ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αλλαγή "μοντέλου" και Ντάνιελ Ράμος

Ο Ντάνιελ Ράμος σε συνέντευξη Τύπου μετά από αγώνα της Σάντα Κλάρα
Ο Ντάνιελ Ράμος σε συνέντευξη Τύπου μετά από αγώνα της Σάντα Κλάρα YOUTUBE PRINTSCREEN

Η προτεραιότητα στην πρόσληψη του προπονητή, οι νέες πληροφορίες απ’ την Πορτογαλία για τον 50χρονο Ντάνιελ Ράμος της Σάντα Κλάρα και το νέο "μοντέλο" λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος με αναδιοργάνωση του scouting και κατάργηση του ρόλου του τεχνικού διευθυντή.

Η πρόσληψη του νέου προπονητή αποτελεί τούτη τη στιγμή τη Νο1 προτεραιότητα της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού κι εν προκειμένω του Γιάννη Αλαφούζου, με τους πράσινους να καλούνται πλέον να προετοιμάσουν από νωρίς την "επόμενη μέρα" και την αναδιοργάνωση της ομάδας σε όλα τα επίπεδα, μετά από μία εφιαλτική και ντροπιαστική χρονιά.

Οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" δείχνουν να έχουν καταλήξει πλέον σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή που επιθυμούν να συνεργαστούν τη νέα χρονιά κι έχουν κάνει ήδη έναν πρώτο κύκλο συζητήσεων μαζί του, ο οποίος αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο (22-23/05).

Στη λίστα υπάρχουν άλλα 3-4 ονόματα υποψηφίων τεχνικών ως εναλλακτικές και η πρόθεση της διοίκησης είναι να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα μέσα στις επόμενες 4-5 μέρες, για να αρχίσει να προχωράει ο σχεδιασμός της επόμενης χρονιάς.

Στο μεταξύ τα πορτογαλικά ΜΜΕ συντηρούν δυνατά στο προσκήνιο το όνομα του Πορτογάλου Ντάνιελ Ράμος της Σάντα Κλάρα, τον οποίο εξακολουθούν να συνδέουν με τον Παναθηναϊκό.

Ο 50χρονος Ράμος έχει μπροστά του την Τετάρτη (19/05), το τελευταίο και το πιο καθοριστικό ματς της σεζόν κόντρα στη Φαρένσε και θέλει νίκη της ομάδας του κι απώλεια βαθμών της Γκιμαράες απέναντι στην Μπενφίκα για να κερδίσει την έξοδό στο Conference League, λειτουργώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με το τρίτο χαμηλότερο μπάτζετ της Primeira Liga.

Οι δημοσιογράφοι των πορτογαλικών media αναφέρουν πως ο Ράμος (που μένει ελεύθερος στο τέλος της χρονιάς) δεν έχει πάρει ακόμη θέση για το μέλλον του, έχοντας επικεντρωθεί στο ματς της Τετάρτης (19/05), ωστόσο επιμένουν πως βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού.

ΝΕΟ "ΜΟΝΤΕΛΟ" ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προσανατολίζονται στην αλλαγή "μοντέλου" διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καταργώντας επί της ουσίας το ρόλο του τεχνικού διευθυντή, καθώς έχει διαπιστωθεί σε μεγάλο βαθμό πως το συγκεκριμένο σχήμα δεν ευδοκίμησε στην ομάδα παρότι πέρασαν πολλά, διαφορετικά πρόσωπα και στελέχη, διότι μονίμως υπήρχαν τριβές με τους προπονητές.

Όπερ σημαίνει πως ακόμη κι αν παραμείνει στον Παναθηναϊκό ο Πιέρ Ντρεοσί (που εξακολουθεί να είναι στον... αέρα), οι αρμοδιότητές του general manager στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν περισσότερο την οργάνωσή του. Κι αυτό πλέον ίσως και να μην είναι πλέον δεδομένο πως θα το (απο)δεχθεί ο Γάλλος...

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει στην πρόσληψη ενός προσώπου, απ’ την ευρύτερη παναθηναϊκή "οικογένεια", που θα αναλάβει ρόλο γενικού αρχηγού και θα έχει άμεση επαφή με τα αποδυτήρια (και την εύρυθμη λειτουργία τους σε θέματα πειθαρχίας και διατήρησης του καλού κλίματος), ως άμεσος συνεργάτης του νέου προπονητή.

Σε ότι αφορά τώρα τις μεταγραφές, το πλάνο που εξετάζεται στο κλαμπ, αφορά την πλήρη αναδιοργάνωση του τμήματος scouting με την πρόσληψη ενός chief scout, ο οποίος θα αναλάβει (μαζί με το επιτελείο του) τη δημιουργία λίστας με μεταγραφικούς στόχους σε όλες τις θέσεις, η οποία αφενός θα ανανεώνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς κι αφετέρου θα προσφέρει επιλογές στον προπονητή της ομάδας, ανάλογα με τα ζητούμενα που θα θέτει ο ίδιος για την ενίσχυσή της.

Με τη διοίκηση να αναλαμβάνει κάθε φορά το κομμάτι των οικονομικών διαπραγματεύσεων και των όρων, βάζοντας αντίστοιχα... φρένα, όπου υπάρχει κίνδυνος να "ξεχειλώσει" το πράγμα.

Αντίστοιχα, με βάση το συγκεκριμένο "μοντέλο" η διοίκηση θα είναι εκείνη που θα τρέχει κι όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις αποδεσμεύσεων, πωλήσεων, δανεισμών και ανανεώσεων συμβολαίων των παικτών που θα κρίνονται ως σημαντικοί για το αγωνιστικό πλάνο, αναλαμβάνοντας όλο το οικονομικό "πακέτο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ