ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Φουλάρει για τον αρχηγό της Ισλανδίας, Χόρντουρ Μάγκνουσον

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ισλανδίας
Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον πανηγυρίζει με τη φανέλα της Ισλανδίας AP PHOTO

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον είναι ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση του κέντρου της άμυνας μετά την αποχώρηση του Βέλεθ, εξέλιξη που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του SPORT24. Τι προσφέρουν οι πράσινοι στον Ισλανδό στόπερ για να τον φέρουν άμεσα στην Αθήνα. Ποιο το διπλό λάθος στην περίπτωση Γκατσίνοβιτς.

Στην περίπτωση του αρχηγού της Εθνικής Ισλανδίας, Χόρντουρ Μάγκνουσον δείχνει να βρίσκει ο Παναθηναϊκός τον αντικαταστάτη του Φραν Βέλεθ για το κέντρο της άμυνάς του, προς επιβεβαίωση του διπλού ρεπορτάζ του SPORT24 από τις 8 Ιουνίου και το πρωί της 26ης Ιουνίου.

Το "τριφύλλι" είχε στο μικροσκόπιό του εδώ και πολύ καιρό τον 29χρονο στόπερ, ο οποίος μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και συγκεντρώνει τα περισσότερα απ' τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που αναζητούσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού. Ύψος (1,91μ.), ταχύτητα, εμπειρία, προσωπικότητα κι... αριστερό πόδι, στοιχείο που κυνηγούσε από το περασμένο καλοκαίρι ο Σέρβος τεχνικός για τα μετόπισθεν των "πράσινων".

Το όνομα του Μάγκνουσον ήταν στο μπλοκάκι του Παναθηναϊκού εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο το μοναδικό ερωτηματικό και οι ενδοιασμοί του τεχνικού τιμ του "τριφυλλιού" είχαν να κάνουν με τον σοβαρό τραυματισμό που πέρασε από την άνοιξη του 2021 (ρήξη αχίλλειου τένοντα), που τον κράτησε εκτός για πολλούς μήνες.

Ο Ισλανδός επέστρεψε καλά στα τελευταία ματς του ρωσικού πρωταθλήματος παίζοντας κανονικά, όμως το μεγαλύτερο "κριτήριο" για τους "πράσινους" ήταν τα παιχνίδια της Εθνικής Ισλανδίας στο Nations League. Εκεί όπου αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ στο ματς με το Ισραήλ (2-2) κι ως αριστερός στόπερ (με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο) στο 1-1 με την Αλβανία, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δίνει το τελικό "ΟΚ", προκρίνοντάς τον ως βασική επιλογή στη λίστα με τους υποψήφιους κεντρικούς αμυντικούς.

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε την περίπτωσή του ζεστή", χωρίς να... φορτσάρει, καθώς είχε ρίξει όλο το βάρος στην απόκτηση κεντρικού/δημιουργικού χαφ. Εντούτοις, από την περασμένη Δευτέρα (20/6), όταν βγήκε στο προσκήνιο η υπόθεση της Αλ Φατέχ και του Βέλεθ, ο Παναθηναϊκός άρχισε να "ενεργοποιεί" ξανά την περίπτωση του Μάγκνουσον προκειμένου να προετοιμάσει την... επόμενη μέρα του στα μετόπισθεν.

Κι απ' τη στιγμή που έκλεισε το απόγευμα του Σαββάτου (25/6) η μεταγραφή του Ισπανού στόπερ στη σαουδαραβική ομάδα, οι "πράσινοι" τρέχουν τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Ισλανδού, για να προσπαθήσουν να τον κλείσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Το κασέ του Μάγκνουσον έχει πέσει αρκετά από το 1,2 εκατ. ευρώ που έπαιρνε στη Ρωσία με την πλευρά του να αξιώνει περίπου 700.000 ευρώ (ποσό που "σηκώνει" διαπραγμάτευση), ενώ ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να του προσφέρει τριετές συμβόλαιο.

Από εκεί και πέρα πρέπει να επισημανθεί πως στη λίστα των υποψήφιων κεντρικών αμυντικών ως εναλλακτική επιλογή είναι κι ο 30χρονος Καταλανός στόπερ, Ζόρντι Αμάτ που μένει ελεύθερος από τη βελγική Έουπεν κι έχει περάσει στο παρελθόν από Σουόνσι, Ράγιο Βαγεκάνο και Εσπανιόλ.

Δημοσιεύματα ισπανικών ιστοσελίδων ανέφεραν ότι ο Αμάτ έχει απορρίψει την πρόταση του Παναθηναϊκού, όμως η περίπτωσή του δεν έχει "τελειώσει" ακόμη κι ενδέχεται να αποτελέσει τη δεύτερη επιλογή στα μετόπισθεν και τον παίκτη για τον οποίο θα κινηθεί το "τριφύλλι" στη συνέχεια ως τελική "πινελιά" στην άμυνά του.

Το διπλό λάθος με τον Γκατσίνοβιτς

Η Κυριακή (26/6) πάντως ξεκίνησε... στραβά, κυρίως στο επικοινωνιακό σκέλος, για τον Παναθηναϊκό στην είδηση πως η ΑΕΚ προχωράει για να αποκτήσει με απευθείας μεταγραφή απ’ τη Χοφενχάιμ τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι "πράσινοι" έχουν κάνει ένα διπλό λάθος. Αφενός εμπιστεύτηκαν απόλυτα τον ατζέντη του "Γκάτσι", Μίλος Μαλένοβιτς, ζητώντας του να βρει τη λύση με τη γερμανική ομάδα (αλλά εκείνος, όπως ήταν φυσιολογικό κοίταξε το καλύτερο για τον ίδιο, την τσέπη του -προμήθεια- και τον πελάτη του) κι αφετέρου κράτησαν με λάθος τρόπο την υπόθεση "ανοικτή" τον τελευταίο μήνα.

Ο Παναθηναϊκός γνώριζε εξαρχής τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης. Και πως οι Γερμανοί θα έμπαιναν στη διαδικασία να συζητήσουν για ένα ποσό κοντά στο 1,3 με 1,5 εκατ. ευρώ (πιθανότατα και με ποσοστό μεταπώλησης), ενώ τα χρήματα του συμβολαίου του παίκτη ήταν κοντά στο 1 εκατ. ευρώ (οι "πράσινοι" πλήρωσαν 400.000 ευρώ απ’ το συμβόλαιό του πέρσι για τον πεντάμηνο δανεισμό του).

Εκεί, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε συζήτηση με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού τόνισε πως με τα συγκεκριμένα χρήματα η ομάδα θα μπορούσε να αποκτήσει πολύ καλύτερο δημιουργικό χαφ. Κι ας ήταν δική του επιλογή ο Γκατσίνοβιτς τον περασμένο Ιανουάριο. Η αποτίμηση που είχε γίνει ήδη για μάξιμουμ 1 εκατ. ευρώ στην ομάδα και έως 700.000 ευρώ στον παίκτη. Ο 59χρονος τεχνικός ήταν σίγουρος πως η ομάδα θα μπορούσε να βρει καλύτερο παίκτη στην αγορά κι άφηνε ανοικτό το θέμα του "Γκάτσι", αν ευνοούσαν οι συνθήκες μετά από λίγες εβδομάδες.

Κι εκεί ήταν ίσως το "λάθος" του Παναθηναϊκού. Πως δεν βγήκε τότε να επικοινωνήσει το όλο θέμα εξαρχής, αναφορικά με το πόσο τον αποτιμάει ο ίδιος, μέχρι που πιστεύει ότι αξίζει να πάει για την υπόθεσή του και κυρίως να εκφραστεί πως με αυτά τα χρήματα εκτιμά πως μπορεί να βρει καλύτερο δημιουργικό χαφ. Με αποτέλεσμα να εμφανίζεται επικοινωνιακά χαμένος για μία υπόθεση στην οποία η ΑΕΚ πλήρωσε μεγάλη υπεραξία και το "τριφύλλι" έπρεπε να την έχει "τελειώσει" εδώ και λίγες εβδομάδες βάζοντάς τη στη βάση που έπρεπε.

Η ουσία βεβαίως από εδώ και πέρα για τον Παναθηναϊκό είναι αυτός/αυτοί που θα έρθουν. Κι αυτό είναι που μετράει συνολικά, μαζί με το πότε θα έρθουν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ