ΤΣΕΛΣΙ

"Παγώνει" η κατασκευή νέου γηπέδου για την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς

Chelsea FC Russian owner Roman Abramovich watches his side play Arsenal during their English Premier League soccer match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge stadium in London, Saturday, March,  22, 2014. (AP Photo/Alastair Grant)
Chelsea FC Russian owner Roman Abramovich watches his side play Arsenal during their English Premier League soccer match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge stadium in London, Saturday, March, 22, 2014. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Δεν προχωράει η κατασκευή νέου γηπέδου για την Τσέλσι και σύμφωνα με τους Λονδρέζους ο λόγος είναι το αρνητικό επενδυτικό κλίμα που υπάρχει αυτή την περίοδο.

Η Τσέλσι ανακοίνωσε ότι "παγώνει" τα σχέδια για την κατασκευή νέου γηπέδου, χωρητικότητας 60.000 θεατών και επικαλείται αρνητικό επενδυτικό κλίμα. Το σχέδιο, του οποίου το αρχικό κόστος ήταν 500 εκατ. λίρες, αλλά είχε διπλασιαστεί, είχε εγκριθεί από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν. Αυτό προέβλεπε την κατασκευή νέου γηπέδου εκεί που βρίσκεται το "Στάμφορντ Μπριτζ" και θα ήταν έτοιμο ως το 2021.

Η ανακοίνωση της Τσέλσι δεν κάνει βέβαια καμία σχετική αναφορά, αλλά η επ' αόριστον αναστολή του επενδυτικού πλάνου μοιάζει να σχετίζεται με τη μη ανανέωση της βίζας του ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Με δεδομένες τις όχι καλές σχέσεις της Μεγάλης Βρετανίας με τη Ρωσία, οι αρχές της χώρας έχουν καθυστερήσει πολύ να εκδώσουν νέα βίζα στο Ρώσο επιχειρηματία, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα πήρε στις αρχές της εβδομάδες την ισραηλινή υπηκοότητα.

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Τσέλσι από το 2003, θέλει να δημιουργήσει ένα νέο "στολίδι" για την ομάδα του, αλλά αυτό προς το παρόν τουλάχιστον αυτό δεν θα γίνει.

Να τονιστεί πως το νέο γήπεδο της Τσέλσι είχε σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες που έχουν την γνωστή εταιρεία "Herzog & de Meuron", οι οποίοι το 2008 ήταν πίσω από την κατασκευή του Ολυμπιακού Σταδίου του Πεκίνου.

AP Photo/Alastair Grant

TAGS ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ