ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα δύο διλήμματα του Μπόλονι για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης στην εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Βόλο για τη Super League Interwetten
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης στην εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με το Βόλο EUROKINISSI

Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του Μπόλονι, όσον αφορά στη διαθεσιμότητα του Κουρμπέλη (που θα δοκιμάσει να "μπει" την Παρασκευή σε φουλ πρόγραμμα) και το σύστημα που θα παρατάξει στο Κυριακάτικο (6/12, 19:30) ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το "απουσιολόγιο" του Λάζλο Μπόλονι έγραφε το όνομα του Δημήτρη Κουρμπέλη και στην προπόνηση της Πέμπτης (3/12). Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού προπονήθηκε και το πρωί ατομικά, καθώς εξακολουθεί να νιώθει μικρές ενοχλήσεις στον προσαγωγό και η παρουσία του στο Κυριακάτικο (6/12, 19:30) ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό στην προπόνηση της Παρασκευής (4/12).

Οι πιθανότητες πάντως, δεν δείχνουν να είναι μεγάλες στην παρούσα φάση, καθότι ο Κουρμπέλης έχει να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα από την Τετάρτη (25/11). Κι από τη στιγμή που μετράει ήδη οκτώ μέρες εκτός, θεωρείται δύσκολο να είναι 100% έτοιμος για τέτοιας έντασης παιχνίδι.

Ο Μπόλονι, εντούτοις, θεωρεί κομβική την παρουσία του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και γι’ αυτό σκοπεύει να περιμένει τον "κάπτεν" του Παναθηναϊκού μέχρι την τελευταία στιγμή.

Εάν ο Κουρμπέλης καταφέρει να "μπει" στην προπόνηση της Παρασκευής (ένιωθε αρκετά καλύτερα σήμερα σε σχέση με τις ενοχλήσεις που είχε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας), ο 67χρονος τεχνικός θα κάνει μία συνολική κουβέντα τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον γιατρό της ομάδας για να πάρει την τελική του απόφαση.

Αν κριθεί ανέτοιμος, στον άξονα της μεσαίας γραμμής του "τριφυλλιού" θα παραμείνει ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, που τα πήγε εξαιρετικά στα δύο τελευταία παιχνίδια με Ολυμπιακό και Παναιτωλικό.

Η παρουσία του Κουρμπέλη και το κατά πόσο μπορεί να "ρισκάρει" τη συμμετοχή του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, είναι το πρώτο "δίλημμα" του Μπόλονι.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το σύστημα. Το 4-4-2 αποτελεί τη "σταθερά" του Ρουμάνου τεχνικού ως τώρα, όμως με βάση ορισμένες δοκιμές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και την τροποποίηση του συστήματος στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα με τον Παναιτωλικό (μετά την έξοδο του Καρλίτος από το ματς), έχει στο μυαλό του (και) το 4-2-3-1.

Σ’ αυτή την περίπτωση θα "χωρέσουν" στη μεσοεπιθετική τριάδα και ο Αϊτόρ και ο Χατζηγιοβάνης και ο Βιγιαφάνιες (ως "δεκάρι") και θα χρειαστεί να μείνει εκτός ένας εκ των Μακέντα ή Καρλίτος.

Αν τώρα επιλέξει την "πεπατημένη" του 4-4-2, θα γίνει "μάχη" ανάμεσα στους Χατζηγιοβάνη και Αϊτόρ για τη μία θέση στα "φτερά" της επίθεσης, ενώ παράλληλα θα πρέπει να βρει τρόπο για να "καλύψει" πολύ πιο αποτελεσματικά το αριστερό "φτερό" της επίθεσης, όταν συγκλίνει προς τα μέσα ο Βιγιαφάνιες, προκειμένου να μην "πέφτουν" δύο παίκτες πάνω στον Ζαγαρίτη.

Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό στις δύο τελευταίες προπονήσεις, όπου ο Ρουμάνος τεχνικός και το επιτελείο του θα δουλέψουν πολύ περισσότερο στην τακτική και θα κάνουν την τελική "πρόβα" της ενδεκάδας.

Στην προπόνηση της Πέμπτης (3/12) ακολούθησε πρόγραμμα αποφόρτισης ο Ζοσέ Μαουρίσιο, λόγω μικρών μυϊκών ενοχλήσεων που «κουβαλάει» από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής (29/11) με τον Παναιτωλικό, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος απουσίας του από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το πρόγραμμα των υπολοίπων περιελάμβανε ασκήσεις στην κυκλοφορίας της μπάλας και τελειώματα. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και οι Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης, Μπεκ, Σέχου, ενώ θεραπεία έκανε ο Σαβιέρ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ