ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ισχυρή υποψηφιότητα του Ελ Γιαμίκ για το κέντρο της άμυνας

Morocco's Jawad El Yamiq in action during the World Cup quarterfinal soccer match between Morocco and Portugal, at Al Thumama Stadium in Doha, Qatar, Saturday, Dec. 10, 2022. (AP Photo/Petr David Josek)
Morocco's Jawad El Yamiq in action during the World Cup quarterfinal soccer match between Morocco and Portugal, at Al Thumama Stadium in Doha, Qatar, Saturday, Dec. 10, 2022. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Ο Παναθηναϊκός, μετά τον Μλαντένοβιτς, έχει ρίξει το βάρος στην απόκτηση του ενός εκ των δύο κεντρικών αμυντικών που θα αποκτηθούν το καλοκαίρι, εστιάζοντας μεταξύ άλλων και σε ακόμη έναν μουντιαλικό" άσο: Τον Μαροκινό Ζαουάντ Ελ Γιαμίκ.

Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να "τρέχει" πλέον τις εξελίξεις στα μεταγραφικά του και μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον διεθνή Σέρβο αριστερό μπακ, Φιλίπ Μλαντένοβιτς, έχει ρίξει το βάρος στην απόκτηση του ενός εκ των δύο κεντρικών αμυντικών που θα αποκτηθούν το εφετινό καλοκαίρι, εστιάζοντας μεταξύ άλλων και σε ακόμη έναν μουντιαλικό" ποδοσφαιριστή: Τον Μαροκινό Ζαουάντ Ελ Γιαμίκ.

Ο 31χρονος στόπερ έχει προταθεί εδώ και λίγες εβδομάδες στους "πράσινους" και η περίπτωσή του ήρθε ακόμη πιο έντονα στο προσκήνιο το τελευταίο δεκαήμερο, όταν οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός της Βαγιαδολίδ, στην οποία ανήκει από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Ελ Γιαμίκ αγωνίστηκε στα 6 απ’ τα 7 παιχνίδια που έδωσε η Εθνική Μαρόκου στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ, όντας βασικό γρανάζι στην καταπληκτική πορεία της ομάδας της Β. Αφρικής έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ήταν βασικός στον προημιτελικό απέναντι στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο και των υπολοίπων αστεριών της (νίκη 1-0), αλλά και στις δύο ήττες στον ημιτελικό απ’ τη Γαλλία (2-0) και στον μικρό τελικό από την Κροατία (2-1).

Φέτος μέτρησε 25 αγώνες στη La Liga με τη Βαγιαδολίδ (συμπαίκτης του άλλοτε "πράσινου" Ανουάρ Τουχαμί, που είχε έρθει στην Ελλάδα για ένα εξάμηνο ως δανεικός της σεζόν 2019/20) με απολογισμό ένα γκολ, στην εκτός έδρας νίκη επί της Βιγιαρεάλ.

Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο, ο υποβιβασμός της Βαγιαδολίδ στη La Liga 2 (έμεινε 18η για έναν βαθμό πίσω απ’ την Αλμερία) του ανοίγει την πόρτα για να φύγει έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος, εφόσον ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να κινηθεί οριστικά για την απόκτησή του.

Για την ώρα ο πανύψηλος στόπερ (1,93μ.) είναι μία πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για το κέντρο της "πράσινης" άμυνας, μαζί με άλλες δύο περιπτώσεις "πρώτης γραμμής" και ίδιου επιπέδου και στο "τριφύλλι" ζυγίζουν όλα τα δεδομένα για να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους μέσα στα επόμενα 24ωρα (και) για τον έναν εκ των δύο στόπερ που θα αποκτήσουν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ