ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Ο Σελίμ Αμαλάχ του Μαρόκου στο μεταγραφικό στόχαστρο των πράσινων

Ο Σελίμ Αμαλάχ με τη φανέλα του Ιράν κόντρα στον Μόντριτς και την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ | 2 Δεκεμβρίου 2022
Ο Σελίμ Αμαλάχ με τη φανέλα του Ιράν κόντρα στον Μόντριτς και την Κροατία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ | 2 Δεκεμβρίου 2022 © 2022 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει για την ενίσχυση του την περίπτωση του 26χρονου Μαροκινού διεθνή Σελίμ Αμαλάχ ο οποίος παίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Με το μεταγραφικό "παράθυρο" του Ιανουαρίου να πλησιάζει, στον Παναθηναϊκό έχουν αρχίσει να ανεβάζουν... στροφές στις αναζητήσεις τους στην αγορά. Και στο "μικροσκόπιό" τους έχουν μπει και ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Πλην του διεθνούς Ιρανού δεξιού εξτρέμ Αλιρεζά Τζαχανμπάκς της Φέγενορντ, το όνομα του οποίου έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι Ολλανδοί το απόγευμα της Παρασκευής (2/12), οι "πράσινοι" έχουν ασχοληθεί και με άλλον έναν μεσοεπιθετικό που παίζει στο εφετινό Μουντιάλ.

Ο λόγος για τον διεθνή Μαροκινό άσο, Σελίμ Αμαλάχ, ο οποίος αγωνίζεται στην Σταντάρ Λιέγης και είχε παρουσία και στα τρία παιχνίδια του Μαρόκου στον 6ο όμιλο παίζοντας 90’ με την Κροατία, 68’ με το Βέλγιο και 25’ με τον Καναδά.

Ο Αμαλάχ, 26 ετών, αγωνίζεται τόσο σαν επιτελικός/δημιουργικός μέσος, όσο και στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης, με τις συμμετοχές του στην ομάδα της Λιέγης να μοιράζονται ανάμεσα στις δύο συγκεκριμένες θέσεις.

Στην Σταντάρ παίζει απ’ το καλοκαίρι του 2019, έχοντας 31 γκολ και 11 ασίστ σε 97 επίσημες συμμετοχές. Νωρίτερα έπαιξε για ένα χρόνο στη Μουσκρόν κι άλλον ένα στην Τούμπιζε, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του απ’ τις Ακαδημίες της Άντερλεχτ.

Τον προσεχή Ιούνιου μένει ελεύθερος από την Σταντάρ κι έχει ήδη αρνηθεί την πρόταση ανανέωσης που του έχει κατατεθεί από τη διοίκηση της Σταντάρ Λιέγης, θέλοντας να αλλάξει... παραστάσεις, εξαργυρώνοντας και την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Αμαλάχ βεβαίως θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες στα γήπεδα του Κατάρ, καθώς το Μαρόκο προκρίθηκε ως πρώτο απ’ τον 6ο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Τρίτη (6/12) την Ισπανία στο "Education City Stadium" της πόλης Αλ-Ραγιάν.

Το όνομά του είναι σ’ αυτά των ποδοσφαιριστών που παρακολουθούν εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό (και ήθελαν να "τσεκάρουν" και στο πιο υψηλό επίπεδο ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου), βλέποντας στο πρόσωπό του μία ποιοτική επιλογή που μπορεί να καλύψει δύο θέσεις μεσοεπιθετικά...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ