ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παίζει στα 43 του ο Τοχούρογλου!

Παίζει στα 43 του ο Τοχούρογλου!

Ο παλιός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ συνεχίζει το ποδόσφαιρο από εκεί που άρχισε, στην Gladesville Ryde Magic.

Το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και αυτό μπορεί κανείς το συμπεράνει παρατηρώντας την καριέρα του Κυριάκου Τοχούρογλου. Ο παλιός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δεν έχει κρεμάσει τα γάντια του, αφού στα 43 του υπερασπίζεται την εστία της Gladesville Ryde Magic, της ομάδας από την οποία άρχισε το ποδόσφαιρο, σε μία συνοικία του Σίδνεϊ.

Εκεί άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο ως μικρό παιδί το 1979, πριν η οικογένειά του επιστρέψει στην Ελλάδα και εκεί σκοπεύει να σταματήσει. Αλλά όχι τώρα, αφού έχει βάλει στόχο να παίζει μέχρι τα 50. “Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Λένε ότι εκεί που αρχίζεις κάτι εκεί θα τελειώσεις κιόλας. Δεν σκόπευα να παίξω στην Gladesville, αλλά ο πρόεδρος, ο Γιώργος Γανιάτσης με έπεισε να συνεχίσω για μερικά χρόνια ακόμη και έτσι είμαι εδώ” δηλώνει ο ίδιος στην dailytelegraph.com.au.

Πλέον διάγει την τέταρτη σεζόν του στην ομάδα (συμμετέχει σε περιφερειακό, ημι-επαγγελματικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας) και λέει χαρακτηριστικά: “Δεν μπορώ να σταματήσω τώρα. Θέλω να παίζω συνεχώς. Γίνεσαι παιδί. Είμαι 43, αλλά όταν είμαι στο γήπεδο, γίνομαι 18 άμεσα. Είμαι παθιασμένος με το παιχνίδι. Ακόμη νιώθω έτσι και αυτό δεν αλλάζει”.

Ο Τοχούρογλου προπονεί και τους παίκτες της Ακαδημίας της Gladesville και λέει ότι μπορεί να περάσει την εμπειρία από το υψηλό επίπεδο που έπαιξε στα παιδιά.

Έπαιξε σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό, κατέκτησε το Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ και θέλει αυτά που έζησε να τα μεταδώσει. “ Θέλω να δουλεύω με παιδιά, γιατί γι' αυτά είναι ένα όνειρο. Τα βλέπεις να παρακολουθούν αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μέσι και τον Ρονάλντο. Και λες: “έπαιξα και εγώ σ' αυτή τη διοργάνωση”.

Στην Αυστραλία, πάντως, ο Τοχούρογλου βρήκε κάτι που δεν το είχε στην Ελλάδα: “Περνάω καλά. Δεν έχω ποτέ άγχος. Για έξι χρόνια στον Ολυμπιακό και οκτώ στον ΠΑΟΚ υπήρχε πολύ άγχος για μένα. Γι' αυτό τώρα το απολαμβάνω”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ