STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Ισοπαλία σαν ήττα και για τους δύο

Βέλεθ και Γκαρσία σε φάση από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Βέλεθ και Γκαρσία σε φάση από την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχτηκαν ισόπαλοι στην Λεωφόρο με το τελικό 1-1 να μην ικανοποιεί καμία από τις δύο πλευρές που ήθελαν το τρίποντο και ο Άρης πλέον απομακρύνθηκε και άλλο στο βαθμολογικό πίνακα ενόψει των playoffs. (VIDEOS)

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ με τον Άρη να είναι ο μεγάλος κερδισμένος από το ισόπαλο αποτέλεσμα των δύο ομάδων. Τόσο οι πράσινοι όσο και οι φιλοξενούμενοι ήθελαν το τρίποντο αλλά αυτό δεν ήρθε με αποτέλεσμα να μείνουν και άλλο πίσω από την ομάδα της Θεσσαλονίκης που νωρίτερα είχε κερδίσει τον Ατρόμητο με 3-0 ενώ παράλληλα δεν εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του ΠΑΟΚ και παράλληλα ο Αστέρας μείωσε και από τους δύο.

Σε ένα παιχνίδι με ένα κακό πρώτο μέρος και ένα καλύτερο δεύτερο 45λεπτο το τριφύλλι προηγήθηκε εκμεταλλευόμενο ένα στημένο και ένα εξαιρετικό τελείωμα του Βέλεθ που θύμισε σέντερ φορ ενώ η ΑΕΚ έφτασε στην ισοφάριση μετά από ένα διπλό λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού και δύσκολο πλασέ του Λιβάι Γκαρσία.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Ο Λάζλο Μπόλονι από την πλευρά του επέλεξε να πάει με πλάνο αλά... Ολυμπιακός και να χρησιμοποιήσει στο κέντρο τους Νιάς - Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο και να αφήσει στον πάγκο τον Βιγιαφάνες. Επίσης χρησιμοποίησε αριστερά τον Καμπετσή διατηρώντας τον στο αρχικό σχήμα μαζί με τους Ενγκμπακοτό και Ιωαννίδη.

Από την άλλη ο Χιμένεθ που δεν είχε στη διάθεση του τον Μιτάι που ένιωσε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ και δοκίμασε και την Κυριακή πριν το ματς έβαλε στο κέντρο την τριάδα των Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλου και μπροστά τους Τάνκοβιτς, Γκαρσία και Ανσαριφάρντ.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν με αποτέλεσμα να έχουμε ένα κακό παιχνίδι, με λάθη, μονομαχίες αλλά ελάχιστες τελικές. Είναι χαρακτηριστικό πως έγιναν μόλις τέσσερις τελικές εξ αυτών οι δύο στην εστία. Από μία για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ

Η εικόνα του δευτέρου μέρους δεν άλλαξε πολύ σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Βέβαια και οι δύο ομάδες βρήκαν απ' ένα γκολ σε διάστημα 15 λεπτών ενώ και οι φάσεις που έφτιαξαν ήταν περισσότερο αξιόλογες.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 58' όταν σε ένα φάουλ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Βέλεθ μέσα στην περιοχή που έκανε το κοντρόλ, την ντρίπλα και το σουτ με το δεξί για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει, το ματς πήγε στις δυνατές μονομαχίες και στο 73' ο Σιμάνσκι εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στο κέντρο και έδωσε ωραία διαγώνια στον Λιβάι Γκαρσία. Ο εξτρέμ των φιλοξενούμενων δεν σούταρε σωστά σε πρώτο χρόνο και κόπηκε από την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά στην προσπάθεια του Χουάνκαρ να απομακρύνει είχαμε νέο λάθος με τον Ισπανό να στέλνει τη μπάλα στον Γκαρσία που έκανε απευθείας το πλασέ για το 1-1.

Εν συνεχεία καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε και παρά τις αλλαγές που έγιναν από τους δύο προπονητές να απειλήσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στις καθυστερήσεις και ήταν ένα πλασέ του Νιάς στο δεύτερο δοκάρι με τον Αθανασιάδη να σώνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ