PREMIER LEAGUE

Παγκόσμιο Κύπελλο: Οι ευρωπαϊκές Λίγκες απέρριψαν την πρόταση της FIFA για διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο © 2020 PETER DEJONG/ AP IMAGES

Το πλάνο της FIFA για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια απορρίφθηκε από τις ευρωπαϊκές Λίγκες, οι οποίες και εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι κάτι τέτοιο μπορεί να επιφέρει αλλαγή στην ισορροπία του ποδοσφαίρου.

Τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν είναι σύμφωνα με το πλάνο της της FIFA για διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, προχωρά με γοργούς ρυθμούς το σχέδιο, έχοντας κάνει ήδη βιντεοκλήση με την UEFA και μέλη της την Τρίτη (19/10), σε μία προσπάθεια να πείσει την αντιμαχόμενη πλευρά για τα θετικά της διοργάνωσης του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

Ο Τζέικο Σούαρτ, Διευθύνων Σύμβουλος των European Leagues εξήγησε τους λόγους που οι ευρωπαϊκές Λίγκες απέρριψαν την πρόταση της FIFA, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα προκαλέσει πρόβλημα στην ισορροπία μεταξύ των συλλόγων και των εθνικών ομάδων.

"Πρέπει να φροντίσουμε ώστε το ποδόσφαιρο να βασίζεται στις εγχώριες διοργανώσεις, τις αθλητικές αξίες και να έχουμε μια συναρπαστική ανταγωνιστική ισορροπία σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις μας, γιατί αυτό μας ωθεί ως κουλτούρα στην Ευρώπη και όχι μόνο ως εμπορική επιχείρηση", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σούαρτ.

TAGS PREMIER LEAGUE FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ