ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ανέβασε την ένταση ο Γιοβάνοβιτς με δυνατό διπλό και τελειώματα

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Κύπρο
Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Κύπρο INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να ανεβάσει την ένταση, ενόψει και του δεύτερου φιλικού του Παναθηναϊκού απέναντι στην Πάφο.

Την πιο "γεμάτη" προπόνησή τους επί κυπριακού εδάφους πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου (3/12) στο γήπεδο της Πέγειας οι παίκτες του Παναθηναϊκού, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ανεβάζει αρκετά την ένταση (ειδικά στο δίτερμα) ενόψει και του αυριανού (4/12, 18:00) δεύτερου φιλικού με την Πάφο στο "Στέλιος Κυριακίδης".

Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους με ζέσταμα και στη συνέχεια αφιέρωσαν το επόμενο 20λεπτο σε άσκηση με σέντρες από τις δύο πτέρυγες κι εκτελέσεις από το ύψος της μικρής περιοχής δύο παικτών που έπαιρναν θέση κάθε φορά μπροστά από την εστία.

Στα "γεμίσματα" από αριστερά ήταν οι Αντόνιο Σαβιέρ, Χουάνκαρ και Φακούντο Σάντσες κι από τα δεξιά οι Κώτσιρας, Βαγιαννίδης, Κρυπαράκος και κάποια στιγμή ο Παλάσιος.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν τουλάχιστον έξι "κύκλους" στη συγκεκριμένη άσκηση, με ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας στα τελειώματα κι ωραία γκολ από τους Παλάσιος, Σπόραρ και Σιδερά.

Στη συνέχεια ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες του σε 10 εναντίον 10 κι έπαιξαν δίτερμα στο μισό γήπεδο. Οι "πορτοκαλί" ήταν οι Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Συμεωνίδης, Κυριόπουλος, Σαβιέρ, Σπόραρ και οι "μπλε" οι Διούδης (Λοντίγκιν), Κώτσιρας, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Σάντσες, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Κρυπαράκος, Βέρμπιτς και Παλάσιος.

Οι "πορτοκαλί" προηγήθηκαν με ωραίο σουτ του Συμεωνίδη και οι "μπλε" ισοφάρισαν με τον Βέρμπιτς, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τους στόπερ και πρόλαβε στην έξοδο τον Μπρινιόλι.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν ήταν πολύ ικανοποιημένος από την ένταση που (δεν) έβγαζαν μέχρι εκείνη την ώρα στο παιχνίδι οι παίκτες του και στο "ημίχρονο" τους έκανε μία μικρή ομιλία, δίνοντας επιπλέον οδηγίες για το πώς θέλει να κινούνται μέσα στο γήπεδο και πως θα έπρεπε να αναπτύσσονται για να αποφεύγουν τις "παγίδες" στο πρέσινγκ.

Μετά το break άπαντες "τσίτωσαν" με τον Γιοβάνοβιτς να δίνει τον ρυθμό απ’ έξω ("μπράβο, τώρα έχουμε παραπάνω ένταση", "πάμε μεγαλύτερη πίεση"), επιβραβεύοντας εκείνους που εκτελούσαν σωστά την ανάπτυξη με τις κατάλληλες πάσες, όπως έκανε κάποια στιγμή μετά από μία ωραία ενέργεια του Σαβιέρ φωνάζοντάς του "μπράβο Αντόνιο".

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μικρές ασκήσεις αποφόρτισης, την ώρα που οι Άντραζ Σπόραρ και Μπερνάρ Ντουάρτε πήραν θέση μπροστά από τη μία εστία, κρατώντας εναλλάξ τους Λοντίγκιν και Μπρινιόλι για εκτελέσεις.

Οι δύο "πράσινοι" έπαιρναν την μπάλα από τον Σάρλια (είτε απευθείας, είτε με "1-2"), υποδέχονταν την πάσα και περνούσαν ανάμεσα από δύο κοντάρια -που είχαν το ρόλο του "αντιπάλου"- κι εκτελούσαν προς την εστία με ικανοποιητικά ποσοστά ευστοχίας.

Οι Ιωαννίδης και Κουρμπέλης δεν προπονήθηκαν λόγω των μικροτραυματισμών τους, ενώ οι Σένκεφελντ, Καμπετσής και Τσέριν έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης. Ο Σλοβένος μέσος έχει μία μικρή ενόχληση στη γάμπα, ενώ ο Καμπετσής ταλαιπωρήθηκε μετά το φιλικό με τη Χάποελ Μπερ Σεβά από μία αλλεργία που του δημιούργησε πρήξιμο στο πρόσωπο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ