ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Ανοικτό" μόνο για τον φορ

Παναθηναϊκός: "Ανοικτό" μόνο για τον φορ
Ο Καμπετσής στον αγώνα με τον Άρη στο "Βικελίδης" EUROKINISSI

Ο Λάζλο Μπόλονι αφήνει στον πάγκο τους Βιγιαφάνιες, Μακέντα, Σάντσες και προχωράει και στο αποψινό (23/1, 19:30) ματς με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο με λογική κι ενδεκάδα "Κλ. Βικελίδης". "Παίζεται" μία θέση στην κορυφή ανάμεσα σε Καμπετσή και Καρλίτος.

Το σερί νικών -με μηδέν παθητικό- που "έχτισε" ο Παναθηναϊκός μέσα στις πρώτες τρεις εβδομάδες του 2021, του έδωσε την ευκαιρία να πλησιάσει κατά πολύ πλέον τις θέσεις της πρώτης τετράδας και το μίνιμουμ του εφετινού στόχου του, δηλαδή τα ευρωπαϊκά "εισιτήρια" της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το ζητούμενο στην παρούσα φάση για τους "πράσινους" είναι η διάρκεια κι υπ’ αυτή την άποψη, το αποψινό (23/1, 19:30) παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο γήπεδο της Λεωφόρου, δεν... σηκώνει στραβοπατήματα και πισωγυρίσματα.

Οι Κρητικοί έχουν τα "θέματά" τους, με τους επτά παίκτες που αντιμετώπισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης της προηγούμενες ημέρες, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός οφείλει να κοιτάξει μόνο τη δική του μεγάλη εικόνα, επιβεβαιώνοντας σε άλλο ένα -μικρομεσαίο, αλλά "must win"- παιχνίδι την ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων.

Να κάνει τη δουλειά του και να περιμένει αντίστοιχα, τυχόν νέες... απώλειες από τον Άρη, που θα δοκιμαστεί λίγες ώρες νωρίτερα στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα ή στο αυριανό (Κυριακή 24/1) ντέρμπι των δικεφάλων στη Θεσσαλονίκη, για να προσεγγίσει κι άλλο την τετράδα.

Για τον Λάζλο Μπόλονι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως μετά από ένα πολύ δύσκολο διάστημα, όπου... μετριόντουσαν στο Κορωπί για να βγάλουν αποστολή, η "φαρέτρα" έχει αρχίσει πλέον να γεμίζει. Τούτη τη φορά θα έχει διαθέσιμο και τον Λούκας Βιγιαφάνιες, ο Μαουρίσιο είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πλευράς ρυθμού και δυνάμεων, έχοντας βγάλει ακόμη μία εβδομάδα προπονήσεων, ενώ ο Σάντσες επιστρέφει σιγά-σιγά στο ίδιο επίπεδο που βρισκόταν προ Covid-19.

Με βάση τα όσα δοκίμασε, ωστόσο, ο Ρουμάνος τεχνικός στις δύο τελευταίες προπονήσεις, δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Κυριακής (17/1) στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει, διότι με τον Μπόλονι, ποτέ δεν είναι κανείς... σίγουρος, καθότι αρέσκεται στις "μικρο-μπλόφες" και στις εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Αν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά τις επόμενες ώρες, οι Μολό-Χουάνκαρ θα πάρουν ξανά θέση στα δύο άκρα της άμυνας, ο Σένκεφελντ με τον Πούγγουρα θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά από τον Διούδη, ενώ στη μεσαία γραμμή θα διατηρηθεί η τριάδα των Βέλεθ, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλου. Στην τριάδα μπροστά, έχουν ξανά τον πρώτο λόγο για τις πτέρυγες οι Εμμανουηλίδης και Ιωαννίδης, με τον τελευταίο να ξεκινάει από το αριστερό άκρο, έχοντας εντολή να συγκλίνει προς τα μέσα, όπως έκανε και στα ματς με Απόλλωνα και ΑΕΛ.

ΚΑΜΠΕΤΣΗΣ Ή ΚΑΡΛΙΤΟΣ

Αν "παίζεται" ακόμη μία θέση στο βασικό σχήμα, αυτή αφορά την κορυφή της επίθεσης, όπου ναι μεν έχει το προβάδισμα ο Καμπετσής, αλλά στο μυαλό του Μπόλονι υπάρχει και η σκέψη να βάλει από την αρχή αυτή τη φορά τον Καρλίτος, όπως έκανε στον προ δύο εβδομάδων αγώνα με την ΑΕΛ στη Λεωφόρο.

Ο Βιγιαφάνιες θα έρθει ως αλλαγή από τον πάγκο, ενώ εκτός έμεινε ο Χατζηγιοβάνης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε όλη την εβδομάδα από ενοχλήσεις στον ορθό μηριαίο μυ και φυσικά ο Κουρμπέλης, που έκανε πριν από τρεις μέρες επέμβαση στους κοιλιακούς.

Εκτός έμειναν επίσης οι Μαυρομμάτης, Μπεκ, Κόναν, Σέχου, Σαβιέρ, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος, Τζαβίδας, Χριστογεώργος, Χατζηγιαννάκης, ενώ την 20μελή αποστολή του "τριφυλλιού" συγκροτούν οι: Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Αγιούμπ, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μαουρίσιο, Μακέντα, Καρλίτος, Εμμανουηλίδης, Ιωαννίδης, Καμπετσής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ