ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ουρουγουάη και Εκουαδόρ προκρίθηκαν στην τελική φάση

Ο Χιόρχιαν Ντε Αρασκαέτα πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης κόντρα στο Περού
Ο Χιόρχιαν Ντε Αρασκαέτα πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της εθνικής Ουρουγουάης κόντρα στο Περού © 2022 RAUL MARTINEZ / AP IMAGES

Ο Χιορχιάν ντε Αρασκαέτα έστειλε την Ουρουγουάη στο Μουντιάλ 2022, ενώ την πρόκρισή της εξασφάλισε και το Εκουαδόρ, παρά τη βαριά ήττα με 3-1 από την Παραγουάη.

Η Ουρουγουάη έκλεισε θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 στο Κατάρ, με τον Χιορχιάν ντε Αρασκαέτα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης με το Περού.

Ο 27χρονος λύτρωσε την ομάδα, σκοράροντας το νικηφόρο γκολ στο 42', με το Περού να μην μπορεί να βρει απάντηση στα επόμενα λεπτά μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Αντίθετα, το Εκουαδόρ γνώρισε την ήττα με 3-1 από την Παραγουάη, αλλά προκρίθηκε στην τελική φάση του Μουντιάλ. Η ομάδα από τον Ισημερινό βρέθηκε πίσω στο σκορ από νωρίς, αφού μόλις στο 9' η Παραγουάη προηγήθηκε με γκολ του Μουράλες.

Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι διεύρυναν το προβάδισμα, χάρη στο αυτογκόλ του Ινκαπιέ, ενώ στο 54' ο Αλμιρόν έγραψε το 3-0. Το Εκουαδόρ κατάφερε να σημειώσει ένα γκολ στο 85', με τον Καϊσέδο να σκοράρει από τη λευκή βούλα.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Μουντιάλ η Αργεντινή και η Βραζιλία. Από εκεί και πέρα, το Περού και η Χιλή θα διεκδικήσουν τώρα την πέμπτη θέση, που οδηγεί στα διηπειρωτικά μπαράζ, μαζί με την Κολομβία, η οποία τερμάτισε εμφατικά ένα σερί επτά αγώνων χωρίς γκολ με ένα νίκη 3-0 επί της Βολιβίας.

Η βαθμολογία του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής

Η τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης της Νότιας Αμερικής

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ