FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Καρλίτος, το διαμάντι στον ρόμβο του Γιοβάνοβιτς

Ο Καρλίτος πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ιωνικό
Ο Καρλίτος πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ιωνικό INTIME SPORTS

Ο Καρλίτος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην τεσσάρα του Παναθηναϊκού επί του Ιωνικού με 4-1, σκόραρε τρία γκολ στις τρεις τελικές του και ήταν η κορυφή στο διαμάντι του Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός σ' ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε 4-1 του Ιωνικού και έφτασε τους 10 βαθμούς έπειτα από έξι αγωνιστικές της Super League Interwetten. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Καρλίτος, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ μετά από 3,5 χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2018, ως παίκτης τότε της Βίσλα αντί της Σλασκ.

Ενδιαφέρουσα είναι η προσέγγιση που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο παιχνίδι. Ο αρχικός σχηματισμός των πρασίνων ήταν 4-2-3-1 με τα πρόσωπα να είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά που έπαιξαν κόντρα στο Φάληρο. Ο σχηματισμός του τριφυλλιού όμως μεταβλήθηκε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι το οποίο μπορείτε να διαπιστώσετε απ' το δίκτυο των μεταβιβάσεων του Παναθηναϊκού, όπως αποτυπώθηκε από την Opta.

Όπως μπορείτε να δείτε στο δίκτυο των μεταβιβάσεων, οι παίκτες του Παναθηναϊκού βάσει των ενεργειών τους με την μπάλα δημιούργησαν έναν ρόμβο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ρούμπεν Πέρεθ (17) αγωνίστηκε πιο κοντά στα δύο στόπερ, τους Πούγγουρα και Σάρλια, πιο χαμηλά απ' όλους. Ο Αλεξανδρόπουλος (6) ήταν πιο μπροστά και δεξιά του, σχεδόν στο κέντρο του γηπέδου, με τον Ματέους Βιτάλ (98) να κινείται ακόμη πιο μπροστά και αριστερά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πλάτος στον ρόμβο έδινε ο Χουάνκαρ (3), ενώ λίγο πιο κοντά στον άξονα και πιο πίσω αγωνιζόταν ο Σάντσες (14). Η κορυφή αυτού του ρόμβου-διαμαντιού ήταν ο Καρλίτος. Βέβαια στο πρώτο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε ένα τρικ με τον Παλάσιος στην κορυφή της επίθεσης και άφησε τον Καρλίτος να κινείται από πίσω του και αριστερά με στόχο να μπερδέψει την άμυνα του Ιωνικού.

Σύμφωνα με τα προσδοκώμενα γκολ του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση, οι πράσινοι ήταν κάτι παραπάνω από αποτελεσματικοί στο παιχνίδι με τον Ιωνικό. Τα xGoals της ομάδας του Γιοβάνοβιτς ήταν δύο, με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει δύο περισσότερα απ' ότι "έπρεπε".

Ο Παναθηναϊκός συνολικά στο παιχνίδι είχε 13 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 7 είχαν κατεύθυνση προς την εστία. Σημαντικό επίσης, ότι οι εννέα τελικές έγιναν μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ μόνο τέσσερις εκτός.

Καρλίτος, ο απόλυτος

Ο Καρλίτος ήταν, λοιπόν, ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ιωνικό σκοράροντας χατ-τρικ. Ο Ισπανός επιθετικός, όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta, είχε συνολικά τρεις τελικές στο παιχνίδι και τις μετέτρεψε όλες σε γκολ.

Ο Ισπανός ήταν αποτελεσματικότατος και δίκαια είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού σε μία "μαγική" γι' αυτόν βραδιά.

Ήδη ο Ισπανός φορ έχει φέτος επτά τέρματα, όλα εντός έδρας, σε έξι παιχνίδια και έχει ξεπεράσει την περσινή του επίδοση όπου είχε πετύχει σε σύνολο 34 αγώνων μόλις έξι γκολ. Συνολικά με τον Παναθηναϊκό έχει σκοράρει 13 γκολ στα 38 του ματς στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός έχει το απόλυτο στη Λεωφόρο με τρεις σερί νίκες και 13-2 τέρματα υπέρ του κάνοντας ουσιαστικά πάρτι εντός έδρας. Ζητούμενο είναι να δούμε αυτόν τον Παναθηναϊκό και μακριά από το "Απόστολος Νικολαϊδης" με το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη να ακολουθεί στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ