ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Το Κατάρ εξετάζει τη συμμετοχή μόνο για εμβολιασμένους παίκτες

Το τρόπαιο του Μουντιάλ
Το τρόπαιο του Μουντιάλ © 2014 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Το Κατάρ ασκεί πιέσεις για τον εμβολιασμό των ποδοσφαιριστών και σύμφωνα με το "Athletic" θέλει όσοι παίκτες συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο δόσεις του εμβολιασμού.

Σε συζητήσεις με τη FIFA και τις υγειονομικές αρχές βρίσκεται το Κατάρ, που θα διοργανώσει το επόμενο Μουντιάλ, και πιέζει για να επιτευχθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των ποδοσφαιριστών. Το ζήτημα έχει τεθεί αρκετές φορές στο τραπέζι από τις διεθνείς ομοσπονδίες, αλλά έχει παραμένει στάσιμο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Athletic εξετάζονται διάφορες επιλογές, μία εκ των οποίων είναι να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 μόνο οι πλήρως εμβολιασμένοι παίκτες, τη στιγμή που ορισμένοι σύλλογοι έχουν στα ρόστερ τους ποδοσφαιριστές που αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή βέβαια, προτείνεται και η εναλλακτική των τεστ ανίχνευσης του ιού ανά τρεις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά το φίλαθλο κοινό, όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της χώρας, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί. Το Κατάρ συνεχίζει τις συζητήσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, προκειμένου να βρεθεί μία λύση από κοινού, δεδομένου πως υπάρχει ο κίνδυνος της απουσίας σημαντικών σταρ εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν.

TAGS ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ