STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-1: Αρχηγικό διπλό Ευρώπης, έχασε το τρένο το τριφύλλι

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Μάνταλου
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Μάνταλου EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό 1-0 στη Λεωφόρο με σκόρερ τον Πέτρο Μάνταλο και παράλληλα πήρε και το εισιτήριο για το Europa League Conference με τους πράσινους να μένουν για ακόμη μία χρονιά εκτός ευρωπαϊκών θεσμών. (VIDEO)

Η ΑΕΚ έφτασε στην πρώτη της νίκη σε φετινό ντέρμπι, επί του Παναθηναϊκού με 1-0 στη Λεωφόρο με σκόρερ τον αρχηγό της, Πέτρο Μάνταλο που όχι μόνο έπαιξε αλλά ήταν και ο σκόρερ των κιτρινόμαυρων. Το τρίποντο αυτό της εξασφάλισε το ευρωπαϊκό της εισιτήριο και την ίδια ώρα άφησε εκτός Ευρωπαϊκών θεσμών για ακόμη μία χρονιά τους πράσινους ότι και αν γίνει από εδώ και πέρα στα δύο εναπομείναντα ματς.

Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος και για τις δύο ομάδες οι φιλοξενούμενοι ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου μέρους όπου μπόρεσαν να σκοράρουν και να βρεθούν μπροστά στο σκορ, να φτιάξουν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, να έχουν δοκάρι και εν γένει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή στιγμή με τον Χατζηγιοβάνη και χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις με τον Μακέντα αλλά βέβαια ούτε η ισοπαλία θα έφτανε στο τριφύλλι.

ΑΛΛΗ ΑΕΚ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Μια εμφανώς καλύτερη ΑΕΚ έκανε την εμφάνιση της στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ έβγαιναν κατά κύματα στη επίθεση, έφταναν όπως ήθελαν στην εστία του Διούδη και μπόρεσαν να σκοράρουν στην πρώτη τους τελική με τον Πέντρο Μάνταλο να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και να κάνει το 1-0.

Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΚ βρήκε και δεύτερο γκολ αλλά αυτό σωστά δεν μέτρησε καθώς πριν ο Μάνταλος κάνει την παράλληλη μπαλιά είχε βγει άουτ. Παράλληλα οι κιτρινόμαυροι γυρνούσαν όπως ήθελαν τη μπάλα και έδειχνα να έχουν την υπεροχή στην αναμέτρηση και το μομέντουμ του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φέρει στα ίσια το παιχνίδι αλλά ο Χατζηγιοβάνης είδε τον Τσιντώτα με μια εξαιρετική απόκρουση να τον νικάει και να κρατάει το 1-0 υπέρ της ομάδας του στην καλύτερη φάση που έφτιαξαν οι πράσινοι.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΔΟΚΑΡΙ Η ΑΕΚ, ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η ΑΕΚ συνέχισε να απειλεί είτε με στημένες φάσεις, είτε σε open play παιχνίδι και είχε δοκάρι με τον Σβάρνα μετά από κόρνερ από τα αριστερά και λανθασμένη έξοδο του Διούδη. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς στις καθυστερήσεις τον Νεντελτσιάρου για να κρατήσει την ισοπαλία αλλά αυτός παραλίγο να γίνει μοιραίος για την ομάδα του καθώς κλότσησε τον Μακέντα εντός περιοχής. Ο διαιτητής δεν έδωσε την παράβαση αλλά κλήθηκε από το VAR να δει τη φάση. Και τελικά έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Ιταλός φορ πήρε φόρα αλλά έστειλε τη μπάλα με δύναμη στο αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της ΑΕΚ ο οποίος είχε πέσει από την σωστή πλευρά αλλά δύσκολα θα έβρισκε τη μπάλα αν αυτή πήγαινε στα δίχτυα. Έτσι ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να παραμείνει "ζωντανός" και στα εναπομείναντα ματς.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Το πρώτο μέρος δεν είχε κάτι αξιόλογο για τις δύο ομάδες καθώς δεν είχε ρυθμό, είχε ελάχιστες φάσεις με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ να έχουν ένα κακό πρώτο 45λεπτο.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ