ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Έρικσον υποστήριξε ότι η Βόρεια Κορέα τού ζήτησε να στήσει την κλήρωση ομίλων το 2010

Ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Σβεν Γκόραν Έρικσον, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, Βαντερμπάιλπαρκ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010
Ο προπονητής της Ακτής Ελεφαντοστού, Σβεν Γκόραν Έρικσον, σε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, Βαντερμπάιλπαρκ | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 © 2010 YVES LOGGHE/ASSOCIATED PRESS

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον υποστήριξε ότι ιθύνοντες της Βόρειας Κορέας του είχαν ζητήσει να μεσολαβήσει ώστε η χώρα να βρεθεί σε ευνοϊκό όμιλο στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον προχώρησε σε μία αποκάλυψη μιλώντας στο podcast του BBC "Sport's Strangest Crimes". Ο Σουηδός προπονητής αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό στο οποίο ήταν πρωταγωνιστής και κατά το οποίο του ζητήθηκε από τη Βόρεια Κορέα να στήσει την κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010.

Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά την επίσκεψή του στο ασιατικό κράτος. Ο Έρικσον επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα με την ιδιότητα του μέλους της Ποδοσφαιρικής Επιτροπής της FIFA και είχε διάλογο με ιθύνοντες της χώρας σχετικά με την επικείμενη κλήρωση της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ που θα διεξαγόταν στη Νότια Αφρική.

"Γνώριζαν ότι ήμουν μέλος της Ποδοσφαιρικής Επιτροπής της FIFA. Μου είπαν 'μπορείς να μας βοηθήσεις;' 'Φυσικά και θα σας βοηθήσω, αν μπορώ', απάντησα. Σκέφτηκα ότι ήθελαν μπάλες ή παπούτσια ή κάτι τέτοιο. Είπαν 'θέλουμε να έχουμε μια απλή κλήρωση'. Ήθελαν να τους βοηθήσω με την κλήρωση".

"Φυσικά, αυτό που είπα ήταν 'όντως εννοείτε αυτό που σκέφτομαι; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει. Είναι απολύτως αδύνατο και εγκληματικό, ακόμα και να το προσπαθήσω'. Ποτέ δεν με πίστεψαν. Το απίθανο είναι ότι έμοιαζαν ότι δεν με πίστεψαν όταν τους είπα ότι δεν μπορώ να το κάνω. Απλά θεώρησαν ότι δεν ήθελα να τους βοηθήσω. Πολύ περίεργο".

Η κλήρωση τελικά μόνο ευνοϊκή δεν ήταν για τους Βορειοκορεάτες, αφού βρέθηκαν στο "γκρουπ" του θανάτου, μαζί με Βραζιλία, Πορτογαλία και Ακτή Ελεφαντοστού. Στην πρεμιέρα τους δυσκόλεψαν τη "σελεσάο", αλλά ηττήθηκαν με 1-2, ενώ στη συνέχεια συνετρίβησαν από τους Ίβηρες με 0-7 και από τους "Ελέφαντες" με 0-3. Προπονητής των Αφρικανών ήταν ο... Έρικσον, που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Μάρτιο εκείνου του έτους.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ