ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πριμ μισού εκατομμυρίου από τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας για πρόκριση στα τελικά

Οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας πανηγυρίζουν νίκη κόντρα στην Ιταλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 24 Μαρτίου 2022
Οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας πανηγυρίζουν νίκη κόντρα στην Ιταλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ | 24 Μαρτίου 2022 @2022 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η Βόρεια Μακεδονία θα διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ στον "τελικό" κόντρα στην Πορτογαλία και ο πρωθυπουργός της χώρας θέλησε να δώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες, τάζοντας πριμ ύψους 500.000 ευρώ.

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη αναφέρει μία σοφή λαϊκή ρήση που ταιριάζει γάντι στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα η Βόρεια Μακεδονία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Τη περασμένη Πέμπτη (24/3) πανηγύρισαν μία αδιανόητη επιτυχία, επικρατώντας 1-0 της Ιταλίας στο Παλέρμο με γκολ στο 92ο λεπτό και πλέον απέχουν ένα βήμα από το να τρελάνουν ξανά το παγκόσμιο φίλαθλο κοινό, παίρνοντας το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Το επόμενο και τελευταίο εμπόδιο βέβαια είναι πολύ υψηλό αφού θα χρειαστεί να νικήσουν στο "Ντραγκάο" του Πόρτο την εθνική Πορτογαλίας του Κριστιάνο Ρονάλντο, με τους γείτονες να ταξιδεύουν πάντως με ανεβασμένη ψυχολογία στην Ιβηρική χερσόνησο και με μία... υπόσχεση.

Αυτή προήλθε από τον Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας να ακολουθεί την αποστολή στην Πορτογαλία και πέρα από τα συγχαρητήρια που μοίρασε στο αεροπλάνο, να τάζει πριμ ύψους 500.000 ευρώ σε περίπτωση που το σύνολο του Μιλέφσκι κάνει νεο θαύμα, πετώντας εκτός και τους Πορτογάλους και παίρνοντας το εισιτήριο για το Κατάρ.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ