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στην αγορά...

Η ανάγκη για τον κεντρικό αμυντικό

Οι "πράσινοι" κοιτάζουν εδώ κι εβδομάδες παίκτες σε πολλές θέσεις, ωστόσο, σε πρώτη φάση φαίνεται πως έχει ανέβει στις μεταγραφικές "προτεραιότητές" τους η απόκτηση κεντρικού αμυντικού "πρώτης γραμμής". Κίνηση που δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι -όταν αποκτήθηκε μόνο ο Ζβόνιμιρ Σάρλια ως έξτρα επιλογή στο rotation- εν αναμονή της επιστροφής του Μπαρτ Σένκεφελντ, μετά την επέμβαση που έκανε στον αριστερό αστράγαλό του στις 18 Μαΐου.

Οι "πράσινοι, εντούτοις, δεν ζύγισαν τότε σωστά τα δεδομένα και η μεγάλη καθυστέρηση της ενσωμάτωσης του Ολλανδού στόπερ στο αγωνιστικό πλάνο (που πήγε ακόμη πιο πίσω μετά το διάστρεμμά του στον προ μηνός αγώνα της Β’ ομάδας με την ΑΕΚ Β’), μαζί με την απουσία του Αχιλλέα Πούγγουρα -ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στις αρχές του 2022, μετά το κάταγμα στο μετατάρσιο- μεγάλωσαν ακόμη περισσότερο το "κενό" στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Εκεί όπου αγωνίζονται non-stop τον τελευταίο ενάμισι μήνα οι Φραν Βέλεθ και Σάρλια και χρειάζεται πλέον δεδομένα ενίσχυση με έναν στόπερ που θα έχει ηγετική παρουσία, δυνατή προσωπικότητα και πολύ πιο aggressive χαρακτηριστικά, περιορίζοντας τα "φθηνά" γκολ που δέχεται το "τριφύλλι" (και) από το κέντρο της άμυνάς του... Επιπλέον είναι ξεκάθαρο πως τόσο ο Σένκεφελντ που βρίσκεται πια σε διαδικασία επιστροφής, όσο κι ο Πούγγουρας θα χρειαστούν χρόνο για να επανέλθουν στο 100% μετά τους τραυματισμούς τους. Κι ο Παναθηναϊκός δεν έχει αυτή την... πολυτέλεια.

Από εκεί και πέρα, στο "τριφύλλι" ήδη εξετάζονται και αριστεροί μπακ στην αναζήτηση ενός παίκτη που θα μπορέσει να καλύψει επαρκώς τη θέση πίσω απ’ τον Χουάνκαρ (ή και σε ισάξιο επίπεδο με τον Ισπανό), ενώ στο... τραπέζι υπάρχουν πάντα η προοπτική απόκτησης κεντρικού/αμυντικού μέσου κι επιθετικού.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στη σύσκεψη κορυφής των επόμενων ημερών, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει τον τελευταίο λόγο, δίνοντας τις κατευθυντήριες γραμμές γύρω απ’ τα μεταγραφικά "θέλω" του.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ