ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η σημερινή απόφαση του Κουρμπέλη επηρεάζει όλο το σχεδιασμό του "τριφυλλιού" στον άξονα

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης INTIME

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να συναντηθεί σήμερα (29/5) με την πλευρά του Δημήτρη Κουρμπέλη προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του μετά την πρόταση που έχει δεχθεί ο αρχηγός των "πράσινων" από την Τραμπζονσπόρ, με την απόφασή του να κρίνει τον σχεδιασμό της ομάδας.

Η τρίτη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της Stoiximan Super League ξεκινάει για τον Παναθηναϊκό με μία κομβική εξέλιξη όσον αφορά τα επόμενα βήματα της εκτέλεσης του καλοκαιρινού σχεδιασμού: Την οριστική κατάληξη της υπόθεσης του Δημήτρη Κουρμπέλη και το αν θα παραμείνει στο "τριφύλλι" για τα επόμενα τρία χρόνια ή θα αποχωρήσει για να συνεχίσει την καριέρα του στην τουρκική Τραμπζονσπόρ, έπειτα από 6,5 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό.

Εντός της σημερινής (29/5) ημέρα αναμένεται να γίνει μία τελική συνάντηση της διοίκησης του "τριφυλλιού" με την πλευρά του αρχηγού της ομάδας (πιθανότατα παρουσία και του ιδίου), προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά το όλο θέμα.

Οι "πράσινοι" έχουν καταθέσει εδώ και λίγα 24ωρα την επίσημη πρότασή τους προς τον 29χρονο διεθνή Έλληνα μέσο, προσφέροντάς του μία συνολική αύξηση στις αποδοχές του που αγγίζει το 30%, ήτοι από 500.000 ευρώ, σε 650.000 ευρώ, συν διάφορα σημαντικά μπόνους στόχων και συμμετοχών.

Μία προσφορά που αποτελεί συνέχεια της συνολικής πολιτικής που ακολουθεί ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία (ίσως και λίγο παραπάνω) όσον αφορά τις επεκτάσεις συμβολαίων, με σταθεροποίηση μίας συγκεκριμένης "βαθμίδας" για τους παίκτες της πρώτης "γραμμής" του ρόστερ της ομάδας.

Την ίδια ώρα, ο "Κούρμπε" έχει στα χέρια του μία πρόταση απ’ την περσινή πρωταθλήτρια Τουρκίας, την ομάδα που αγωνίζεται εδώ και μία τριετία ο επιστήθιος φίλος του κι αρχηγός της Εθνικής, Τάσος Μπακασέτας (αλλά κι ο Μανώλης Σιώπης), που αφορά αντίστοιχα τριετές συμβόλαιο με αποδοχές που φτάνουν σε ετήσια βάση περίπου τις 900.000 ευρώ, ήτοι 2,7 εκατ. ευρώ στα τρία χρόνια.

Δεν είναι μικρή η διαφορά, καθώς ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ στο σύνολο έως το 2026 και πλέον ο Κουρμπέλης, έχοντας την μπάλα στα... πόδια του, καλείται να πάρει τις τελικές αποφάσεις του, αφού κάνει μία τελευταία συζήτηση με τον Παναθηναϊκό.

Από τη μία είναι το δέλεαρ των περισσότερων χρημάτων και το πάντα πολύ πιο "δύσκολο" βήμα της πρώτης μετακίνησης στο εξωτερικό (ειδικά σε ηλικία 29 ετών), όπου όλα θα ξεκινούν απ’ το "μηδέν", σε μία ομάδα με οικεία πρόσωπα μεν, η οποία όμως δεν θα αγωνιστεί του χρόνου στα Κύπελλα Ευρώπης.

Κι απ’ την άλλη το συναίσθημα, το "δέσιμο", η ασφάλεια και η σιγουριά του Παναθηναϊκού, αλλά κι ο ξεκάθαρος ηγετικός ρόλος που έχει ο ίδιος στην ομάδα, σε ένα πρότζεκτ που διαρκώς "μεγαλώνει" κι επαναφέρει το "τριφύλλι" στα κανονικά κυβικά του. Συν την προοπτική που φέρνει το νέο γήπεδο στον Βοτανικό το καλοκαίρι του 2026.

Είναι σαφώς μία απόφαση, όχι μόνο καριέρας, αλλά... ζωής για τον "Κούρμπε", ο οποίος θέλει να ξεκαθαρίσει τις αποφάσεις του εντός της σημερινής (29/5) μέρας. Και βεβαίως, είναι και μια απόφαση που σαφώς κι επηρεάζει το σχεδιασμό του "τριφυλλιού", ιδίως στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Αν παραμείνει κι αν "φύγει"

Αν ο Κουρμπέλης παραμείνει στο ρόστερ, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί σε πρώτη φάση –κυρίως- για τον παίκτη που θα ενισχύσει την ομάδα στο "8-10" (με τον Όντρεϊ Λινγκρ να είναι βασική επιλογή) και θα κοιτάξει στις επιλογές του για ακόμα μία κίνηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο "6-8".

Ειδικά αν ο Ένις Τσόκαϊ δεν δείξει κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας το απαιτούμενο status και δεν κάνει το step-up για να κερδίσει σε μεγαλύτερο βαθμό την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς, καλύπτοντας τη θέση στο επίπεδο που απαιτούσαν οι συνθήκες. Τουλάχιστον για ομάδα που καλείται να πρωταγωνιστήσει και να πάρει τον τίτλο.

Με δεδομένο μάλιστα πως κι ο Ρουμπέν Πέρεθ είναι πλέον στο 35o έτος της ηλικίας του και δεν θα είναι δυνατό να υποστηρίξει στο 100% μία χρονιά που -καταπώς φαίνεται- θα έχει πάνω από 50 ματς σε Ελλάδα κι Ευρώπη.

Αν τώρα ο Κουρμπέλης αποχωρήσει κι αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί άμεσα (πριν την έναρξη της προετοιμασίας και σίγουρα πριν φύγει για την Αυστρία και το βασικό στάδιο του μονταρίσματος) για βασική επιλογή στο "6-8", με έντονα αθλητικά χαρακτηριστικά, προσωπικότητα και υψηλές παραστάσεις, για να "γεμίσει" τον άξονά του.

Η σημερινή μέρα λοιπόν και η υπόθεση του "κάπτεν" θα επηρεάσει και "δείξει" σε μεγάλο βαθμό ποιον απ’ αυτούς τους δύο δρόμους θα ακολουθήσει κι ο Παναθηναϊκός στις επόμενες τρεις εβδομάδες, σε μία περίοδο που είναι δεδομένο πως θα αρχίσει να σχηματοποιεί τις βασικές επιλογές του ρόστερ της επόμενης σεζόν...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ