ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με αλλαγές στην ενδεκάδα κόντρα στον Άρη για το πρώτο διπλό μετά από 228 ημέρες

Ο Παλάσιος μετά το φινάλε του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο
Ο Παλάσιος μετά το φινάλε του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λεωφόρο EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα και ο Παναθηναϊκός αναζητά αντίδραση" απόψε (20:30, Novasports Prime) στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κόντρα στον Άρη και την πρώτη εκτός έδρας νίκη του μετά από 228 ημέρες.

Η προ τετραημέρου ήττα στους "Ζωσιμάδες" ήταν -δίχως άλλο- πισωγύρισμα για τον Παναθηναϊκό, που θέλει φέτος να πιάσει μόνιμη θέση στα... υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, για να φτιάξει κάτι διαφορετικό και να παρουσιαστεί πολύ πιο ανταγωνιστικός απέναντι στους υπόλοιπους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου το αποψινό (20:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ματς με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" είναι μία πρώτη ευκαιρία "αποδείξεων", μίας ομάδας που... αγνοεί την εκτός έδρας νίκη εδώ και 228 ημέρες.

Από το 3-2 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι στις 6 Φεβρουαρίου 2021, οι "πράσινοι" έμειναν χωρίς νίκη μακριά από το "σπίτι" τους σε 8 ματς της Super League Interwetten (4 ήττες και 4 ισοπαλίες) και σε άλλο ένα παιχνίδι Κυπέλλου (με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο). Και πλέον καλούνται να βάλουν τέλος σ’ αυτό το διόλου... κολακευτικό σερί, αλλάζοντας από νωρίς το "τσιπάκι" της ψυχολογίας τους σε ένα ματς όπου θα "ζυγιστεί" εκ νέου όλο το εφετινό "οικοδόμημα".

Με αλλαγές στην ενδεκάδα το τριφύλλι

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, δίνοντας φανέλα βασικού σε παίκτες που θα μπορέσουν να του προσφέρουν μεγαλύτερη ένταση, σε έναν αγώνα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά ντέρμπι.

Ο Σέρβος τεχνικός σκέφτεται να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα τον Αχιλλέα Πούγγουρα στο πλευρό του Φραν Βέλεθ (αντί του Ζβόνιμιρ Σάρλια), ενώ θα πρέπει να θωρείται δεδομένη πλέον η "έξοδος" απ’ την ενδεκάδα του -άφαντου στα δύο πρώτα ματς- Αϊτόρ, με τον Τάσος Χατζηγιοβάνη να έχει τον πρώτο λόγο για να τον αντικαταστήσει και τον Σεμπαστιάν Παλάσιος να "παίζει" αντίστοιχα δυνατά για τη θέση στο δεξί "φτερό" της "πράσινης" επίθεσης.

Αυξημένες πιθανότητες για την ενδεκάδα έχει κι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος αντί του Μαουρίσιο Σιλβέιρα, ως παρτενέρ του Ρούμπεν Πέρεθ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ δεν αποκλείεται να πάρει φανέλα βασικού κι ο πολύ ανεβασμένος Φώτης Ιωαννίδης, αντί του Καρλίτος Λόπεθ, ο οποίος δεν είχε στους "Ζωσιμάδες" αντίστοιχα καλή εικόνα με αυτή της πρεμιέρας κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι δεδομένες. Ο Σωκράτης Διούδης θα ξεκινήσει κάτω απ’ τα γκολπόστ, με τους Γιάννη Κώτσιρα και Χουάνκαρ στα άκρα της άμυνας. Ο Φραν Βέλεθ θα είναι ο ένας από τους δύο στόπερ, ο Ρούμπεν Πέρεθ το "6άρι" μπροστά απ’ την άμυνα και οι Ματέους Βιτάλ (αριστερά) και Ραμόν Λούντκβιστ θα πάρουν τις δύο απ’ τις τρεις θέσεις πίσω απ’ τον φορ.

Η αποστολή για τον αγώνα με τον Άρη που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το απόγευμα της Τρίτης (21/09), είχε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με το ματς στους "Ζωσιμάδες". Το μοναδικό νέο πρόσωπο αφορούσε τους τερματοφύλακες, όπου ο Νίκος Χριστογεώργος πήρε τη θέση του Βασίλη Ξενόπουλου στο πλαίσιο του ροτέισον κάτω από τα γκολπόστ.

Εκτός έμειναν ξανά οι Μπουζούκης, Ενγκμπακοτό και οι Κουρμπέλης, Σένκεφελντ, Σιδεράς και Μπεκ.

Την "πράσινη" για τον αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" αποστολή συγκροτούν οι: Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ