ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η κουβέντα για την οψιόν του Βιτάλ θα αρχίσει από το χειμώνα

Παναθηναϊκός: Η κουβέντα για την οψιόν του Βιτάλ θα αρχίσει από το χειμώνα
INTIME SPORTS

Τα δεδομένα γύρω από το buy-out των 4 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του Βιτάλ από την Κορίνθιανς, η πρόθεση του Παναθηναϊκού να αρχίσει πιο νωρίς τις συζητήσεις με την Κορίνθιανς, ο πολύ καλός δίαυλος επικοινωνίας των δύο κλαμπ και η επένδυση που θα αξίζει τον... κόπο και τα λεφτά της.

Όσο ο Ματέους Βιτάλ συνεχίζει να "χορεύει", να δημιουργεί, να σκοράρει και να μοιράζει... σακούλες στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, τόσο θα φουντώνει και η κουβέντα γύρω από τη ρήτρα αγοράς του και το αν θα μπορέσουν οι "πράσινοι" να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους και τα επόμενα χρόνια.

Όπως είχε αποκαλύψει από τις 13 Σεπτεμβρίου η στήλη του SPORT24 "Football Economist", στο τελικό deal -κατόπιν πολλών διαπραγματεύσεων- ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Κορίνθιανς για τον μονοετή δανεισμό του 23χρονου βιρτουόζου Βραζιλιάνου, είχε συμπεριληφθεί οψιόν αγοράς ύψους 4 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του (απ’ το 85% που κατέχει σήμερα η βραζιλιάνικη ομάδα) η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί από το "τριφύλλι" έως το τέλος Μαΐου (ήτοι μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος πρωταθλήματος), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει καλύψει τις 500.000 ευρώ απ’ τις 750.000 ευρώ του συμβολαίου του.

Παράλληλα, αν στο διάστημα του δανεισμού η Κορίνθιανς δεχτεί πρόταση για την παραχώρηση του Βιτάλ, ο Παναθηναϊκός θα έχει ισότιμο δικαίωμα επιλογής (right of preference) και αν επιλέξει τελικά να μην το εξασκήσει τότε ο δανεισμός αυτόματα ολοκληρώνεται και ο ποδοσφαιριστής επιστρέφει στην Κορίνθιανς.

Ασφαλώς και είναι πολύ νωρίς ακόμη, αφού δεν έχει βγει καλά-καλά ο Σεπτέμβρης και "περπατάμε" την 4η αγωνιστική της Super League, ωστόσο, επειδή στον Παναθηναϊκό αφουγκράζονται πως ο Βιτάλ έχει αρχίσει ήδη να τραβάει πάνω του τα... φώτα και την προσοχή της ποδοσφαιρικής αγοράς, δείχνουν διάθεση για να αρχίσουν από νωρίτερα τις κινήσεις τους για να καταλήξουν στους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να "δέσουν" τον Βραζιλιάνο στη Λεωφόρο.

Σίγουρα τα λεφτά είναι πολλά (μέχρι πριν τρία καλοκαίρια 3,5 εκατ. ευρώ με την εφορία ήταν όλο το... μπάτζετ του Παναθηναϊκού), όμως οι "πράσινοι" αντιλαμβάνονται καλά πως έχουν στα χέρια τους "χρυσάφι" κι έναν ποδοσφαιριστή στον οποίο αξίζει να επενδύσουν με κάθε τρόπο, στο δρόμο για τη δημιουργία μίας ομάδας που θα μπορέσει να ξαναγίνει φουλ ανταγωνιστική σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι συζητήσεις για την οψιόν του Βιτάλ δεν θα πάνε για τον Μάιο, αλλά θα αρχίσουν απ’ το χειμώνα, με τους "πράσινους" να διατηρούν ανοικτό το δίαυλο επικοινωνίας με τη διοίκηση της Κορίνθιανς. Με τους Βραζιλιάνους άλλωστε, υπήρχε (και υπάρχει ακόμα) μία πολύ καλή επαφή του Παναθηναϊκού απ’ τα προηγούμενα χρόνια, με αφορμή τη σημαντική οφειλή (μισού εκατ. ευρώ) που είχαν για χρόνια προς το "τριφύλλι" απ’ την αγορά του Ροντρίγκο Σόουζα, αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν για τη μεταγραφή του Λουτσιάνο Νέβες το καλοκαίρι το 2017. Κι αυτό θα παίξει το ρόλο του σαν έρθει η ώρα για να περάσει το όλο θέμα στην επόμενη... πίστα.

Το έτερο σημαντικό σημείο της υπόθεσης, είναι να νιώθει καλά ο παίκτης. Και είναι αλήθεια πως οι πρώτες εβδομάδες του Βιτάλ στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό έχουν ενθουσιάσει και τον ίδιο. Η υποδοχή και η αποδοχή απ’ τον κόσμο, η συμπεριφορά του κλαμπ απέναντί του, η συνεργασία του με τον Γιοβάνοβιτς, το κλίμα στο Κορωπί, η ανάγκη του να νιώθει σημαντικός και να παίζει απελευθερωμένα, έχουν κάνει τον 23χρονο να αισθάνεται πολύ καλά στο "τριφύλλι" και να μην "βλέπει" για κανένα λόγο την επιστροφή του στη Βραζιλία.

Από εκεί και πέρα, όλα είναι θέμα συζήτησης και διαπραγμάτευσης, η βάση της οποίας θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, προκειμένου να γίνει η κατάλληλη προεργασία για να παραμείνει ο Βραζιλιάνος στους "πράσινους". Κι αυτή τη φορά -εφόσον ο Βιτάλ συνεχίσει στα ίδια υψηλά στάνταρντς απόδοσης- θα βρεθεί ο τρόπος για να γίνει η επένδυση που θα αξίζει πέρα για πέρα τον... κόπο και τα λεφτά της.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ