ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Σε επαφές για Μακενγκό, στις εναλλακτικές κι ο Ιμπουλά

PSG's Marco Verratti, right, challenges Toulouse's Jean-Victor Makengo during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Toulouse at the Parc des Princes Stadium in Paris, France, on Sunday, Aug. 25, 2019. (AP Photo/David Vincent)
PSG's Marco Verratti, right, challenges Toulouse's Jean-Victor Makengo during the French League One soccer match between Paris Saint Germain and Toulouse at the Parc des Princes Stadium in Paris, France, on Sunday, Aug. 25, 2019. () AP PHOTO/DAVID VINCENT

Ο Πιέρ Ντρεοσί είναι σε επαφές με την Ουντινέζε για τον δανεισμό του 23χρονου μέσου Ζαν Βικτόρ Μακενγκό. Στη λίστα και ο Τζιανελί Ιμπουλά.

Τέσσερα 24ωρα πριν "κλείσει" το χειμερινό, μεταγραφικό "παράθυρο", ο Πιέρ Ντρεοσί εντείνει τις αναζητήσεις του για την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου που θα καλύψει τα κενά στο ρόστερ και θα δώσει περισσότερες επιλογές στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού.

Ο Γάλλος general manager του "τριφυλλιού βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με αρκετές περιπτώσεις από την ευρωπαϊκή αγορά και σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα έχει ξεκινήσει επαφές με την Ουντινέζε για τον δανεισμό του Ζαν Βικτόρ Μακενγκό.

Ο 23χρονος Γάλλος μέσος (διεθνής με την U21 της Γαλλίας) αποκτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο απ’ την ιταλική ομάδα από τη Νις αντί 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά δεν βρήκε χώρο και χρόνο συμμετοχής στο "Φρίουλι", μετρώντας ως τώρα μόλις 5 παιχνίδια και συνολικά 67 αγωνιστικά λεπτά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως όντως ο Μακενγκό είναι μεταξύ των υποψηφίων στόχων που έχει προχωρήσει ως ένα βαθμό ο Ντρεοσί και περιμένει μέσα στις επόμενες ώρες απάντηση από την Ουντινέζε για το αν παραχωρείται με δανεισμό ως το καλοκαίρι, αλλά κι αν θα μπορούσε να μπει στο όλο deal μία λογική οψιόν αγοράς του.

Στο μεταξύ, τα γαλλικά ΜΜΕ συντηρούν στο μεταγραφικό προσκήνιο του Παναθηναϊκού (και) το όνομα του Τζιανελί Ιμπουλά. Ο 28χρονος διεθνής με το Κονγκό μεσοαμυντικός, έχει μείνει ελεύθερος από τη 1η Σεπτεμβρίου από τη ρωσική Σότσι.

Έως τα τέλη Δεκέμβρη έκανε προπονήσεις με τη Ναντ του Ραϊμόν Ντομενέκ, όμως δεν κέρδισε ένα συμβόλαιο στο γαλλικό κλαμπ και παραμένει ελεύθερος.

Το γαλλικό Footmercato ανέφερε την Πέμπτη (28/1) πως αν και μέχρι πριν περίπου δέκα μέρες η προοπτική της μετακόμισής του στον Παναθηναϊκό δεν φαινόταν να προχωράει, τα τελευταία 24ωρα η περίπτωσή του επανήλθε στο προσκήνιο για το "τριφύλλι".

Αξίζει πάντως να επισημανθεί πω για την ώρα ο Ιμπουλά είναι στις εναλλακτικές του Γάλλου general manager και θα ξαναμπεί "δυνατά" στο προσκήνιο μόνο αν δεν προχωρήσουν οι υπόλοιποι στόχοι του Παναθηναϊκού.

Κι ο Λάζλο Μπόλονι άλλωστε, έχει ζητήσει να αποκτηθεί ένας χαφ που δεν θα προέρχεται από αποχή, αλλά θα είναι "έτοιμος" αγωνιστικά και σε θέση να παίξει άμεσα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ