STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-3: Εμειναν Super League 1 οι Περιστεριώτες, στα μπαράζ οι Αγρινιώτες

Ο Ενσικουλού πανηγυρίζει γκολ του με τον Ατρόμητο κόντρα στον Παναιτωλικό
Ο Ενσικουλού πανηγυρίζει γκολ του με τον Ατρόμητο κόντρα στον Παναιτωλικό EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος σφράγισε με εντυπωσιακό τρόπο την παραμονή του στην Super League Interwetten επικρατώντας 3-1 εκτός έδρας του Παναιτωλικού, με την ομάδα του Αγρινίου από την πλευρά της να οδηγείται σε αγώνα μπαράζ (VIDEOS).

Ο Ατρόμητος αγνοούσε τη χαρά της νίκης από τις 31 Ιανουαρίου όμως μίλησε την κατάλληλη στιγμή. Επιβλήθηκε 3-1 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού και εξασφάλισε την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία μία αγωνιστική πριν το φινάλε των play outs, με την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα από την πλευρά της να καλείται να διεκδικήσει την παραμονή της σε αγώνα μπαράζ σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων το απόγευμα του Σαββάτου (Λαμία - ΟΦΗ 0-2 και Βόλος - ΑΕΛ 3-1).

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως οι Περιστεριώτες ολοκλήρωσαν το ματς με μόλις 5 τελικές προσπάθειες αλλά με 100% αποτελεσματικότητα (όλες στο στόχο) ενώ στον αντίποδα ο Παναιτωλικός είχε 8 τελικές (3 εντός στόχου) και 61% κατοχή μπάλας, χωρίς όμως να καταφέρει σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης να επιβάλλει το δικό του παιχνίδι.

ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΑΜΥΝΑ

Ο Παναιτωλικός καιγόταν για τη νίκη για να αποδράσει από την προτελευταία θέση και τα μπαράζ για την παραμονή ενώ ο Ατρόμητος ήθελε απλά έναν βαθμό για να εξασφαλίσει την σωτηρία και φαίνεται πως το άγχος και η πίεση που υπήρχαν στο στρατόπεδο των γηπεδούχων έπαιξε τεράστιο ρόλο στην εξέλιξη του ματς.

Και αυτό γιατί οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα παρουσίασαν προβληματική εικόνα σε όλο το πρώτο ημίχρονο έχοντας μόνο μία αξιόλογη τελική προσπάθεια σε 45 λεπτά (το σουτ του Ντουάρτε στο 18' που έφυγε άουτ) και εμφανίζοντας προβλήματα ειδικά στην άμυνα και εκείνοι του Παντελίδη τα εκμεταλλεύτηκαν. Δις μάλιστα, μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά με δύο πρωταγωνιστές.

Στο 11'ο Ενσικουλού βρήκε με ωραία πάσα τον Ραμπέγιο στην αντίπαλη περιοχή, ο Χιλιανός απέφυγε με διαδοχικές ντρίμπλες τον Μανθάτη και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 με το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Περιστεριωτών.

Εννέα λεπτά αργότερα ο σκόρερ έβγαλε πάσα στον κενό χώρο για τον Ενσικουλού που ξεχύθηκε στην κόντρα, για να βγει τετ α τετ με τον Κνετ μετά από κούρσα 30 μέτρων και να γράψει το 2-0.

ΑΨΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΝΣΙΚΟΥΛΟΥ

Ουσιαστικά τα δύο γκολ του Ατρομήτου και η ευκαιριά του Ντουάρτε ενδιάμεσα ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει το πρώτο μέρος, με τους φιλοξενούμενους να διαχειρίζονται άψογα το ματς μετά το προβάδισμα που πήραν στο 20' και τον Δέλλα να υποχρεώνεται από το 41' να κάνει την πρώτη του αλλαγή (Ματσόλα αντί Μεντόσα) για να δώσει επιθετική πνοή στο αναιμικό παιχνίδι της ομάδας του.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Παναιτωλικός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέργου στο 54' που υποχρέωσε τον Θεοδωράκη να αποκρούσε με γροθιές σε κόρνερ, ενώ στο 62' ο Τραϊανός Δέλλας επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα περνώντας τρία νέα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο: τους Καρέλη, Γιάκολις και Ταχάρ.

Δεν μπόρεσαν όμως να αλλάξουν τη ροή του αγώνα, με τους γηπεδούχους να υστερούν δημιουργικά και να αδυνατούν να πιάσουν ρυθμό και να έχουν έστω ένα καλό διάστημα πίεσης στην εστία του Ατρομήτου, για να χρειαστεί να φτάσουμε στο 82' και να έχουν την επόμενη καλή στιγμή τους, με την κεφαλιά του Καρέλη που έφυγε άουτ.

Η ομάδα πάντως που κατάφερε να φτάσει στο γκολ ήταν ο Ατρόμητος, όταν στο 88' ο Μεδίνα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Γιακουμάκη και ανέλαβε την εκτέλεση ο Μανούσος, για να βρει δίχτυα με το 8ο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα και να γράψει το τελικό 3-0 κλειδώνοντας την σωτηρία της ομάδας του.

Το μόνο που κατάφερε ο Παναιτωλικός ήταν να βρει το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις (90+1') με το εύστοχο πέναλτι του Ματσόλα (το κέρδισε ο Καρέλης από τον Θεοδωράκη), με το φινάλε να βρίσκει τους παίκτες του Ατρομήτου να πανηγυρίζουν την παραμονή και εκείνους του Παναιτωλικού να στρέφουν το βλέμμα τους στα μπαράζ όπου θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για να σώσουν την παρτίδα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Μανθάτης (82'Μεδίνα), Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης (63' Καρέλης), Ντάλσιο, Εντινγκά, Ντίας, Μπαρμπόσα, Μεντόσα (41' Ματσόλα), Ντουάρτε (63' Γιάκολις), Βέργος (63' Ταχάρ)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Θεοδωράκης (90+6' Σάλτας), Γκάλο (68' Κωτσόπουλος), Γούτας, Στρούγγης, Γκαλβάο, Ούμπιδες (65' Νάτσος), Σάλομον, Μανούσος, Ραμπέγιο (90+6' Οικονομίδης), Ενσικουλού (65' Νταβιώτης), Γιακουμάκης

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.


ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ