STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή με Κλεϊνχέισλερ και Σπόραρ

Παναθηναϊκός - Λαμία 2-0: Επιστροφή στις νίκες και στην κορυφή με Κλεϊνχέισλερ και Σπόραρ
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και στην κορυφή μετά την επικράτηση του επί της Λαμίας με 2-0 με τους "πράσινους" να καθαρίζουν το ματς αφού έμεινε με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής του Στάνκο με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και στην κορυφή μετά την επικράτηση του επί της Λαμίας με 2-0 για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League την Κυριακή το απόγευμα με τους "πράσινους" να καθαρίζουν το ματς και να φτάνουν στο τρίποντο αφού οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Στάνκο με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά τη χρήση του VAR.

Το τριφύλλι αν και ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ είδε τη Λαμία στο δεύτερο μέρος να ανεβάζει την απόδοση της, να απειλεί, να φτάνει κοντά στην ισοφάριση και τον Μπρινιόλι να λέει όχι. Εν συνεχεία η ομάδα του Παντελίδη έμεινε με δέκα παίκτες με τον Παναθηναϊκό να ανεβάζει την απόδοση του, να φτιάχνει τελικές, να έχει δοκάρι, χαμένες ευκαιρίες και ένα δεύτερο γκολ με τον Σπόραρ στο 90+2'.

Οι τελικές και τα expected goals στο Παναθηναϊκός - Λαμία
Οι τελικές και τα expected goals στο Παναθηναϊκός - Λαμία

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έφτασε σε μια νίκη έχοντας ένα πρόσωπο ανάλογο με του πρώτου γύρου. Βρήκε ένα γρήγορο γκολ μετά από ωραία προσπάθεια του Ιωαννίδη και το πρώτο τέρμα του Ούγγρου μέσου και εν συνεχεία είδε τον Μπρινιόλι να κρατάει το μηδέν και να δίνει τη δυνατότητα να πετύχει και άλλο γκολ.

Όπως και έγινε με τον Σπόραρ στο 90+2' σε μια φάση όπου έπαξαν ρόλοι η οξυδέρκεια των Μπερνάρ και του Σλοβένου επιθετικού ο οποίος αν και πεσμένος έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Πρώτη φορά βασικοί Μαντσίνι και Κλεϊνχέισλερ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μαντσίνι και Κλεϊνχέισλερ για πρώτη φορά στο αρχικό τους σχήμα. Ο μεν Αργεντινός πήρε θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης αντί του Παλάσιος που έμεινε στον πάγκο και ο δε Ούγγρους ξεκίνησε στο αριστερό άκρο.

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ, ο Βαγιαννίδης βρέθηκε στο δεξί άκρο και ο Πούχατς αριστερά με τους Σένκεφελντ-Σάρλια να είναι το δίδυμο των στόπερ. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Πέρεθ-Τσέριν με τον Μαντσίνι δεξιά, τον Κλεϊνχέισλερ αριστερά και το Μπερνάρ πίσω από τον Ιωαννίδη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς με τη μπάλα στα πόδια τους και οι φιλοξενούμενοι με έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα με στόχο να κλέψουν μπάλες και να "χτυπήσουν" στην αντεπίθεση.

Ο Μπρινιόλι έσωσε και... έβγαλε "ασίστ"

Τα κατάφεραν μάλιστα πρώτοι με τον Βέργο στο 14' αλλά η τελική του επιθετικού της Λαμίας μπλόκαρε ο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός μάλιστα έπαιξε γρήγορα τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Ιωαννίδη ο οποίος έκανε τρομερή ενέργεια και πέρασε τον αντίπαλο του, πρόλαβε τον Σαράνοβ και έδωσε στον Κλεϊνχέισλερ ο οποίος είχε πατήσει περιοχή και ο Ούγγρος με ψύχαραιμο πλασέ έκανε το 1-0.

Η Λαμία παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ απείλησε ξανά στο 19' με τον Μαρτίνεθ αλλά και πάλι ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα με διπλή ενέργεια. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 25' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Ιωαννίδης στο πρώτο δοκάρι έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι και να κερδίζουν έξι κόρνερ μέσα σε εννιά λεπτά και να έχουν την καλύτερη τους ευκαιρία να σκοράρουν στο 51' με κεφαλιά του Βέργου την οποία έδιωξε ο Μπρινιόλι με το πόδι σωτήρια.

Νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είχε απειλήσει με τον Ιωαννίδη στο 49' αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού έφυγε αρκετά έξω από την εστία του Σαράνοβ.

Κόκκινη με VAR στον Στάνκο

Στο 65' του αγώνα έγινε μια φάση που άλλαξε την ροή της αναμέτρησης. Ο Στάνκο έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Τσέριν και ο διατητής του έδειξε κίτρινη κάρτα. Το VAR τον κάλεσε για να δει τη φάση και να γίνει αναθεώρηση της. Έτσι και έγινε και ο Καραντώνης έδειξε απευθείας κόκκινη στον μέσο της Λαμίας που έμεινε με δέκα παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός στην πρώτη φάση μετά την αποβολή είχε δοκάρι με την εκτέλεση φάουλ του Πούχατς στο 67' να σταματά στη συμβολή των δύο δοκαριών. Μάλιστα στη συνέχεια ο Μαντσίνι με τακουνάκι γύρισε τη μπάλα η άμυνα της Λαμίας έδιωξε πάνω στον Πούχατς που έκανε εκ νέου το σουτ ο Σαράνοβ έδιωξε με τον Μαντσίνι να γυρνάει παράλληλα προς τον Μπερνάρ που σούταρε άστοχα.

Στο 71' το "τριφύλλι" απείλησε ξανά όταν ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ αλλά ο Σαράνοβ έσωσε την εστία της ομάδας του.

Επτά λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 2-0 όταν σε κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι με τον Τσέριν να κάνει το σουτ και τον Σαράνοβ να διώχνει τη μπάλα. Στο 80' ο Βαγιαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το εξωτερικό αλλά δεν βρήκε εστία.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο Παναθηναϊκός "κλείδωσε" το τρίποντο όταν σε σέντρα από τα δεξιά του Παλάσιος ο Σπόραρ δεν βρήκε αρχικά τη μπάλα, ο Μπερνάρ πριν αυτή περάσει τη γραμμή του άουτ, τη γύρισε παράλληλα και ο Σπόραρ κεφαλιά αν και πεσμένος στο έδαφος την έσπρωξε στα δίχτυα.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός - Λαμία
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός - Λαμία

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς, Πέρεθ, Τσέριν, Κλεϊνχέισλερ (60' Παλάσιος), Μαντσίνι (81' Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (81' Σπόραρ).

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοβ, Αμπάντα, Παούλαβατς, Κορνέζος, Σιμόν, Τζανδάρης (62' Σλίβκα), Στάνκο, Ρόμανιτς (82' Τόσιτς), Μαρτίνες, Βασιλαντωνόπουλος (62' Τσιλούλης), Βέργος (82' Μανούσος).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ