ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Πειθαρχική δίωξη στο τριφύλλι, κλήθηκε με άρθρο για τιμωρία έδρας 2 ως 4 αγωνιστικές

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης
Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στο γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης EUROKINISSI SPORTS

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι με τον Ιωνικό, με άρθρο που περιλαμβάνει και τιμωρία έδρας 2 ως 4 αγωνιστικές. Την Παρασκευή στις 12:00 απολογείται η ΠΑΕ.

Με άρθρο που αφορά τιμωρία της έδρας του κλήθηκε ο Παναθηναϊκός από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, για γεγονότα που συνέβησαν έξω από τη Λεωφόρο στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ιωνικό, που έληξε με σκορ 4-1 για το τριφύλλι.

Οι πράσινοι κλήθηκαν μεταξύ άλλων με το άρθρο 15 4β στο οποίο γίνεται λόγος για τιμωρία 2-4 αγωνιστικές έπειτα από συμπληρωματική έκθεση της αστυνομίας και όχι με βάση αυτά που αναφέρονταν στο φύλλο αγώνα, γι' αυτό άλλωστε και το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League είχε καλέσει το τριφύλλι για άναμμα πυρσών και υβριστικά συνθήματα.

Το άρθρο 15 4β αναφέρει: "Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές".

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ τονίζει: "Σας ενημερώνουμε ότι από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 15 παρ.3ε', 4β’, 5α' και 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ".

Την Παρασκευή η απολογία του τριφυλλιού

Η Super League, μετά την δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου καλεί σε απολογία το τριφύλλι την Παρασκευή στις 12:00 και η αποφάση μάλιστα αναμένεται να βγει εντός της ημέρας.

"Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την παρακάτω ομάδα:

Α/ ΠΑΕ Παναθηναϊκός: "Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 23492/21-10-2021 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 22ας-10-2021, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 12:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ