ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με rotation στην ενδεκάδα θέλει σκορ πρόκρισης απ’ το πρώτο ματς με τη Λαμία

Ο Ματέους Βιτάλ ανακτά τη θέση του στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού
Ο Ματέους Βιτάλ ανακτά τη θέση του στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει στο δρόμο των νικών και να "τελειώσει" από απόψε (19:00, COSMOTESPORT 1HD) την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου. Τα πλάνα ενδεκάδας του Γιοβάνοβιτς.

Με φόρα απ’ τη νίκη του (και) στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και το αήττητο σερί 7 αγώνων στο πρωτάθλημα σε κανονική περίοδο και playoffs (4 νίκες, 3 ισοπαλίες), ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε (Μ. Τετάρτη 20/4, 19:00, COSMOTESPORT 1HD και LIVE από το SPORT24) στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ένα "καθαρό" σκορ απέναντι στη Λαμία, που θα "τελειώσει" -ει δυνατόν- το θέμα της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου απ’ τον πρώτο αγώνα.

Μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία της σεζόν, με 7+1 αγώνες σε 31 μέρες ως το τέλος της διαδρομής (εφόσον προκριθεί στον τελικό), ο Παναθηναϊκός θέλει να διασφαλίσει από απόψε την παρουσία του στον τελικό της 21ης Μαΐου, επιστρέφοντας στη διεκδίκηση του τροπαίου έπειτα από 8 χρόνια.

Κι όσο κι αν η Λαμία των 10 ηττών στα τελευταία 11 παιχνίδια της (σερί, που την έχει φέρει από... σίγουρη για την παραμονή της, στο χείλος της 14ης θέσης) φαντάζει ο "αδύναμος κρίκος" σ’ αυτή την ημιτελική σειρά του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να δείξει τη σοβαρότητα και τη σταθερότητα που χρειάζεται για να πάρει από νωρίς την πρόκριση στον 30ό τελικό της Ιστορίας του. Και να μετατρέψει σε πολύ πιο "άνετη" αποστολή τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (27/4, 18:00) στο "Αθανάσιος Διάκος", προκειμένου να πάρουν μία τελευταία "ανάσα" οι βασικοί πριν από τον επόμενο "τελικό" με τον Άρη στα playoffs (1η Μαΐου).

Σε κάθε περίπτωση πάντως το αποψινό ματς χρειάζεται έξτρα προσοχή για τους "πράσινους", αφού η Λαμία δεν θα έχει το παραμικρό άγχος (η προσοχή της άλλωστε έχει επικεντρωθεί στη μάχη της παραμονής), ενώ ουδείς στο "τριφύλλι" πρέπει να λησμονεί πως οι "κυανόλευκοι" είναι η μοναδική ομάδα της περιφέρειας στα χρονικά, που έχει αποκλείσει τον Παναθηναϊκό σε δύο σερί σεζόν (2017/18 και 2018/19).

Αλλά και τις άλλες δύο φορές που αντάμωσαν στο Κύπελλο τη δεκαετία του ’60 (1965 και 1968), ο Παναθηναϊκός (που έχει 6 στις 6 προκρίσεις σε ημιτελικούς με ομάδες της περιφέρειας) χρειάστηκε και στις δύο περιπτώσεις να φτάσει ως την παράταση (σε νοκ-άουτ ματς) για να αποκλείσει τη Λαμία.

"Φρεσκάρισμα" σε όλες τις γραμμές του

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει rotation στην "πράσινη" ενδεκάδα, προκειμένου να "φρεσκάρει" τις επιλογές του, αλλά και για να αποφορτίσει ορισμένους παίκτες που τράβηξαν μεγάλο "κουπί" τον τελευταίο ενάμισι μήνα και κουβαλούν μεγάλη καταπόνηση. Όπως ο Βέλεθ, ο Παλάσιος και ο Ιωαννίδης.

Στην ενδεκάδα αναμένεται να επιστρέψουν οι Χουάνκαρ (εξέτισε την ποινή του και είναι πλέον διαθέσιμος), Λούκας Βιγιαφάνιες, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Καρλίτος Λόπεθ. Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Κώτσιρας αναμένεται να κρατήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα, ενώ είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει στην ενδεκάδα και ο Ζβόνιμιρ Σάρλια, αντί του Φραν Βέλεθ, έχοντας ως παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας τον Μπαρτ Σένκεφελντ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Ρούμπεν Πέρεθ θα είναι ξανά το "6άρι" του "τριφυλλιού", ενώ μία αλλαγή θα γίνει και στα "φτερά" της επίθεσης, με τον Ματέους Βιτάλ να επανέρχεται στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο μήνες (και το ματς της 19ης Φεβρουαρίου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο), αντί του "Τούκου" Παλάσιος. Πιθανή είναι επίσης η αλλαγή (και) στο τέρμα, με τον Σωκράτη Διούδη να έχει τον πρώτο λόγο για να παίξει βασικός αντί του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, όπως συνέβη και στα 4 απ’ τα 5 προηγούμενα ματς που έδωσε φέτος ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο.

Την 24μελή αποστολή του "τριφυλλιού" για τον πρώτο αγώνα με τη Λαμία συνθέτουν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο και Βιτάλ. Εκτός έμειναν οι Μακέντα, Λούντκβιστ, Αγιούμπ, Βαγιαννίδης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΜΙΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ