ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ματς... 6 βαθμών κόντρα στον Άρη για την ευρώ-τετράδα

Ο Αϊτόρ έχει σκοράρει στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα και πανηγυρίζει
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός παίζει τα... ρέστα του στο σημερινό (18/04, 15:00, Novasports1HD) παιχνίδι με τον Άρη στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για να παραμείνει σε επαφή με τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" στο ξεκίνημα της "διαβολοβδομάδας" των playoffs. Σανκαρέ, Αλεξανδρόπουλος και Αϊτόρ στην ενδεκάδα, επαναφέρει το 4-3-3 ο Μπόλονι.

Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο πριν από μία εβδομάδα "έριξε" ξανά τον Παναθηναϊκό εκτός της τετράδας και των ευρωπαϊκών "εισιτηρίων", ανεβάζοντας ταυτόχρονα την πίεση και τον "must win" χαρακτήρα στον σημερινό (18/04, 15:00, Novasports1HD) αγώνα με τον Άρη στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για την 4η αγωνιστική των playoffs.

Στην εκκίνηση του πιο δύσκολου επταήμερου στην κούρσα των playoffs, μία αληθινή "διαβολοβδομάδα" με τρία ματς κόντρα σε Άρη (σήμερα), ΑΕΚ (την Τετάρτη 22/04 στο ΟΑΚΑ) και ΠΑΟΚ (την Κυριακή, 25/04 στην Τούμπα), οι "πράσινοι" δεν έχουν περιθώρια για να απωλέσουν κι άλλους βαθμούς -ειδικά- εντός έδρας, χάνοντας την επαφή τους με το γκρουπ που βρίσκεται από πάνω τους σε απόσταση από 5 (Άρης) έως 2 βαθμούς (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Για την ακρίβεια, το σημερινό ματς με τον Άρη, είναι ουσιαστικά αγώνας... 6 βαθμών, στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού να πλησιάσει στο... δίποντο τους "κιτρινόμαυρους" και να περιμένει τυχόν νέες απώλειες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ λίγες ώρες αργότερα.

Η χρονική συγκυρία, εντούτοις, βρίσκει τον Λάζλο Μπόλονι να μετράει (ξανά) απώλειες και τα μαζεμένα προβλήματα που ξεκίνησαν απ’ το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής (11/04) με τον Ολυμπιακό (τραυματισμός Σένκεφελντ στον προσαγωγό, αποβολή Πούγγουρα) και συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας (θλάση α’ βαθμού του Χατζηγιοβάνη στο δικέφαλο).

Ο Παναθηναϊκός καλείται να αντιμετωπίσει τον Άρη, χωρίς τον Νο1 "δημιουργό" του την εφετινή σεζόν Τάσο Χατζηγιοβάνη (5 ασίστ, 1 γκολ), ο οποίος έχει αγωνιστεί στο 87,6% των επίσημων αγώνων του "τριφυλλιού" την τελευταία διετία (64/73 ματς) και τον ηγέτη του στα μετόπισθεν, Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος έχει χάσει μόλις 11 απ’ τα 70 ματς στα οποία έδωσαν οι "πράσινοι" απ’ τον Αύγουστο του 2019 όταν και υπέγραψε στον Παναθηναϊκό (84,3% παρουσίες στους αγώνες).

Μοιραίο κι αναγκαστικό το... ανακάτεμα της ενδεκάδας που φέρνει τρία νέα πρόσωπα κι εσωτερικές "μετακινήσεις", πέραν της επαναφοράς του 4-3-3. Οι Φραν Βέλεθ και Σεχ Νιάς που ξεκίνησαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής στο clasico, οπισθοχωρούν στο κέντρο της "πράσινης" άμυνας μπροστά απ’ τον Σωκράτη Διούδη, για να καλύψουν τις απουσίες των "Σένκε" και Πούγγουρα, με τους Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και Γιουνούς Σανκαρέ (επιστρέφει μετά από ενάμισι μήνα απουσίας) να παίρνουν θέση δίπλα στον Μαουρίσιο Σιλβέιρα στην τριάδα των μέσων.

Στα άκρα της άμυνας θα διατηρηθούν οι Γιοάν Μολό και Χουάνκαρ, όπως και ο Λούκας Βιγιαφάνιες στο αριστερό "φτερό" (με εντολή να συγκλίνει διαρκώς προς τα μέσα), ενώ ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Φεντερίκο Μακέντα (4 γκολ στα 3 ματς των playoffs) θα είναι ξανά η αιχμή του δόρατος. Τη θέση του Χατζηγιοβάνη στο δεξιό άκρο της επίθεσης θα πάρει ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, με τον Γενί Ενγκμπακοτό πρώτη επιλογή από τον πάγκο.

Την 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελούν οι Διούδης, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σανκαρέ, Αγιούμπ (επιστρέφει στην αποστολή μετά από τέσσερις εβδομάδες), Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο και Καμπετσής.

Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Πούγγουρας, οι τραυματίες Σένκεφελντ, Χατζηγιοβάνης, Κουρμπέλης και οι Σαβιέρ, Ξενόπουλος, Χατζηγιαννάκης, Σερπέζης, Σπ. Τζαβίδας, Καραγιάννης, Αθανασακόπουλος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ