ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Παίκτης του μήνα στην Eredivisie με την Αϊντχόφεν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Μπρούμα

Ο Μπρούμα με τη φανέλα της Πορτογαλίας σε φιλική αναμέτρηση με την Κροατία στο Αλγκάρβε | 6 Σεπτεμβρίου 2018
Ο Μπρούμα με τη φανέλα της Πορτογαλίας σε φιλική αναμέτρηση με την Κροατία στο Αλγκάρβε | 6 Σεπτεμβρίου 2018 @2018 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Μία καθόλα τιμητική διάκριση έλαβε ο Μπρούμα, με τον φορ της Αϊντχόφεν και πρώην του Ολυμπιακού να αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης για τον μήνα Αύγουστο στην κορυφαία κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Η περυσινή σεζόν βρήκε τον Μπρούμα να αγωνίζεται -από τον Οκτώβριο του 2021 και έπειτα- με τη φανέλα του Ολυμπιακού και να προσθέτει αρκετή φαντασία και τεχνική στη μεσοεπιθετική γραμμή των Πειραιωτών, ωστόσο το περασμένο καλοκαίρι έληξε ο δανεισμός του και επέστρεψε στην Αϊντχόφεν όπου και έχει τα δικαιώματά του.

Η φετινή εκκίνησή του μάλιστα ήταν καθόλα εντυπωσιακή, καθώς στα τρία πρώτα παιχνίδια της Eredivisie ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την PSV έχοντας δύο γκολ, μία ασίστ και συνολικά 10 τελικές προσπάθειες.

Κάπως έτσι η πρώτη επιβράβευση δεν άργησε να έρθει, με την Αϊντχόφεν να κάνει γνωστό πως ο 26χρονος Πορτογάλος παίκτης πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη για το μήνα Αύγουστο σε όλη την Eredivisie.

Πέρα πάντως από το εξαιρετικό ξεκίνημά του, οι οπαδοί της Αϊντχόφεν έχουν έναν ακόμα λόγο να αποθεώσουν τον Μπρούμα και αυτός έχει να κάνει με το ότι δέχτηκε να μείνει στην ομάδα τους αυτό το καλοκαίρι αν και του έγινε μείωση των αποδοχών.

"Μας είπε ότι ήθελε να γυρίσει σε εμάς και ότι αναγνώρισε πως την περσινή σεζόν δεν πήγε τόσο καλά. Ήξερε πως είναι ένας ακριβός παίκτης και δέχθηκε να απαρνηθεί ένα μέρος των ετήσιων απολαβών του. Ήταν μία πολύ καλή ενέργεια από μέρους του", δήλωσε για τον Μπρούμα σε συνέντευξή του ο τεχνικός διευθυντής της PSV, Τζον Ντε Γιονγκ.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ