ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Κάτι παραπάνω από "υποχρέωση" η νίκη με τον Άρη

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν γκολ επί του Αστέρα Τρίπολης
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν γκολ επί του Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να κυνηγήσει το διπλό απόψε (12/05, 19:30) στο "Κλ. Βικελίδης" απέναντι στον Άρη, για να μειώσει τη διαφορά τους και να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενη τιμωρία του απ’ την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η εντός έδρας ήττα της περασμένης Κυριακής (09/05) από την ΑΕΚ (1-0) κι ο μαθηματικός αποκλεισμός του Παναθηναϊκού απ’ τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" της επόμενης σεζόν, μπορεί να δημιουργεί την ψευδαίσθηση μίας ομάδας που –δίχως στόχους- έχει μπει πλέον σε mode… διακοπών, όμως τα δεδομένα μόνο έτσι δεν είναι.

Το αποψινό (12/05, 19:30, Novasports 3HD) ματς με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" δεν είναι απλά -άλλη μία- "υποχρέωση για τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα παιχνίδι που οφείλει να κυνηγήσει μέχρι τέλους και να διεκδικήσει με όλες τις δυνάμεις του το τρίποντο, προκειμένου να μειώσει στους 4 βαθμούς τη διαφορά του απ’ τους "κιτρινόμαυρους". Και να είναι "εκεί", σε θέση διεκδίκησης κι όχι "απών" βαθμολογικά, αν προκύψει στις επόμενες ημέρες τιμωρία του Άρη (με αφαίρεση βαθμών) απ’ την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Οι δικαστικές εκκρεμότητες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ίσως "γεννήσουν" άλλη μία ευκαιρία απ’ το… πουθενά για τον Παναθηναϊκό. Το ζητούμενο όμως είναι μέχρι το τέλος της διαδρομής των playoffs να την αρπάξει το "τριφύλλι" κι όχι να μείνει ξανά με τα "αν" και τα "άμα".

Μπορεί όμως ο Παναθηναϊκός ψυχολογικά, πνευματικά κι αγωνιστικά να συνέλθει μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα (3 ισοπαλίες και 3 ήττες στα τελευταία 6 ματς) για να φύγει με το "διπλό" απ’ το "Κλεάνθης Βικελίδης", όπως έκανε στις 17 Ιανουαρίου; Αυτό είναι και το τελευταίο "στοίχημα" της σεζόν…

Μετά την απόλυση του Λάζλο Μπόλονι, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μπαίνουν πιο έντονα πλέον στο "κάδρο" και καλούνται να δώσουν απαντήσεις (κι) απ’ την πλευρά τους. Έστω και αν μένουν δύο ματς στα playoffs, επιβάλλεται να κλείσουν τη βαθμολογική "ψαλίδα" απ’ τον Άρη.

Η παράδοση των ηνίων στον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο -ως υπηρεσιακή επιλογή στον "πράσινο" πάγκο- σίγουρα θα φέρει αλλαγές ως προς τη δομή, τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΑ

Ο Δωδεκανήσιος τεχνικός δεν έχει ανοίξει σε απόλυτο βαθμό τα χαρτιά του όσον αφορά την ενδεκάδα, αν και είναι πολύ πιθανό να αφήσει στην άκρη του 4-3-3 του Μπόλονι και να πάει σε κάτι διαφορετικό μεσοεπιθετικά, με αυξημένες πιθανότητες για ταυτόχρονη παρουσία των Μακέντα και Καρλίτος στην ενδεκάδα.

Στα μετόπισθεν, ελλείψει του τιμωρημένου Φραν Βέλεθ (4 κίτρινες), τα… κουκιά είναι μετρημένα με τους Σένκεφελντ και Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας, τον Χουάνκαρ αριστερά κι έναν εκ των Σάντσες ή Μολό δεξιά.

Στα χαφ η απουσία του τιμωρημένου Σεχ Νιας (4 κίτρινες) τροποποιεί τα δεδομένα και επαναφέρει στο βασικό σχήμα τον Αλεξανδρόπουλο (και πιθανότατα και τον Μαουρίσιο), ενώ στα άκρα της επίθεσης οι δύο θέσεις διεκδικούνται απ’ τους Χατζηγιοβάνη, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό και Ιωαννίδη.

Στην 22μελή αποστολή που ταξίδεψε για τη Θεσσαλονίκη συμπεριλήφθηκαν όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες του Παναθηναϊκού, ήτοι οι Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Σαβιέρ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Σάντσες, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Καραγιάννης, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Τζαβίδας και Μαουρίσιο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ