ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η τελευταία ευκαιρία του

Οι Μακέντα, Χατζηγιοβάνης και Μολό
Οι Μακέντα, Χατζηγιοβάνης και Μολό EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παίζει τα ρέστα του για την έξοδο στην Ευρώπη, αναζητώντας νίκη και μόνο νίκη με την ΑΕΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Τρεις αλλαγές με Σένκεφελντ, Σανκαρέ και Καμπετσή ετοιμάζει στην ενδεκάδα ο Μπόλονι.

Πλέον δεν υπάρχουν άλλα "κανονάκια". Ούτε άλλα βαθμολογικά περιθώρια... Όλα όσα είχε να ξοδέψει ο Παναθηναϊκός, ξοδεύτηκαν είτε με δική του ευθύνη, είτε με διάφορα "φαλτσοσφυρίγματα" στα προηγούμενα 7 παιχνίδια των playoffs. Οι πράσινοι έδωσαν πολλούς "τελικούς" κατά τη διάρκεια της εφετινής, πολύ περίεργης -και γεμάτης από σκαμπανεβάσματα- σεζόν, όμως το αποψινό (9/5, 19:30, Novasports 1HD), παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι το απόλυτο "do or die" ματς της περιόδου.

Δεν σηκώνει ούτε καν ισοπαλία απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού, καθότι εάν θέλει να βρεθεί στη θέση που έπιασε μία και μόλις φορά στα προηγούμενα 33 εφετινά παιχνίδια του, δηλαδή στην πρώτη ευρώ-τετράδα, επιστρέφοντας στα Κύπελλα Ευρώπης μετά από τέσσερα χρόνια αυτό-απομόνωσης, χρειάζεται μόνο νίκη, προκειμένου να καλύψει το χάντικαπ των τριών βαθμών από τους κιτρινόμαυρους και να αποκτήσει πια το πάνω χέρι σε απόλυτο βαθμό σε ενδεχόμενη ισοβαθμία τους στο τέλος της διαδρομής.

Η προετοιμασία των παικτών του"τριφυλλιού ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (8/5) στο "Γ. Καλαφάτης" με τις γνωστές απουσίες. Έξω ο Μαουρίσιο Σιλβέιρα, έξω ο Αϊτόρ, έξω κι ο Ιωαννίδης. Οι μαγνητικές στις οποίες υποβλήθηκαν και οι τρεις το βράδυ της Παρασκευής (7/5) δεν έδειξαν κάτι πολύ ανησυχητικό.

Ο Βραζιλιάνος έχει ένα ελαφρύ τράβηγμα στη γάμπα, ο Ισπανός ένα μικρό οίδημα στον έσω πλάγιο και ο Έλληνας φορ το διάστρεμμα στην ποδοκνημική που τον ταλαιπωρεί εδώ και μία εβδομάδα. Θα ήταν ωστόσο, μεγάλο ρίσκο να παίξουν στο συγκεκριμένο ματς και γι’ αυτό ο Λάζλο Μπόλονι τους άφησε εκτός αποστολής, γνωρίζοντας απ’ το ιατρικό τιμ πως έως την Τετάρτη (12/5) και το ματς με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (9η αγωνιστική των play offs) και οι τρεις θα είναι ετοιμοπόλεμοι.

ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΜΠΟΛΟΝΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Ο 68χρονος τεχνικός όμως, έπρεπε να δουλέψει και να προετοιμάσει το πλάνο του για το... σήμερα και πάνω σ’ αυτό, δείχνει να ετοιμάζει τρεις αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του αγώνα της περασμένης Τετάρτης (5/5) με τον Αστέρα Τρίπολης.

Πρώτα απ’ όλα επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος απουσίασε απ’ τα τελευταία τέσσερα ματς της σειράς των playoffs, μετά τον τραυματισμό του στο πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που τον έθεσε νοκ-άουτ για αρκετές ημέρες. Ο Ολλανδός θα πάρει τη θέση του Αχιλλέα Πούγγουρα, έχοντας στο πλευρό του τον Φραν Βέλεθ. Από εκεί και πέρα, στη δοκιμή του Σαββάτου (8/5), ο Μπόλονι χρησιμοποίησε με τους βασικούς τον Γιουνούς Σανκαρέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έχοντας δίπλα του σαν "8άρι" τον Λούκας Βιγιαφάνιες και σαν καθαρό "6άρι" τον Σεχ Νιας.

Ο τελευταίος είναι εμφανώς καταβεβλημένος τις τελευταίες ημέρες όχι μόνο απ’ τα συνεχόμενα ματς, αλλά και απ’ το ραμαζάνι το οποίο ακολουθεί πιστά, όμως στην προπόνηση του Σαββάτου (8/5) ο Μπόλονι τον είχε στους βασικούς. Μία άλλη επιλογή, εάν δεν έπαιζε ο Νιάς, θα ήταν να ανέβει ως "6άρι" ο Βέλεθ και να μείνει βασικός στα μετόπισθεν ο Πούγγουρας, όμως ο Σενεγαλέζος είναι το φαβορί για να αρχίσει το ματς ως αμυντικός μέσος.

Δεξιά θα ξεκινήσει ξανά ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ενώ στα αριστερά ο Ρουμάνος τεχνικός δοκίμασε τον Αργύρη Καμπετσή αντί του Γενί Ενγκμπακοτό. Και πιθανότατα αυτή θα είναι και η επιλογή του για το αριστερό "φτερό". Οι Γιοάν Μολό και Χουάνκαρ θα είναι ξανά οι δύο μπακ και ο Φεντερίκο Μακέντα θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης του τριφυλλιού.

Στην 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού βρίσκονται οι Διούδης, Ξενόπουλος (επιστρέφει μετά από αρκετές εβδομάδες), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Ενγκμπακοτό, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Μολό και Καμπετσής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ