ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η πρόταση από την Αμερική και το όχι του Αλαφούζου

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρακολουθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο το ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη
Ο Γιάννης Αλαφούζος στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Άρη EUROKINISSI

Το απόγευμα της Δευτέρας ξένη ιστοσελίδα έφερε στο φως πρόταση από κονσόρτσιουμ των ΗΠΑ για την αγορά του Παναθηναϊκού τονίζοντας πως ο Γιάννης Αλαφούζος είπε "όχι". Ποιοι είναι οι λόγοι που ο ισχυρός άνδρας απάντησε αρνητικά στον Μάρκο Δρακωτό. Το Sport24.gr αναλύει.

Το απόγευμα της Δευτέρας ξένη ιστοσελίδα που ασχολείται με ομογενείς από την Αμερική έφερε στο φως πρόταση που έγινε από κονσόρτσιουμ που εδρεύει στις ΗΠΑ για την αγορά του Παναθηναϊκού με τον Αλαφούζο να λέει "όχι".

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα "GreekNews" ανέφερε μεταξύ άλλων: "Δημόσια, ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΠΑΕ δηλώνει μετά το φιάσκο του Ταϋλανδέζου πως κανείς δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει την ομάδα. Ουδέν ψευδέστερον. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, υπάρχει συγκροτημένη ομάδα Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών, με αγάπη στον Παναθηναϊκό, που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Greek News, το ενδιαφέρον εκφράστηκε επίσημα, με επιστολή ομογενούς, προς τον Γιάννη Αλαφούζο, στις 18 Σεπτεμβρίου, σε συνέχεια ανταλλαγής τηλεφωνημάτων και sms του εκπροσώπου του, με άτομο της απόλυτης εμπιστοσύνης του μεγαλομέτοχου.

Μια εβδομάδα μετά την επιστολή κι ενώ θα έπρεπε να δοθούν τα στοιχεία για τα οικονομικά της ΠΑΕ, από την πλευρά Αλαφούζου ενημερώνονται ότι δεν ενδιαφέρεται να παραχωρήσει το πλειοψηφικό ποσοστό της ομάδας. Καιρός να ξεκαθαρίσει δημόσια ο Γιάννης Αλαφούζος αν προτίθεται να συνεχίσει τα πειράματα με την ομάδα, ή αν θα πράξει αυτό που έλεγε ότι επιθυμούσε πάντα, να βρει σωστούς ανθρώπους να την πουλήσει".

Το κονσόρτιουμ από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αποτελείται από εύπορα μέλη και αυτός που υπέγραψε την επιστολή που εστάλη στον Γιάννη Αλαφούζο ήταν ο Μάρκος Δρακωτός, ο οποίος έχει εκλεγεί πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Είναι ομογενής δεύτερης γενιάς, γιος του Νικήτα Δρακωτού, με καταγωγή από τη Σύμη Δωδεκανήσου, έχει πτυχίο Νομικής, όμως ασχολείται με την οικογενειακή επιχείριση «M&N Managements Corporation» που εδρεύει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και δραστηριοποιείται στο real estate.

Ο Δρακωτός, όπως είπαμε, υπέγραψε την επιστολή προς τον Αλαφούζο στις 18 Σεπτεμβρίου και επικοινωνούσε με συνεργάτη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός όλο το προηγούμενο διάστημα στην προσπάθεια του να δει αν ο Αλαφούζος πουλάει τις μετοχές του.

ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Αυτή μάλιστα δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια του να αναμειχθεί στην πράσινη ΠΑΕ καθώς είχε κάνει την προσέγγιση του προς τον Γιάννη Αλαφούζο ακόμη δύο φορές στο παρελθόν. Μια το 2018 πριν εμφανιστεί στα πράσινα δρώμενα ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και μια το 2019. Αλλά και τις τρεις φορές, η απάντηση ήταν αρνητική.

Αυτό γιατί ο Γιάννης Αλαφούζους, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, είναι προφανές ότι δεν έχει στο μυαλό του να πουλήσει την πράσινη ΠΑΕ. Άλλωστε το τελευταίο διάστημα έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ για να φέρει στο "μηδέν" τις υποχρεώσεις της εταιρείας. Ο μεγαλομέτοχος είναι ανοιχτός σε συμπαίκτες και θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσει την πώληση του "τριφυλλιού" μόνο με μια πρόταση που θα του απέφερε ικανοποιητικά χρήματα.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που και το γήπεδο του Παναθηναϊκού είναι κοντά στην οριστικοποίηση του και θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στο τριφύλλι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ