ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η έξτρα δουλειά πάνω σε πρέσινγκ, η άμεση ανάκτηση της μπάλας και οι φωνές του Γιοβάνοβιτς

Ο Άνταμ Τσέριν στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού
Ο Άνταμ Τσέριν στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τη δουλειά επί αυστριακού εδάφους και σήμερα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε δουλειά με τους παίκτες του κυρίως στο κομμάτι του πρέσινγκ και της άμεσης ανάκτησης κατοχής της μπάλας.

Μετά το αρχικό intro της Τρίτης (5/7) με μία προπόνηση ήπιας προσαρμογής των παικτών στις συνθήκες που συνάντησε ο Παναθηναϊκός επί αυστριακού εδάφους, οι ρυθμοί και η ένταση αυξήθηκαν στο πρωινό πρόγραμμα της Τετάρτης (6/7), με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό πάνω στο πρέσινγκ.

Έπειτα από το αρχικό "ζέσταμα" και τη δημιουργία τριών γκρουπ όπου οι ποδοσφαιριστές του "τριφυλλιού" έπαιξαν διπλά σε μικρά τέρματα, ο 59χρονος τεχνικός "άπλωσε" στη συνέχεια τους παίκτες του αρχίζοντας να δουλεύει ξεχωριστά στα ¾ του γηπέδου πάνω στην τακτική.

Στο ξεκίνημα της άσκησης, οι "πράσινοι" έπαιξαν 10 εναντίον 6 (οι 4 μπροστά στο 4-2-3-1 δεν συμμετείχαν στην πίεση), με ξεκάθαρη στόχευση το ασφυκτικό πρέσινγκ και την άμεση επανάκτηση της κατοχής της μπάλας όταν αυτή χανόταν απ’ τη μία πλευρά.

"Το σημαντικό είναι όταν χάνουμε την μπάλα, στο ίδιο σημείο να ξεκινάμε την προσπάθεια να κλέψουμε πάλι" ήταν η ξεκάθαρη εντολή απ' τον άμεσο συνεργάτη του Γιοβάνοβιτς, Χρήστο Κόντη.

Αναλύοντας περισσότερο τη συγκεκριμένη άσκηση, η ομάδα με τους 6 που έπαιζαν άμυνα, με το έπαιρναν την κατοχή της μπάλας, "έβαζαν" στο παιχνίδι και τους άλλους 4 στην επίθεση που δεν είχαν συμμετοχή αρχικά.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρακολουθούσε το διπλό από το κέντρο του γηπέδου όντας πολύ παρεμβατικός, καθώς έκανε παρατηρήσεις, όταν έβλεπε να μην εκτελούνται σωστά κάποια πράγματα πάνω στην άσκηση.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο που ο νεαρός Σαρδέλης έκανε κατάχρηση της ντρίμπλας, του έβαλε τις φωνές, όμως μετά το τέλος της προπόνησης τον έπιασε για να του μιλήσει πολύ πιο ήρεμα, εξηγώντας του τι έκανε λάθος.

Σε άλλο σημείο της άσκησης, ο Σέρβος τεχνικός φώναξε στον Αλεξανδρόπουλο να μην "κολλάει" πάνω στους στόπερ και να παίρνει πιο σωστές τοποθετήσεις πιο ψηλά, για να υποδεχθεί την μπάλα. "Μην πας να κάνεις τη δουλειά τους Άλεξ, να είσαι πιο ψηλά μέσα στο γήπεδο, να είναι σωστό το positioning.

Οι δύο ομάδες είχαν χωριστεί στο γήπεδο ως εξής:

"Μαύροι": Χριστογεώργος (μετά μπήκε ο Λοντίγκιν), Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ηλιάδης, Παλάσιος, Κρυπαράκος, Σαρδέλης, Μακέντα.

"Πράσινοι": Ξενόπουλος (μετά μπήκε ο Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Πούγγουρας, Γκάνεα, Αλεξανδρόπουλος, Φρόκου, Καμπετσής, Αγιούμπ, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Το μοναδικό γκολ σημείωσε με πολύ ωραίο σουτ ο 20χρονος Ηλίας Ηλιάδης (μέλος της περσινής Β’ Ομάδας), με τους "μαύρους" να επικρατούν με 1-0.

Ο νεοαποκτηθείς Άνταμ Τσέριν έκανε ατομικό πρόγραμμα και μετρήσεις με τρέξιμο, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και να φτάσει στο επίπεδο ετοιμότητας της υπόλοιπης ομάδας.

Ο Γιάννης Κώτσιρας συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα, ανεβάζοντας συνεχώς "στροφές" μετά τον τραυματισμό του στη γάμπα, στα ματς της Εθνικής Ομάδας.

Τέλος, ο Καρλίτος έμεινε στο ξενοδοχείο, καθώς είχε μία μικρή αδιαθεσία, αλλά αναμένεται να πάρει μέρος στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (6/7).

Η απογευματινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 19:00 Ελλάδας, με τους "πράσινους" να προετοιμάζονται για το αυριανό (7/7) πρώτο φιλικό "ξεμούδιασμά" τους με την τοπική Κιτσμπούχελ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ